Lucky Number 13

Lucky Number 13

Gisteren was het Lucky number 3, maar zaterdag is het Lucky number 13, mijn geluksgetal bij wijze van spreken, alhoewel ik niet bijgelovig ben…

De weergoden zijn ons goedgezind en hoeveel mensen er zullen aanwezig zijn weet ik niet met zekerheid, maar we zullen ons best doen om er een aangename dag van te maken.

Ik ga nog eens alles op een rijtje zetten hoe het zal verlopen. De vijver is ondertussen helder getrokken, en de koi zijn eindelijk zichtbaar. Ik heb gisteren dan ook een filmpje gemaakt van een 4-tal minuten.

De meesten zullen rond de 50 cm of juist erboven zitten en de ontwikkelingen zijn in onze ogen zeer positief. Het is een plezier om ernaar te kijken. Rond 11 uur zullen wij de koi in een vat zetten zodat deze rustig kunnen bekeken worden. Iedereen heeft de tijd, want terwijl de koi in het vat zitten heb ik wat koffiekoeken klaarstaan die kunnen genuttigd worden.

Rond 13.00 uur zullen de koi één voor één gemeten en in een grote blauwe bowl gezet worden, zodat iedereen deze kan bekijken.We zullen de koi lang genoeg in de bowl laten zitten totdat iedereen de kans heeft gehad om er kennis mee te maken.

Mensen die vragen willen stellen, kunnen dit. Ben zal bij iedere bowl aanwezig zijn om de gepaste of gewenste uitleg te geven, zowel op positieve als negatieve punten maar altijd met respect voor de koi.

Uiteraard is het wenselijk dat er koi verkocht worden. Het idee om er een veiling aan te koppelen is uit den boze. Ik weet dat veilingen hier te lande niet werken zoals in Japan.

Terwijl in Japan een overvloed aan kopers zijn, is het levensgevaarlijk om hier een koi aan te bieden tegen een basisprijs, want je gaat de mist in. Daar heb ik geen behoefte aan....

Daarom dat ik bij iedere koi die getoond wordt en die niet verkocht is een vaste gewenste verkoopprijs wordt gegeven. Deze wordt uiteraard bepaald door mezelf en Ben, en zal een zo goed mogelijke reflectie zijn van de waarde van de koi zoals deze nu is.

De waarde van een koi…hoe wordt die bepaald ? Dat is altijd een lastige vraag. Persoonlijk vind ik dat je de waarde van de koi moet bepalen op het moment dat hij getoond wordt.

Het is in mijn ogen onmogelijk een waarde te koppelen aan de koi, gekoppeld aan een inkoopprijs. Nee, een koi veranderd ten goede of ten nadele….beide opties staan altijd open.

Uiteraard wanneer een koi aangekocht wordt start je met een inkoopprijs en aan de hand van die gegevens, gekoppeld aan je ervaring in de verkoop, bepaal je een mogelijke verkoopprijs. Soms doe je goede inkopen, soms ga je ver boven budget, maar wilde je perse de koi. Ik kan je garanderen dat het een gevaarlijk spel is.

Een koi die 100 euro heeft gekost, maar zich minder ontwikkeld na een bepaalde periode kan; zeg maar voor 50 euro verkocht worden, want je gelooft niet meer in zijn algemene ontwikkeling. Een koi die echter goed ontwikkelt en die toekomst laat zien, kan dan weer 150 of 200 euro verkocht worden, naargelang je ingeschatte verkoopservaring.

Dat is ook de reden waarom ik af en toe prijzen weghaal, de koi goed bekijk na enkele maanden en er nieuwe prijzen aan koppel. Ik weet dat mensen dat niet leuk vinden, maar ik vind het terecht.

Men ziet wel wanneer een koi duurder wordt, men ziet echter niet wanneer een koi goedkoper wordt. De gekende kritiek zal losbarsten, maar ik vind het nog altijd een terechte keuze.

De tosain nu jonge nisai, die zaterdag getoond worden zullen prijzen krijgen die al min of meer vooraf bepaald zijn en zullen liggen tussen de 800 en 1450 euro.

De nisai, nu jonge sansai die nog te koop zijn en zullen getoond worden zullen prijzen krijgen tussen de 1750 en 5000 euro. Als er iemand is die interesse heeft kan dat op het moment dat de koi voorgesteld wordt bespreken, en bij verkoop zal de koi tijdelijk apart gezet worden, want zowel de verkochte als de koi die verkocht worden zouden meegenomen moeten worden.

Eén voordeel: indien iemand zaterdag een koi wenst aan te kopen, krijgt een korting van 10% op de prijs die wij zullen toekennen. Indien eer geen interesse is, dan zal de koi naar zijn nieuwe verblijfplaats gaan.

Normaal komen de nieuwe koi volgende week binnen en ik heb mijn vijvers nodig om de grote horde op te vangen. Niet alle gekochte koi zullen binnenkomen. Een groot aantal zal ik laten doorgroeien in Japan.

Er staan echter ook nog 60 koi in de wachtrij die nog moeten geselecteerd worden, waarbij er een groot deel zullen afkomen. Dat zal pas in november zijn en er zal dan een keuze worden gemaakt, afkomen of daar blijven tot voorjaar 2019 of langer.

Alles zal natuurlijk afhangen van de bezetting hier en de mogelijkheden in Japan. Mijn hoop is natuurlijk dat er zaterdag enkele koi verkocht worden, maar er is niets zo onvoorspelbaar als een verkoop proberen in te schatten.

Tenslotte nog een kleine vraag voor de emoticonnekes want dat blijft leuk. Kan je er mee leven dat koi telkens opnieuw bekeken en geprijsd wordt (klik ja) of zeg je een prijs moet blijven staan zoals hij was. (klik nee).

Met andere woorden een tosai van 100 euro die normaal verkocht wordt voor zeg maar 200 euro en niet verkocht wordt, maar wel bloedmooi ontwikkelt na 1 of 2 jaar….moet die dan nog 200 euro verkocht worden ? Of mag daar een nieuwe prijs aan gekoppeld worden. Andersom natuurlijk hetzelfde. Mijn mening is gekend....

Dan nog wat betreft de bestellingen van probites. Alle voer is gedraaid heb ik begrepen, maar het inpakken is nog niet volledig afgerond. Ik heb erop gedrukt dat het voer deze week zou moeten geleverd worden, maar nog geen bevestiging ontvangen. Ik blijf de druk opvoeren, maar kan het momenteel nog niet garanderen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240