Zijn dromen bedrog

Zijn dromen bedrog

Die vraag kan je je stellen, maar er is niets mis met dromen. Zelf droom ik vrij veel, en dikwijls zijn er nog terreurdromen bij, zelfs deze nacht ging het er nog hectisch aan toe.

Dromen komen voor in alle fasen van de slaap, maar zijn in toenemende mate gefragmenteerd naarmate de avond vordert. Dromen doe je vooral tijdens de REM (rapid eye movement oftewel snelle oogbewegingen) slaap.

REM is een slaapstadium waarbij je lichaam verlamd is en alleen je ogen heel snel op en neer bewegen. Deze fase beslaat ongeveer 20 tot 25 procent van de slaap van een volwassene en komt voor in intervallen welke in duur variëren van een paar minuten tot 30 min.

Je gaat meerdere keren per nacht een REM slaap door en wanneer je ’s ochtends wakker wordt tijdens deze fase zal je droom verser in je gedachten zijn. Wat heeft dat nu te maken met koi ? Heel eenvoudig, wij dromen van een koi die op de veiling van Momotaro werd aangekocht en die een diepe indruk op ons heeft nagelaten.

Zijn body, frame en uitstraling deden ons verlangend denken aan de number 1 in de koi geschiedenis “S-Legend” die ook toevallig op de veiling van Sakai werd verkocht.

Ondertussen hebben toch bijna 1000 mensen het filmpje bekeken van deze toch wel unieke gebeurtenis. Ik heb reeds regelmatig unieke gebeurtenissen meegemaakt en zou ze eens op een rijtje moeten zetten, altijd mooi om te zien.

We konden het niet nalaten om een vergelijking te maken met de nieuwe aankoop en S-Legend. Ja, ik hoor het gegniffel al toenemen, maar wat is er verkeerd aan een droom.

Ik heb daarom een kort filmpje gemaakt waarin beide koi zich afwisselend tonen en het beste van zich laten zien.

Zelfs Tjaard beweerde dat Interkoi nog nooit een koi had aangekocht met dit frame en beweerde zelfs dat wij nooit een koi in ons bezit hebben gehad die dezelfde body structuur had, en dat wil wat zeggen. Maar ja…hij kan onmogelijk alles van Interkoi gezien hebben, maar toch werd zijn opmerking naar waarde geschat.

Het handelt zich trouwens over Kohaku KO-V18-104 die toch enige vergelijkenis vertoond met S-Legend.

Wij beseffen zelf maar al te goed dat een vergelijk puur symbolisch is en dat wij nooit een koi zulllen kunnen “maken” die ooit enige vergelijkenis zal hebben met S-legend.

Maar dromen mag, of zie ik dat verkeerd. Deze kohaku zal trouwens enkele jaren in Japan verblijven om het beste van zich naar boven te laten halen, samen met deze bloedzuivere sandan kohaku.

Ik heb al veel mooie koi naar Europa gebracht, maar deze 2 zijn toch 2 koi die we niet 100 maar 200% gaan opvolgen. Hier verwachten wij nu eens bijzonder veel van, laat ons hopen dat we gelijk hebben.

Ik heb even wat opzoeking gedaan naar Matsu, de mama van deze koi. Ik weet niet of ik het bij het rechte eind heb, maar dit heb ik nog uit mijn vorige nieuwsitems gevonden:

Matsu is een dochter uit Matus, die op haar beurt een zuster is van Bentley. Zo weten jullie ook tegelijkertijd de bloedlijnen van deze kohaku. Qua body vrij impressionant, en ik denk als je ze in het echt ziet, een joekel van een koi. De body is enorm, en ik zou ze liever even op een filmpje zien, maar dat heb ik helaas niet. Het patroon is minder, maar verliest haar waarde bij het zien van de body.

Oudgedienden onder ons herinneren zich nog zeker de wereldberoemde Bentley. Ik heb ooit nog het genoegen gehad om deze in een meetbak gezien te hebben toen ze gemeten werd. Het is ondertussen als 10 jaar geleden, maar het was nog altijd vrij impressionant.

Na lang zoeken heb ik toch nog een filmpje gevonden uit 2008 van de toen levende legende Bentley. De kwaliteit van de film laat te wensen over, maar toch nog altijd mooi om te zien.

Meer afbeeldingen

Zijn dromen bedrog: afbeelding 1
Zijn dromen bedrog: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240