Het aperitiefje van het jaar

Het aperitiefje van het jaar

Verkoopstechniek of goed voor de koi, wie zal het zeggen ?

De verkoop ditmaal wordt gedaan door niemand minder dan Maarten Lammens, iets wat hij normaal niet zo snel doet, en vooral niet dat hij als exclusief verdeler van het produkt mag genoemd worden.

Eerst een kleine omschrijving van de produkten die erin verwerkt zitten. Aloë Vera - Curcuma - Look - Paprika - Calendula - Spirulina - Propolis - Mierikswortel - Probiotica - Ginseng - Echinacea - Gember - Karperolie - Axaxantine - Inuline - Vit. A - Vit. C - Vit.D, allemaal namen die bekend zijn voor hun goede werking en die klinken als een klok, en waarvan iedere koiliefhebber weet dat ze een gunstige invloed hebben op een koi.

Is het nuttig om in de vijver te doen ? Is het produkt dat een meerwaarde heeft, of is het het zoveelste produkt dat weer een "goed gevoel" produkt is.... Maarten beweert dat het complementair is, en het is zelfs zo, dat Maarten het produkt zelf drinkt. Bovendien beweert Maarten dat het een positief effect geeft op zijn metabolisme, en dat hij zich "positiever" voelt.

Je kan alle produkten die erin zitten gaan ontleden, en dan kom je tot een verbluffende mengeling van weldoende kruiden. Bijvoorbeeld Curcuma: Kurkuma (Turmeric) is bekend in India als het ‘heilige poeder’. Het wordt al sedert eeuwen gebruikt als wondgenezing, infecties en andere gezondheidproblemen. Zowel in het eeuwen oude Indische als Chinese gezondheid systeem hebben ze kurkuma al duizenden jaren toegepast maar nu pas komen er nieuwe studies die aangeven hoe kurkuma nu precies werkt.

Of Calendula: Calendula-extract is een uitmuntend verzorgingsproduct bij kleine huidaandoeningen. Het heeft een reinigend effect en stimuleert de regeneratie van het huidweefsel.

En wat te zeggen over "inuline": Inuline wordt niet vanuit de dunne darm opgenomen, omdat de mens het nodige enzym mist om de beta-fructaanverbindingen af te breken waarmee de verschillende fructose-eenheden met elkaar zijn verbonden. In de dikke darm zijn enkele groepen bacteriën aanwezig die dat enzym (inulinase) wel bezitten. Daardoor vindt daar groeistimulatie plaats van groepen darmbacteriën die inuline kunnen afbreken, waaronder sommige bifidobacteriën en diverse andere soorten. Daarbij worden diverse organische zuren geproduceerd, zoals melkzuur, barnsteenzuur, boterzuur, propionzuur en azijnzuur. Andere afbraakproducten zijn waterstof, koolstofdioxide evenals andere gassen die bij daarvoor gevoelige personen tot flatulentie kunnen leiden.

Met name de verzuring bemoeilijkt het overleven van enkele pathogene groepen bacteriën (verhoogt de kolonisatieresistentie), in het bijzonder die uit de Clostridium perfringensgroep. Inuline en oligofructose zijn in staat de bifidoflora te stimuleren. Om deze reden worden inuline en oligofructose onder de zogenoemde prebiotica geschaard.

Qua toepassing is het nog in een onderzoeksfase, en zijn de te geven hoeveelheden afhankelijk op dit moment van je eigen ervaringen. Volgens Maarten mag je er zoveel van gebruiken als je wil, het kan nooit een negatief effect hebben. Ik ga het in ieder geval toepassen, en ik zal het iedere dag met minimale doseringen in de vijver doen. Net zoals ik iedere dag liever een beetje klei toevoeg, in plaats van iedere week een grote dosis, wil ik dit ook op dezelfde manier toepassen.

Nadeel van het produkt, is dat het binnen de 10 dagen na opening moet opgebruikt zijn, maar dat is alleen maar een gezond verkoopsargument, waar ik altijd voor te vinden ben. Ik heb enkele bussen besteld, en wil graag enkele proefpersonen om te testen en ervaringen te delen.

Prijs: 59 euro per bus van 5 liter.

Verzendingskosten in BE en NL: 6.75 euro.

Ondertussen is er een pracht van een kohaku uit mijn vijvers verdwenen. Ik heb reeds meermaals dit superbeest laten zien, maar blijkbaar zijn er meerdere mensen het niet met mij eens. hier een filmpje bij aankoop, 2 jaar geleden, toen 57 cm.

Hier een filmpje van een maand geleden, en dit zal het laatste filmpje zijn dat ik er ooit van zal maken.

Ze behoorde tot mijn persoonlijke lievelingen, en ik weet zeker dat ze op een goede plaats is terechtgekomen. Graag wil ik ze binnen 2 jaar nog eens zien, als ze boven de 80 cm zal zijn, want dat heeft deze kohaku, nu 71 cm zeker in zich, en vermoedelijk is 85 cm ook nog een haalbare kaart. Verras ons binnen 2 jaar...

Ondertussen was ik de showa aan het selecteren om ze op te splitsen in de verkochte en de niet verkochte showa van afgelopen winter, je weet wel, de kleinere van ± 15 cm.

Dit zijn ze nog allemaal samen

Dit zijn de showa die verkocht zijn

Dit zijn de showa die nog niet verkocht zijn

Ze zijn ondertussen flink verandert, en zijn gemiddeld boven de 25 cm, met enkele uitschieters tot boven de 30 cm. Het meest opvallende is dat het sumi sterk is toegenomen. Het is zelfs een hele kunst om telkens de selectie opnieuw te maken, en de juiste koi in de goed context te plaatsen. De mensen die deze gekocht hebben, zou ik willen verzoeken om zo snel mogelijk langs te komen en ze op te komen halen. Binnen een paar weken komen er weer nieuwe koi binnen, en dan heb ik mijn binnenvijvers opnieuw nodig.

En hier worden de niet verkochte te water gelaten om in de loop van dit jaar verkocht te worden.

Rudy kwam van Alken in Belgisch Limburg om zijn 2 koi die hij via de opensales actie had "gewonnen" op te komen halen. Ik schatte ze 26 en 29 cm, maar is was er iets naast. 26 en 31 was de maat. Ik ben toch benieuwd wat dit spul einde dit jaar heeft gedaan. Hou ons op de hoogte Rudy. (niet DE Rudy, maar een andere...)

Denk aan het parkeren morgen !!!!!!

Meer afbeeldingen

Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 1
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 2
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 3
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 4
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 5
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 6
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 7
Het aperitiefje van het jaar: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240