Het was een lange dag voor mij

Het was een lange dag voor mij

Het was al vrij vroeg dag vandaag. De koi die naar Sicilië vertrokken moesten om 6.30 uur klaar staan om te vertrekken.

Ik had er niet bij stilgestaan dat het dan nog donker was, maar gelukkig had ik een lamp bij de hand, want anders zou ik niet geweten hebben hoe ik de koi in het donker moest gaan vinden.

Deze drie koi zouden gisterenavond moeten geland zijn in Palermo. Ik hoop het tenminste, want tijdens de dag kreeg ik te horen dat de vlucht waar ze normaal op zaten, afgelast werd, en dat ze op een andere vlucht gezet werden.

Vraag me toch af wat er zou gebeurd zijn, als ik niet aanwezig zou geweest zijn, of dat ik het aan mijn vriend in Sicilië niet zou kunnen doorgeven hebben ? Dit zijn dingen die er toch de stress in brengen. Ik heb ondertussen nog geen bericht gehad, en hoop dan ook maar dat alles goed verlopen is.

Ik kreeg trouwens deze mooie foto aan van Francesco. Hier zie je een koi afgebeeld die vorig jaar zijn vakantie heeft genomen naar Sicilië, en er is gebleven. Ben benieuwd of iemand deze koi nog herkend. Zo te zien ziet ze er goed uit, maar om ze werkelijk te kunnen beoordelen, zou ik toch iets meer moeten zien.

Het is ondertussen gelukkig tijd geworden om koi te komen ophalen. Gisteren werden er dan ook 6 koi in totaal ingepakt om naar hun plaats van bestemming te verhuizen. Een van deze klanten is verzot op een bowl grote mooie showa, en vermits hij van zo ver moet komen, kan ik toch niet anders dan hem dit plezier te gunnen, of zie ik dat verkeerd. Zeg nu zelf,als je deze bowl met koi voor je neus krijgt, dan kan je toch niet anders dan glunderend toekijken, tenminste ik toch.

Het zijn helaas koi die ik niet aan de man kan brengen. Voor mij onbegrijpelijk, dus zal het de prijs op dit moment zijn dat het obstakel is. Ik moet er echter een oplossing voor zoeken, dus zal ik ze goedkoper van de hand moeten doen. Weggeven is geen optie, en dat is ook tegen mijn politiek. Ik zal er helaas geld op moeten verliezen, maar als ik geen klanten gevonden krijg, dan moeten ze toch maar blijven....zonde van de koi, ze verdienen beter.

Een koi die toch wel een opvallend positieve verandering heeft ondergaan, is deze showa van Sakai SFF. Toen ik hem aankocht van Joachim, had ik mijn vraagtekens. Bekijk haar zelf toen hij aankwam, en oordeel zelf of je haar toen zou aankopen ? Toch wel een hele metamorfose die ze heeft ondergaan, of niet ? Maarten leek er heel blij mee te zijn, en ik was er zeker niet rouwig om, om haar te laten zien.

Jelle moest 2 uur rijden om zijn koi te komen ophalen, en ik geloof dat hij dit helemaal niet erg vind. Hij kan ongelooflijk genieten van zijn aankopen, en dat doet me dubbel plezier hebben. De tancho showa van de opensales van november verleden jaar, heeft het zeker niet slecht gedaan. Het sumi is wat verder opgekomen, en de gewenste menware op het hoofd, begint te voorschijn te komen. Het zou me verwonderen indien het sumi van deze Momotaro niet verder doorbreekt. Mooi om op te volgen...

Als tosai gekocht verleden jaar, een jaartje in de mudpond gebleven, dan in december verleden jaar binnengekomen, is deze kohaku van wie anders dan Momotaro. Rond de 62-64 cm nu, is het een zwaar gebouwde kohaku geworden, met een zeer vriendelijk inazuma achtig patroon, en bovendien eentje die serieus wat volume kan krijgen. Zo zag ze eruit bij aankoop.

Dit zijn weer enkele koi waar ik ondertussen 5-6 maanden voor heb gezorgd, en die ik met pijn in het hart zie verdwijnen uit mijn vijvers, maar ook met een bepaalde voldoening aan de klanten kan meegeven. Het is een stresserende bezigheid om voor zoveel koi te moeten zorgen, maar als alles goed verloopt, kan je tevreden terugblikken op hetgeen je hebt gedaan.

Belangrijke mededeling

Lees dit even aandachtig !!!! Er zullen deze zaterdag heel wat mensen langskomen. Er is ten eerste de selectie van de ginrin showa die gepland staat, maar tevens zullen er veel mensen zijn die hun koi komen ophalen. Het probleem dat er zich stelt is het feit dat het in Arendonk garage verkoop is, wat voor de nodige parkeer problemen kan zorgen. Ik heb dan ook een dringend verzoek om je wagen te parkeren op de parking die ongeveer 500 m. van Interkoi is gelegen, en die ik aangeduid heb op bijhorende kaart.

Zet je auto aub daar, want het kan anders voor de nodige heisa zorgen. Het is een mooie wandeling door de van Eycklaan tot bij mij, en bovendien is het gezond. Als je van plan bent om te vertrekken, en je moet een koi meenemen, dan kan je je auto gaan ophalen, en even op mijn parkeerplaats rijden om de doos op te halen. Op deze manier worden er geen mensen boos, en moeten er geen zware woorden vallen. Bekijk het kaartje, en zet je auto a.u.b. daar neer, want er zullen overal tweedehandsspullen worden aangeboden.

Meer afbeeldingen

Het was een lange dag voor mij: afbeelding 1
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 2
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 3
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 4
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 5
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 6
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 7
Het was een lange dag voor mij: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137