Het is allemaal geen goud dat blinkt

Het is allemaal geen goud dat blinkt

Zoals altijd is het een plezier om koi weg te brengen naar een vriend.

Het is niet de eerste maal dat ik er koi naartoe breng, maar hij wil nu niet expliciet in het nieuws verschijnen. Deze bescheidenheid siert hem. Je hebt dan ook het raden wie ik bedoel, maar voor veel ingewijden zal het duidelijk zijn.

Ik heb echter een hectische week, en dus ook weinig tijd. Ik kon het echter niet laten om een aantal koi te bowlen die hier nu geruime tijd zwemmen. Laat ons beginnen met de koi die het assortiment aangevuld hebben. Ik hoef hier weinig woorden aan toe te voegen. Helaas heb ik een foutje gemaakt met het filmen van de showa. Je zult het moeten doen met een filmpje van aankoop. Dit zijn de koi die vanaf vandaag hun nieuwe intrek hebben genomen in hun ruim bemeten vijver van 80 kuub.

kohaku Yamamatsu -1211008

kohaku Momotaro -KO-V12-1123

showa Momotaro -SH-V12-1115

Nu is het allemaal geen goud dat blinkt, integendeel, er zijn ook tegenvallers. Eén grote tegenvaller, en ik moet dit helaas toegeven is de kohaku van Yamatoya met de naam "double face". Voor menig lezer misschien onbekend, maar voor de ingewijden zeker en vast bekend.

Dit was de eerste kohaku, samen met een inazuma kohaku die ik aankocht bij Yamatoya, en ik was er heilig van overtuigd dat dit een geweldige kohaku zou worden. De naam double face had ik haar gegeven omdat het gezicht verdeeld was in een wit en een rood gedeelte. Yamatoya was toen nog een nobele onbekende voor mij, en zelf koop ik er nu in principe niets meer. Waarom, ik zal het je zo dadelijk tonen via de filmpjes, want het is niet de eerste dure koi van hem die zo ontwikkeld.

Bloedmooi vond ik ze toen, maar na enkele jaren in het water van mijn vriend begonnen er zich shimi's te ontwikkelen. Eentje is niet erg, maar honderden is niet om aan te zien. Qua body ziet ze er nog altijd formidabel uit, en ze is ondertussen mooi 75 cm geworden, maar van dichtbij is het niet om aan te zien.

Heb ik me nu vergist ? Oordeel daar zelf maar over. Bij het vertrek in Arendonk zat er geen enkele shimi op. Zit het in de bloedlijn ? Kan je zoiets voorzien ? Feit is dat je dit ook moet tonen, en weet je ook waar de titel op slaat. Het is allemaal geen goud dat blinkt...

Wat is nu het achterliggende verhaal. Mijn vriend zou er graag een goede vijver voor zoeken, want hij vind dat ze niet meer in zijn collectie thuishoort. Ik kan hem geen ongelijk geven...

Ik schrijf daarom dit nieuwsitem met het verzoek voor iemand die een grote jumbo koi wil, met de foutjes die erbij horen, aan te kopen. Indien je deze koi in je bezit wil krijgen, zou je een bedrag moeten bieden via de reacties, of per mail. Ik zal in ieder geval het hoogste geboden bedrag via de reacties meedelen. Wie het hoogste bedrag heeft geboden voor deze avond 8 uur, wordt eigenaar van de koi.

Indien er een bod komt, zal ik ze vrijdag gaan ophalen, bij mij afzonderlijk in een bak zetten tot zaterdag, zodat ze zaterdag kan opgehaald worden. De koi heb ik gezien en is in blakende gezondheid, met shimi en al erbij. Een kans voor iemand die een jumbo in zijn vijver wil. Bovendien zijn de foutjes bijna niet zichtbaar als ze eenmaal in de vijver zwemt.

Stuur mij een mail, en ik zal via de reacties het geboden bedrag kenbaar maken, met of zonder uw naam, zoals je het wil. Je kan ook via de reacties zelf een bedrag plaatsen, maar ik moet een mail met je gegevens ontvangen.

Hier de filmpjes van Double face van bij aankoop tot nu:

double face 2009

double face 2010

double face anno 2013

Na het minder goede nieuws, zijn er natuurlijk ook goede ontwikkelingen en die laat ik ook graag zien, want daar ben ik wel trots mee. Ik laat je daarom enkele koi van mijn vriend zien die nu ongeveer 2 jaar rondzwemmen en geweldig zijn ontwikkeld. Ik ga ze niet omschrijven, maar het eerste filmpje is van bij aankoop, het tweede filmpje is zoals ze gisteren werden gebowld.

Momotaro SA-V9-1036 bij aankoop

Momotaro SA-V9-1036 anno 2013

Momotaro Daishiro bij aankoop

Momotaro Daishiro anno 2013

Momotaro SA V9 1063 bij aankoop

Momotaro SA V9 1063 anno 2013

Sakai SFF 1206005 bij aankoop

Sakai 1206005 anno 2013

Deze mag je toch zeker laten zien of niet ?

En moest er nog iemand twijfelen of ik ook ooit iets doe ? Bekijk dan dit filmpje.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137