Het begin van de updates

Het begin van de updates

Het is altijd plezierig om de ontwikkeling van koi te kunnen bekijken. Gisteren heb ik een aantal tosai gebowld, gefotografeerd en gefilmd om een evolutie te schetsen na een maandje relatieve rust. Het zijn gewoon willekeurige koi, dus niet bepaald een keuze gemaakt.

De eerste die ik hier laat zien is een kohaku met code 2301020 die ik aankocht in Januari van dit jaar. Hij of zij was 25 cm. Het filmpje dat je hier ziet is door Polleke gemaakt op 19 maart. De kwaliteit van het filmpje is stukken beter dan de video die ik gisteren gemaakt heb, maar dat ligt puur aan de camera.

De kohaku is nu 33 cm. Ik zet het filmpje zo dadelijk ook bij het detail van de kohaku zodat je zijn levensloop in principe kan opvolgen. Als we de mogelijke groei zouden moeten projecteren naar het einde van het seizoen zouden we richting 45 cm moeten gaan.

De tweede die ik vandaag wil laten zien is een tancho sanke met code 2301045. Dit zijn bijzonder veranderlijke koi, en je moet goed kijken of je de juiste tancho kohaku vergelijkt. Deze tancho kohaku was 33 cm bij aankoop. Tancho showa zijn veel populairder,  maar ook veel moeilijker aan te kopen, toch zeker de betere tancho showa.

Het sumi bij een tancho sanke is weinig voorspelbaar en zal bij het opgroeien nog veel veranderen. Het kan soms ook ontzettende exploderen., Je kan gokken waar het komt, maar je kan het dikwijls mis hebben. Mijn persoonlijke mening is dat je door de tijd een groot aantal vlakken sumi zult zien opduiken, maar vraag me niet waar. Op dit ogenblik is de tancho sanke 41 cm.

Het zijn geen schattingen die ik toepas wat betreft de grootte van de koi tegen het einde van het jaar. Ik noteer enkel het moment dat de koi is gemeten bij aankoop of wanneer we ze gemeten hebben toen we ze aan het filmen waren, en tel dan het aantal dagen dat ze hier zit. Dan bereken ik het aantal dagen dat ze nog hier zal blijven, en ik kan een redelijk betrouwbare inschatting maken van de grootte.

Of het daadwerkelijk ook zo is, zal de toekomst uitwijzen, maar ik zal het noteren bij de pancarte van de koi, zodat informatie kan bijgehouden worden. Altijd interessant om te weten of je voorspellingen juist zijn of niet. Uiteraard is de kwaliteit van de koi belangrijker dan de grootte, maar info is info en die moet je bijhouden.

Op de pancarte van de kohaku kan je nu ook alle informatie terugvinden.

Op de pancarte van de tancho sanke kan je nu ook alle informatie terugvinden.

Meer afbeeldingen

Het begin van de updates: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml