Het bestand van Johan

Het bestand van Johan

Al jaren is Johan een trouwe koikichi en profileert zich reeds enkele jaren onder de naam van Interkoi Nederland, en dit met volle overgave.

Hij heeft zich gespecialiseerd in het bijhouden van koi tijdens hun verblijf als azukari in een segment dat ook aandacht geniet, en bovendien is Johan ook in het bezit van een merkwaardige stock hoogwaardige jumbo koi.

Misschien is dit minder geweten, want ondanks het opgroeien van tosai waar hij zijn volle aandacht op richt, is hij zelf begeesterd door jumbo met allure en van serieus formaat. De meeste van de koi heeft hij aangekocht als nisai en zelf laten opgroeien naar volwaardige jumbo 80 plus zoals ze zeggen.

Niet altijd zo eenvoudig en het verdient zeker respect want het is niet evident om koi zomaar te laten opgroeien naar dit formaat. Er is kennis en skills voor nodig, en uiteraard moet de basis van aankoop voldoen om tot dit resultaat te komen.

Het is dan ook een genoegen om een aantal koi te voorschijn te toveren die hij onlangs gebowld heeft en deze van aankoop te laten zien, tot op dit ogenblik en ik begin met de oudste koi die aangekocht werd.

Dat is makkelijk na te zien, het enige wat je moet doen zijn de eerste 2 cijfers van de code evalueren, een onnavolgbaar systeem waar ik nog altijd trots op ben. Het zal je niet vreemd zijn dat de meeste koi dan ook uit de stal van Interkoi komen.

Kohaku KO-V13-1134 bij aankoop     -     Kohaku KO-V13-1134 op dit ogenblik.
Een beest van een kohaku...door velen gegeerd. Alle info over de koi vind je hier !

Sanke 1611004 bij aankoop     -     Sanke NL1611004 op dit ogenblik
Alle informatie van de koi, zijn levensloop vind je eventueel onder deze link. Handig toch ?

Kohaku KO V17 4191 bij aankoop     -     Kohaku KO V17 4191 op dit ogenblik
Dit is wat ze noemen een man met ballen. Alle info over de koi vind je hier !

Kohaku en Sanke 1811041 en KO-V17-10257 zaten samen in de bowl. We beginnen bij de sanke en daarna de kohaku.
Sanke 1811041 bij aankoop     -     Sanke 1811041 op dit ogenblik
De sanke is van Momotaro en alle info over de sanke vind je hier !

Kohaku KO-V17-10257 bij aankoop     -     Kohaku KO-V17-10257 op dit ogenblik.
Deze kohaku werd door Johan zelf aangekocht op de veiling van Sakai FF. Alle info van deze koi vind je hier !

Showa SH-V19-10310 bij aankoop     -    Showa SH-V19-10310 op dit ogenblik
Een dijk van een showa, let op de staartaanzet, dan snap je wat toekomst is. Alle info van deze showa vind je hier !

Kohaku 1911002 bij aankoop     -     Kohaku 1911002 op dit ogenblik
Een loepzuivere sandan kohaku van Momotaro. Alle info over deze  koi vind je hier !

Een serieuze boterham of niet ? Maar dat is nog niet alle, want er zitten nog bekende grootheden in zijn vijver. Ik denk maar aan de magische reversed asagi, een brutale showa van Momotaro die ondertussen volgens mij de 90 cm aantikt, een showa van Ueno, en noem maar op.

Het mooie aan mijn code systeem is dat ik niet mag  liegen ! Met de maatvoering van de koi lieg ik altijd 1 centimeter, want tegen de tijd dat de koi verkocht is, is deze gewoonlijk nog een centimeter gegroeid. Maar met de info van de koi kan ik het me niet permiteren om een leugentje om bestwil te vertellen !

Wil je de koi van Johan bekijken dan zal dit altijd kunnen na afspraak. Johan vind het geweldig om zijn opgroeifaciliteit te presenteren en dat heb je het geluk dat je via zijn geweldige vijver moet passeren. Genieten van het ogenblik. En ja....ik herken nog iedere koi alsof de tijd heeft stilgestaan.

Alle aanbiedingen van Johan kan je hier terugvinden !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE AANBIEDING VAN VANDAAG

De aanbieding van vandaag is een showa uit de Izumiya reeks. Met haar 56 cm moet ze niet veel onderdoen voor de anderen en op haar 22 maanden een gunst om in je vijver te mogen rondzwemmen. Een showa met allure en zeker niet van de minste. Na vandaag verdwijnt ze van het toneel...eeuwige zonde....Wist je trouwens dat deze showa meer dan 800 keer is bekeken ? En dan nog niemand gemotiveert heeft, straf toch of niet ? 

Bekijk ook het aanbod van een bowl met showa. Zeker en vast de moeite om te bekijken.

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Ben

laatste tijd bar weinig reacties jammerrrrrrr


Frank

Prachtig Johan! Een bestand om heel erg trots op te zijn!!! Een echte koikichi dat is wel duidelijk🤩👌


Wim DW

bedankt voor de update's Johan, ze mogen zeker gezien worden - leuk om dit te willen delen - misschien in een volgende editie de koi waar luc over spreekt ?  Proficiat en bedankt


Johan D

Kohaku 1134 straf dat de eigenaar deze van de hand deed , vlaag van waanzin waarschijnlijk, en volgens vele ging er een venster komen .
Mooie collectie Johan ,proficiat 

interkoi

Het venster is er niet gekomen, dat bewijst nog maar eens hoe weinig men van koi begrijpt ! Integendeel, het zogenaamde venster is verder geopend. Trouwens met het venster wordt bedoeld een opening in het patroon dat helemaal gesloten is en door velen als storend wordt gezien ! In dit specifieke geval gaat het over de opening tussen het 1ste en het 2de patroon. Geef mij maar koi met venstertjes...ik lust ze wel ! En ja, ik ken de eerste eigenaar heel goed, je moest hem op zijn blote kont slaan !!!


Johan

Je moet ook een beetje geluk hebben dat het open groeit Johan D


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74