Het blijft moeilijk tosai selecteren

Het blijft moeilijk tosai selecteren

Als er een vijver vrijkomt, dan is er de mogelijkheid om een andere vijver te ontlasten. Dat kwam goed uit, want er zaten iets te veel showa samen. Ik heb er een hekel aan als er teveel koi in een vijver zitten.

Eerst moest ik nog 2 koi overbrengen naar de grote vijver, en uiteraard geeft dat de mogelijkheid om een update te maken. Updates zijn belangrijk om de koi te blijven opvolgen. Sommigen zijn werkelijk spectaculair, waaronder deze showa die mij altijd een goed gevoel heeft gegeven.

Ze heeft haar tekortkomingen, maar welke koi niet ? Bekijk echter haar filmpje bij aankoop en onderga de verrassing van evolutie. Wie had ooit kunnen voorspellen dat het sumi zo zou doorbreken ? Ze gaat nu haar leven vervolgen en we zien wel waar het schip strand.

De 2de koi die plaats moet ruimen is een kohaku van Takigawa. Als ik me niet vergis, de laatste koi die ik van Takigawa heb rondzwemmen. Je herkent nog de klassieke Takigawa bouw in deze kohaku, die vooral gekweekt heeft met de oudere oyakoi of ouderdieren uit de bloedlijnen van Popeye als ik me niet vergis. (zeer oude bloedlijn van Sakai FF)

Hier komt in de toekomst verandering in. Mijn laatste reis ontdekte ik nieuwe oyakoi bij de nieuwe bevelhebbers van de Takigawa koifarm, zijn zonen waarvan ik Hasseida ken. De nieuwe ouderdieren zijn van Dainichi en Marudo, een totale omslag in hun kweeksysteem. Ik ben benieuwd welke resultaten ze zullen boeken.

Ondanks het feit dat ze de moderne trent niet hebben gevolgd in de koi evolutie heb ik toch altijd een zwak gehad voor de betere Takigawa koi en zal altijd met plezier terugdenken aan de koi die ik daar heb kunnen kopen.

Daarna moest ik een selectie doorvoeren in de showa van Izumiya en geloof het of niet, ik begin er nog plezier in te krijgen om deze meute te evalueren. Het is geen sinecure om die kleine duiveltjes te pakken te krijgen, maar uiteindelijk is het me toch gelukt. 

18 stuks heb ik geselecteerd uit deze goed groeiende showa en hoe meer ik ernaar kijk  hoe meer plezier ik er in krijg. Het zijn dankbare tosai voor een absoluut interessante prijs. Mijn keuze heeft zich vooral beperkt tot de totale  uitstraling, want het precisiewerk laat ik altijd aan Ben over.

Wat me vooral opvalt bij deze koi is de kwaliteit van de huid. Ze stralen als het ware als ze boven komen. Het wit is dan ook wit, het rood echt rood, en het sumi oogstrelend. Het geeft me dan ook een prettig gevoel als ik ze bekijk. Na de selectie heb ik ze even per 5 gefilmd wat een wat ordelijker beeld geeft van mijn selectie. Flinke visjes hoor ! Ze zijn allemaal tussen 30-35 cm momenteel en de groeicurve valt me zeker niet tegen als je bedenkt dat ze van 20-25 cm komen. 

Izumiya showa deel 1

Izumiya showa deel 2

Izumiya showa deel 3

Izumiya showa deel 4

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

rob

Mooi dat het mooi weer wordt kunnen we teminste droog visjes kijken 😅 Hoelaat is de loting morge luc ?

interkoi

Ik verval wel in herhalingen: zoals voorheen gezegd: 12.30 uur door CHASE


interkoi

Weersverwachting voor morgen: Morgen staat een dag met zalig zomerweer op het programma! Zon en stapelwolken bepalen het weerbeeld en het blijft droog. Lokaal kan de bewolking wat dikker zijn, maar volledig bewolkt zal het niet worden. De wind is gedraaid naar het zuidwesten en daarmee wordt zachtere lucht naar onze streken gevoerd. In de namiddag stijgt de temperatuur op veel plekken naar 25-26 graden. In de Kempen vinden we de hoogste temperaturen met maxima van 27 graden. Aan de kust en in de hoge delen is het enkele graden koeler met 21-23 graden. Pas op als je een tijdje buiten bent, want met een zonkracht 7-8 verbrandt je huid zonder bescherming binnen en kwartiertje.

Wim DW

de koikrant wordt uitgebreid met een uitgebreide weersvoorspelling --prachtig

The Untouchable

@Wim DW Die onverslijtbare Bompa is blijkbaar van alle markten thuis, althans markten die ertoe doen!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052