" /> " />
In the picture

In the picture

Raar maar waar, ik heb me laten overhalen om in the picture te komen met een "seminar vat" tijdens de Virtuele Holland Koi Show in Augustus. Wat het precies inhoud is me nog niet duidelijk, maar daar kom ik wel achter.

Het één en ander kan je horen in de reportage van de organisators van de show. Het is wel een lange reportage en bovendien wordt mijn nickname die Ryuki Narita populair heeft gemaakt sympathiek gebruikt. De reportage duurt wel meer dan een half uur, en het interessantste begint rond 9 minuten.

Het wordt ons wel niet makkelijk gemaakt, want er zijn bijzonder veel koi naar huis en we zijn bijna zo goed als leeggekocht. Gisteren ging er nog een sanke naar huis, een sanke die al geruime tijd bij mij zwemt en helaas geen thuis had gevonden. Het verdient toch enige aandacht.

Waarom ? Dat zal ik je even uitleggen. In november 2018 kocht ik 4 nisai, allen in mijn ogen van meer dan behoorlijke kwaliteit. Ik was er bijzonder blij mee en dacht zeker te scoren met dit viertal. Wat blijkt....niets was minder waar !

Ik ga ze nog even voorstellen met het laatste filmpje dat ik ervan had, want filmpjes kijken blijft plezant:

De eerste was kohaku 1811011.Deze werd verkocht aan Jordi, en dit filmpje was het laatste filmpje dat ik heb en dateert van 5 november 2019. Het werd bij hem gemaakt, en dat is het laatste wat ik ervan gehoord of gezien heb. Dus hier kan ik geen vervolg aan breien. Er werden in totaal 10 filmpjes van gemaakt vooraleer ze verkocht werd, en dit is het filmpje bij aankoop.

De tweede is sanke 1811012. Dit filmpje dateert van gisteren, want dat is het moment dat de koi naar zijn nieuwe thuis ging. Met andere woorden, dit is 2 jaar na aankoop. Dan mag ik tevreden zijn dat ze goed ontwikkeld is, en dat ze qua ontwikkeling en kwaliteit haar mannetje heeft gestaan....en dat als vrouw ! In totaal werden er 21 filmpjes van gemaakt, en dit is het 1ste filmpje dat ik ervan heb gemaakt, zodat je mooi kunt vergelijken.

De derde sanke is sanke 1811013. Deze sanke zwemt nog steeds rustig bij mij rond. Het is de sanke met het lepelvormig patroon, toch een indrukwekkende sanke. Er werden in totaal 17 filmpjes van gemaakt en dit is het eerste filmpje.Je ziet duidelijk de metamorfose van de sanke.

De vierde sanke is sanke 1811003. Dit was de sanke die door Adam werd uitgekozen van de 4 als betere uit de selectie. Ook zij zwemt nog steeds bij mij rond. Er werden in totaal 15 filmpjes van gemaakt en dit is het 1ste filmpje ooit gemaakt

Zo zie je ook maar dat niet alles goud is wat blinkt, want ik ben niet de persoon die graag koi lang bijhoudt. Ik hou ervan dat koi snel verkocht worden, zodat ze van een betere ontwikkeling bij hun rechtmatige eigenaar kunnen maken.

Tenslotte wil ik nog een showa in de kijker zetten die ook zijn tijd gehad heeft, en ondanks alle moeite die ik doe om te verkopen, niet verkocht wordt. Bekijk deze indrukwekkende showa goed. Kan je je nog mooiere showa indenken ? Vermoedelijk wel, want deze vind ook geen liefhebber en zwemt ondertussen van oktober 2018 bij mij rond. Het zal één van de laatste zijn uit die periode.

Ik vermoed dat de grootte het probleem zal zijn. De grootte moet het afleggen tegenover de klasse en de uitstraling. Maar niet getreurd, het is een bijzonder mooie showa waar ik echt van kan genieten als ze zwemt. Vandaag of morgen vind ik toch een klant, en anders moet ze maar blijven zwemmen. Dit soort koi wordt je nooit moe.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Jordi

Luc, dat je van Kohaku 1811011 nog geen nieuwe update hebt is omdat ik meestal maar 1keer per jaar ( eind seizoen) mijn vissen net, dit om de rust in de vijver te bewaren. De Kohaku doet het erg goed en ik wil best al eerder eens een filmpje maken, zodra het wat beter weer is maak ik een filmpje en stuur ik hem naar je toe.

interkoi

Wacht maar tot eind jaar Jordi...altijd beter...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052