Het Duivelsweekend

Het Duivelsweekend

Dit weekend is het de Belgische koishow in Hasselt. Ik zal een aantal koi inzetten, maar zal zelf niet aanwezig zijn op de show.

Ik raad iedereen aan om toch eens een kijkje te gaan nemen, want het is een aangename en gezellige show die bijzonder gewaardeerd wordt, zowel in binnen als buitenland.

Er is mij toevertrouwd dat ik vat 4 zal hebben en waar je een aantal Nisai Momotaro mannen zal kunnen bekijken. Kom dus gerust een kijkje nemen.

Ik kies telkens bewust in iedere show voor een andere selectie, vooral met het oogpunt om koi te laten zien die de moeite zijn om te bekijken, en als er een prijsje uit de bus valt, des te beter.

Ben je in Hasselt, dan ben je ook een klein uurtje van Interkoi, en kan je eventueel eens langskomen. Ik heb besloten om tijdens de show een speciale actie te houden.

AANBOD DUIVELSWEEKEND -25%

Op alle aankopen ter plaatse, op alle materialen die voorradig zijn in Arendonk, en alle koi die zich nog in Arendonk bevinden, zal ik een korting geven van 25%

Deze korting is geldig vanaf vandaag tot en met zondag 12.00 uur, met uitzondering van:

- Alle koi waarvan de codenummers beginnen met 16 of die V16 in hun code hebben staan.

- Alle acties die momenteel gehouden worden.

- Alle promoties die eventueel van kracht zijn.

- Bestellingen die uitgevoerd worden via koiroyal.

Dit aanbod is geldig om de overwinning van de rode Duivels te vieren, maar ook om volk te lokken tijdens de Belgische Koishow. Doe er je voordeel mee….

Ondertussen worden er meerdere vragen gesteld over koi, waar ik altijd graag antwoord op geef. Zo wordt er dikwijls een recent filmpje gevraagd over koi, alhoewel de meeste filmpjes altijd vrij recent zijn, en dat alle informatie op de website altijd zo up to date mogelijk is.

Gisteren werd de vraag gesteld over een bepaalde tosai van Momotaro. Ik neem dan de gelegenheid te baat om de bewuste koi even te bowlen en te filmen.

In dit geval ging het over een tosai van de veiling en de vraag werd gesteld of deze al sumi bij aan het maken was.

Nu is het zo dat koi die pas zijn overgekomen niet zomaar eventjes verbeteren. Je moet er rekening mee houden dat koi van deze klasse speciaal geprepareerd worden voor de veiling, en als ze na een transport in Arendonk aankopen, deze een bepaalde terugval hebben. Dit is een gegeven, gebasseerd op ervaring….

Na een bepaalde terugval, zullen ze weer aansterken en de nodige evolutie doormaken. Dit neemt geen weken weken in beslag, integendeel, dit neemt maanden soms jaren in beslag, waarbij de ene positief ontwikkeld, de andere minder goede ontwikkelingen kan ondergaan. Spannend zijn ze in ieder geval altijd.

Ondanks de stress van de veiling, de stress van het transport en de nodige quarantaine met de daarbij horende problemen, zal de ontwikkeling pas na 2 of 3 maanden positief beginnen uit te vallen en zul je dan pas bepaalde ontwikkelingen zien.

Ik heb de gelegenheid genomen om ze eventjes te meten, en de 2 grootsten waren ondertussen 43-44 cm, de kleinere was 39 cm, wat voor alle tosai toch een groei van 4-5 cm betekende sedert de tijd dat ze in Arendonk zijn.

Momenteel zitten alle tosai van Momotaro en Dainichi die op de laatste veilingen werden aangekocht samen in vijver 1, zoals deze bij mij genoemd wordt, of de eerste vijver die je tegenkomt als je Interkoi bezoekt. In totaal zijn er nog 37 stuks, waarvan er enkele rondzwemmen die nog moeten opgehaald worden. Het is een bijzonder mooi gezicht.

Het gevoel zegt me dat ze het prima doen, en als de ontwikkeling zich op deze manier doorzet, hopelijk onder iets betere omstandigheden wat de temperatuur betreft, verwacht ik dat ze einde van dit jaar rond de 50-55 cm zullen zijn, en dit onder niet geforceerde omstandigheden.

Ben je op bezoek op de koishow en wil je even langskomen, geniet dan van het duivelsweekend. Ik zal gewoon open zijn op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf zondag 14.00 uur zal ik vermoedelijk ergens in Hasselt rondlopen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240