Het gele gevaar

Het gele gevaar

Nog 4 heb ik er zitten, de ene wat groter dan de andere, de ene wat geler dan de andere, maar allen stevig, gezond en goedgeluimd, want qua karakter zijn ze fenomenaal.

Continu zwemmen ze met hun bekje boven water op zoek naar korreltjes geluk, het is nooit genoeg, het is altijd te weinig. Men zegt wel eens dat chagoi de vriendelijkste koi zijn in een vijver. Ik kan je garanderen dat deze amoureuze koi nog vriendelijker zijn dan vriendelijk. Kijk anders maar eens naar dit filmpje een bron van plezier.

Ze werden eind 2017 aangekocht en velen die bij klanten zitten zijn uitgegroeid tot ware monsters boven de 60 cm. Bij mij gaat het niet zo vlug en gaat het leven zijn gangetje, maar niet in die mate dat ze exploderen in grootte.

Ze hebben misschien één voordeel…ze zijn gewoon opgegroeid in de massa, geen speciale behandeling gekregen en ondertussen winterhard geworden. Het is zeker geen nadeel om al een winter in onze contreien te hebben meegemaakt.

Er is een bijzonder groot verschil tussen koi die pas uit Japan komen of koi die al een jaartje hier rondzwemmen. Het gedrag van de koi is na een jaar aangepast en hun gedrag is spontaner….vermoedelijk zijn ze na één jaar echt aangepast aan onze omstandigheden.

Ik had gisteren even de tijd om ze te filmen en te meten. Het zijn ondertussen echte yamabuki geworden, terwijl het bij aankoop nog wittige schimmen waren.

Het was een kweek uit yamabuki x karashigoi, en ik weet dat er enorme dieren uit zijn gegroeid die reusachtige afmetingen hebben aangenomen. Denk maar aan de succesvolle koi van Toon die het verdiend tot Grand Champion B heeft geschopt op de Euregio koishow.

Nu zullen we deze wel mindere kwaliteiten toedichten, maar toch moet je ze niet onderschatten. Ik ben gegarandeerd zeker dat ze een goede beurt zullen maken eens ze in hun eigen habitat rondzwemmen.

Ik bied deze laatste 4 nu aan, verpakt in de volgende aanbieding:

Uit te kiezen, prijs per stuk:

795 euro inclusief

1 x 10 kg probites naar keuze ter waarde van 131.50 euro +

1 kg spirulina ter waarde van 18 euro. +

1 x het boek van Rini Groothuis ter waarde van 79 euro..

Heb je het boek al, dan mag je dit inwisselen tegen 5 kg klei of 3 kg recovery, de keuze is aan jou.

Ze zullen straks te zien zijn onder de knop nieuwe koiaanwinsten. Wel met telkens dezelfde foto, want ik heb er maar eentje gemaakt.

Het aanbod is geldig tot en met zaterdag 29 juni, want dit weekend ben ik niet aanwezig. Wil iemand gebruik maken van dit aanbod dat is de eerste keuze altijd voor de eerste aanbieder.

De countdown

De vakantieperiode is in aantocht, met andere woorden begint voor mij de stille periode. Het is tijd om wat spielerei te activeren en wat kleine aanbiedingen te doen.

Ik loop niet graag in het gareel en doe dan graag dingen die niet iedereen doet. Het is niet opbieden maar een soort van afbieden, de countdown. Doelwit van de dag...een kohaku van Matsue. Als je kijkt zul je deze nu zien verschijnen tussen het gele gevaarte onder de knop “nieuwe koi aanwinsten” met indicatie “countdown”.

Wat wil dit zeggen ? Iedere dag dat deze koi niet verkocht wordt zal de prijs in dit geval met 100 euro naar beneden gaan tot een bepaald bedrag, een minimum bedrag door mij bepaald.

Ik hou dit bedrag voorlopig geheim, want als dit bedrag is gehaald verdwijnt de aanbieding spontaan en is de actie voorbij. Alles gebeurd trouwens automatisch.

De kohaku moet nog 3 jaar worden, is in mijn ogen een opvallende verschijning en met zijn 71 cm bedeeld met een speels en evenwichtig patroon. Ik heb ze op verzoek zondag nog gefilmd. Ze zit nog binnen, maar zal zo snel mogelijk terug buiten gezet worden.

Het wordt tijd dat er weer wat leven in de brouwerij komt, en heb je interesse laat dan de confituur niet van je brood halen. Iedere dag zal de prijs dus met 100 euro zakken….wie weet tot welk bedrag…ben je op tijd, ben je te laat….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240