Een  vruchtbare zondag

Een vruchtbare zondag

Ik had een klantloze zondag verwacht, dan heb ik wel de gelegenheid om alles goed te verzorgen, maar niets was minder waar, het werd zoals vermeld een vruchtbare zondag.

Ondertussen vliegt de tijd voorbij en worden we deze week weer verwacht op de Belgische Koi Show die zaterdag en zondag zal plaatsvinden. Dus hou het weekend vrij en kom af naar de show !

Ik heb nog even de foto erbij gehaald van de vats en de stand die ik zal hebben. Dus iedereen die een praatje wil komen maken is altijd welkom. Via inkom 1 wordt het stand 11 en vats 20 en 22.

Ik heb ondertussen mijn selectie gemaakt. Ik hoor in de wandelgangen dat er serieuze kandidaten zijn voor de eindzege en vermoedelijk krijgen we misschien enkele verrassingen voorgeschoten, wie weet.

Zelf breng ik 11 andere koi mee dan de koi die meegedaan hebben aan de Euregio koi show. Uiteraard is een prijsje winnen plezierig maar we zullen het moeten afwachten.

Jeroen wou even de kohaku van Matsue 1904012 bekijken. Een koi die in mijn ogen een levend voorbeeld is van de kwaliteit van Matsue en met zijn 71 cm zelfs niet van de minste.

Er zit nog rek op, want hij moet nog 3 jaar worden, en met zijn lengte die nog 10-15 cm in de lift heeft, kan het best een kandidaat jumbo worden. Na lengte komt breedte en Matsue is de Sensuke bloedlijn meester, zodat alles nog mogelijk is. Ik vind hem mooi, anders had ik hem niet gekocht zoveel is zeker.

Een koppel dat blijft verwonderen en die zichtbaar positief ontwikkelen zijn toch wel de 2 Momotaro kohaku en showa van Momotaro die we als tosai aankochten in mei vorig jaar.

Een prachtig koppel en in mijn ogen een prachtige set om bij een beginnende koikichi de vijver te verrijken met een betaalbaar duo dat prijstechnisch niets te wensen overlaat.

Wil ik die graag verkopen ? Ja natuurlijk wil ik die graag verkopen, want het is zonde als ze hier moeten blijven. Ze kunnen zoveel plezier verschaffen aan iedereen die houdt van mooie koi.

De eigenaars van deze bloedmooie showa kwamen nog even genieten van hun schoonheid. Wie wil er nu niet een showa met deze menware, het sterke blinkende sumi en deze huidkwaliteit ?

Ik weet dat er veel kandidaten zijn die deze trofee in hun vijver willen zien rondzwemmen. Zelfs ik geniet er nog iedere dag van zo mooi is ze. Deze week wordt ze vermoedelijk bij in de groeivijver gezet, en die geeft resultaat dat heb je gisteren al wel gezien !

Tenslotte kwam Theo, die wou nog een kohaku, maar dan eentje met formaat, je weet wel, die beesten die iedereen wel wil.

Ik moest even nadenken, en eigenlijk heb ik er nog 2 rondzwemmen, waarvan eentje nog altijd een bijzonder plezierig gevoel opwekt, zo sympathiek is ze en dan nog een kohaku die ik aankocht op de veiling van Momotaro in oktober 2017.

Ik neem ze mee naar de show, en daarna zal ze na haar quarantaine periode veranderen van vijver, want Theo was meteen verliefd. Alles bij elkaar nog zoals gezegd een vruchtbare zondag…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137