Een drukte van jewelste

Een drukte van jewelste

Met in de hoofdrol niemand minder dan den Elvis. Hij was bijzonder trots op zijn bekers die hij gewonnen had, en kon niet nalaten om er mee op de voorgrond te treden, iets wat hij normaal niet doet.

Je zou voor minder….de prijs was dan ook niet de minste en terwijl de 3 nisai die aangekocht werden naar hun nieuwe verblijfplaats werden overgezet, moest en zou hij poseren !

Elvis is niet zijn echte naam, maar om de één of andere duistere reden die me nog niet helemaal bekend is wordt hij “den Elvis” genoemd. Ik zal het nog wel ooit eens te weten komen veronderstel ik.

Ik mag me gelukkig prijzen dat het zo druk is. Normaal is het in deze zomerse tijden altijd rustig maar dit jaar komt er geen eind aan. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de geweldige interesse, maar eerlijk is eerlijk…ik heb dan ook een geweldig assortiment koi rondzwemmen.

We gaan natuurlijk eerst de filmpjes van de koi van “den Elvis” presenteren. Het zijn niet de minste in mijn ogen.

Sanke SA-V18-12178 – 65 cm wordt pas volgende maand juli 2 jaar en is een product uit een GMako Kohaku en een Momoko mannelijke koi.

Wie de geschiedenis van Momotaro opgevolgd heeft weet nog wat Momoko betekent heeft in de koigeschiedenis van Momotaro. Oude bloedlijnen blijken opnieuw ingevoerd te worden, zij het langs mannelijke kant. Onze verwachtingen van deze sanke zijn bijzonder hoog, en ik hoop dat we ze kunnen begeleiden naar de 90 cm.

Iets verfijnder, maar niet minder opvallend is de sanke uit dezelfde bloedlijn Sanke SA-V18-12172. Ze zitten nu al een hele tijd binnen maar hebben in principe nog niets verloren van hun kwaliteit en zo moet het zijn.

Vooral de kohaku KO-NA18-46 van Matsue doet me blozen. Gekocht bij Narita in april vorig jaar blijft ze een sterk beni te voorschijn toveren, en met haar 65 cm hetzelfde verhaal…reuzen in wording.

Een showa die ik op de valreep kocht is Showa 1903001. Ik had mijn twijfels, maar er is een verschil tussen één topkoi kopen of een heel regiment van goede koi. Dat is een andere zaak…

Als je echter ziet hoe deze verder ontwikkelt en verbetert, mag ik me alleen maar gelukkig prijzen. Ik weet dat ik er op de show vermoedelijk geen prijs mee kan winnen, maar er is geen grotere onzekerheid dan shows, dus waarom niet ?

In de vroege ochtend zouden we even de koi in de opgroeivijver controleren. Het gedrag was wat twijfelachtig en vermits de vijver zo groen als gras is wordt het moelijk om te controleren.

Dan maar een aantal koi in een bowl gezet. Heb jij ook niet dat gelukzalig gevoel als je deze blinkende beestjes in die blauwe bowl ziet rondzwemmen, de teri spat er vanaf...

Er zijn mensen die zich vermoedelijk afvragen waarom zoveel in één bowl, maar daar is niets verkeerd aan hoor ! Het is beter om er meer in een bowl te zetten om ze niet de gelegenheid te geven om te springen.

Zoals je kan zien in dit 2de filmpje zien ze er gewoonweg fantastisch uit. Leve de koi buiten in de natuur in de groene soep. Slecht voor de verkoop, maar goed voor de koi…maak zelf je keuze….

In alle commotie ben ik nog vergeten filmpjes te maken van de tosai die overgezet moesten worden, dus heb ik maar een filmpje gemaakt van de tosai nadat alle mensen weg waren.

Hier dus nog een filmpje van de tosai en ja, eindelijk naar buiten, eindelijk de vrijheid. Bovendien heb ik nu een vijver binnen vrijgemaakt voor de opvang van de koi die naar de BKS gaan.

Dit worden dan de overblijvers genoemd, het percentage dat moeilijk te verkopen is, alhoewel ik het soms niet begrijp, want er zit geen enkele slechte of minder goede koi tussen...maar we blijven ons best doen om ze te verkopen...

Ik neem in totaal 11 koi mee, waarvan 7 jumbo en 4 kleinere. Ik heb 2 grote vaten ter beschikking, helaas niet naast elkaar, iets wat ik moeilijk kan begrijpen en iets wat voor mij onverklaarbaar is, maar wie ben ik !….

Bij deze wil ik nog meedelen dat ik vandaag aanwezig ben van 10-12 uur en dat ik volgende week natuurlijk zal gesloten zijn ! Gelieve hier rekening mee te houden.

Meer afbeeldingen

 Een drukte van jewelste: afbeelding 1
 Een drukte van jewelste: afbeelding 2
 Een drukte van jewelste: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137