Op bezoek bij Theo

Op bezoek bij Theo

Als je in de buurt bent moet je toch even langsgaan om te kijken hoe het met de koi is. Het was al jaren geleden dat ik er nog geweest was, dus hoogtijd om even halt te houden.

Ik werd vooral aangetrokken door een oude bekende, een koi uit het verleden dat nog rondzwemt als een jong veulen.

Het filmpje dateert nog van februari 2010, een eeuw geleden. Nu kan je zeggen dat de tijd snel gaat, maar aan de maruten kohaku van Momotaro kan je dit niet zien.

Het doet me plezier om deze nog eens terug te zien. Ze is ondertussen 132 maanden of precies 11 jaar lees ik op haar pancarte. Makkelijk toch die bibliotheek, een enorme waarde in de geschiedenis van de koi.

Natuurlijk heb ik ook oog voor de andere koi, want ze komen allemaal van bij mij vandaan, maar voor de maruten heb ik altijd een boontje gehad. Nu nog na zoveel jaren behoort maruten nog altijd tot mijn favoriete exemplaren.

Als ik op zoek ga naar de code van de kohaku 1003043, moet ik de volledige bibliotheek uitpluizen en kom ik veel bekenden tegen, maar wat me opvalt is dat er toch veel maruten-achtige koi te voorschijn komen.

De vijver van Theo is niet overdreven groot, maar de koi worden en verstandig en met begeleiding grootgebracht. De liefde voor de koi spreekt boekdelen, en ook de bloemen verkeren in topconditie, dat kan je zien...

Het zijn niet overdreven veel koi, maar de meesten zijn bijna 80 cm of zelfs erover. Dit zijn klanten die je moet koesteren, want het zijn de steunpilaren van Interkoi.

Ik heb er ontzettend van genoten om nog eens langs te gaan…dit zou je bij iedere klant moeten kunnen doen, maar dat wordt een onmogelijke taak.

Voor de beginnende koiliefhebber nog een bakki shower

Theo vroeg me ook om even een foto te maken van de bakki shower die hij nog in zijn bezit had, misschien kan hij er iemand blij mee maken.

Als je hem onder het stof haalt en er even een poetsbeurt aan geeft is deze zeker nog bruikbaar. Hij is nog helemaal gevuld en voorzien van sproeibuis, dus helemaal intact.

Wie eventueel interesse heeft om deze aan te kopen moet me maar even contacteren dan breng ik je in verbinding met Theo. Wat betreft de prijs, dat moet je met hem overleggen, want die kreeg ik niet te pakken.

Meer afbeeldingen

 Op bezoek bij Theo: afbeelding 1
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 2
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 3
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 4
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 5
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 6
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 7
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 8
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 9
 Op bezoek bij Theo: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240