Het gevoel zat goed

Het gevoel zat goed

Stilaan worden de eerste koi opgehaald. Voor mensen die verwarming hebben op hun vijver begint het seizoen al vrij snel.

Het zijn nu niet de eerste die vertrekken, maar wel 3, in mijn ogen belangrijke koi. De kanonnen van Takigawa en de mannelijke showa van Momotaro hebben een bijzondere aantrekkingskracht op veel mensen.

Ze verblijven hier van 1 december, en het wordt tijd dat ze de buitenlucht gaan opzoeken. Ze komen in ieder geval in een goede vijver terecht. Ik heb deze nog nooit gezien, maar ik weet uit het verleden dat de opgroeikwaliteiten van deze vijver bijzonder goed is.

Ik heb koi gezien die een 1/2 jaartje in deze vijver hebben verbleven, en die in mijn ogen bijzonder goed waren geëvolueerd. Er is me beloofd dat ik een filmpje en wat foto's zal ontvangen van "de entourage" om het met een mooi woord te zeggen, en zoiets vergeet ik niet. Dus David, denk eraan en vergeet het vooral niet….

Ik was wel bijzonder geschrokken van de groeikwaliteiten van de showa van Momotaro. Binnengekomen op 51 cm, tikte deze gisteren maar liefst 57 cm aan. De metamorfose was niet alleen de groei, maar vooral ook het sumi dat bijzonder sterk ontwikkelde, zelden gezien….Het enige nadeel was dat het hi wat teruggevallen is tijdens de winter, en vermoedelijk ook door de bijzondere groei, maar dat kan de pret niet derven. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen.

Bekijk het filmpje bij aankoop

en bekijk het vervolg.

Niet te vergeten dat de 2 metgezellen in de bowl 80 en 82 cm zijn, vergis je dus niet in de grootte van de showa. De 2 jumbo zijn beide van Takigawa San en hebben tijdens de winter mijn binnenvijver veel bekijks gegeven. Fel als je ze wil vangen, gewillig als ze in je vijver rondzwemmen, ik noem ze typische Takigawa koi, koi met karakter.

Tegelijkertijd kon ik de nieuwe meetbak van Polleke eens uittesten die hij besteld had. Eindelijk eens een meetbak waar je "U" tegen kan zeggen. Goed gezocht Polleke, well done… Je zou hem kunnen gebruiken als quarantainebak, zo groot en professioneel is hij. 125 cm lang en hoog genoeg zodat je voldoende ruimte hebt, kortom een meetbak om van te dromen. De buitenmaten zijn 141x67x35 cm (lxbxh)

Ik ga deze tegelijkertijd ook aanbieden aan mensen die behoefte hebben aan een goede meetbak, die tevens zeer goed kan gebruikt worden als bak om goede foto's en filmpjes te maken. Ik ga proberen een 10-tal kandidaten te verzamelen voor een groepsaankoop, zodat de prijs wat interessanter kan gemaakt worden..

Ik bied deze professionele meetbak nu aan voor 219 euro. Wie graag gebruik wil maken van dit aanbod, stuur me maar een mailtje. Dit aanbod is geldig tot eind volgende week, want dan plaats ik de bestelling en daarna gaan ze naar hun normale prijs terug van 249 euro.

De meetbak is ook groot genoeg voor behandelbak, maar ik zie het vooral als een ideale bak om foto's en filmpjes te maken. De blauwe kleur is hier ideaal voor.

Als je deze 80 cm Karashigoi ziet zwemmen in de nieuwe meetbak dan zie je volgens mij voldoende. Ik moet wel toegeven dat mijn filmische capaciteiten op laag niveau stonden gisteren, zoals je kan zien op dit filmpje. Als verzachtende omstandigheid kan ik enkel aanvoeren dat er een fanatieke koikichi met de camera in de aanslag stond, die mij van de goede plaats verdrong. De adrenaline sloeg gewoon over, en de stress straalde van hem af….

Wel kreeg ik nadien al een eerste filmpje toegestuurt van de aankomst van de koi, en dat stel ik altijd bijzonder op prijs. Dat zouden meer mensen moeten doen, dat kan ik best appreciëren….dus David bedankt, en de rest van de foto's en filmpjes stuur je maar eens op…

Rob en Tara waren de eersten die een benigoi aankochten, en hadden dus ook recht op de eerste keuze. Zijn quarantainebak stond ook al op volle toeren te draaien, dus de benigoi kon zonder problemen overgezet worden.

Nu is het moeilijk om het onderscheid te maken tussen 8 goudvissen met zowat dezelde bouw en dezelfde lengte, maar de keuze werd vlug gemaakt. Dat wordt ie riep Rob op het einde van het filmpje. Rob moest zich omdraaien en ik deed de koi nogmaals wat rondzwemmen, maar blijkbaar had Rob de benigoi goed gespot, want hij wees prompt dezelfde aan.

Even meedelen dat de nieuwe koi vermoedelijk binnenkomen op 3 april. Tegen die tijd gaan alle koi die binnenzitten onherroepeliijk naar buiten. Het is mijn wens, dat alle koi van verleden jaar die in de binnenvijvers overwintert hebben opgehaald worden. De temperatuur van de binnenvijvers gaat naar gewone buitentemperatuur zodat er geen verschil meer is tegen het einde van de maand. Het voeren wordt ook op een absoluut dieptepunt gezet.

Ik geef er de voorkeur aan dat de koi slechts éénmaal van vijver worden verplaatst. Dit kan enkel als ze tegen deze tijd worden opgehaald. Het is en blijft altijd een stressvolle situatie, maar het is niet anders. Vermits er nog een groot aantal koi moeten opgehaald worden, kan je ook gedurende de week een afspraak maken als dat je beter bevalt. Bel of mail me. Nog 63 koi te gaan momenteel...pffff....

Het liefst zou ik hebben dat je altijd vooraf even laat weten of je de koi komt ophalen of niet. Tenslotte nog even over de bestellingen van het koivoer. Er is me beloofd dat er volgende week vrijdag geleverd wordt. Ik zal tegen zaterdag alle bestellingen sorteren en klaarleggen. Je kan het voer dan ook ophalen vanaf volgende week zaterdag.

Meer afbeeldingen

Het gevoel zat goed: afbeelding 1
Het gevoel zat goed: afbeelding 2
Het gevoel zat goed: afbeelding 3
Het gevoel zat goed: afbeelding 4
Het gevoel zat goed: afbeelding 5
Het gevoel zat goed: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137