Gisteren was het gelig

Gisteren was het gelig

In november van vorig jaar kocht ik een groot deel karashigoi/chagoi van Takigawa.

NIet te duur, goede kwaliteit, heel leuke koi die het midden houden tussen chagoi en karashigoi. Nu moet ik zeggen dat het mij verwonderd dat er slechts 2 van zijn verkocht, en ik dus met 4 stuks blijf zitten.

Vraag me niet waarom, want de enige reden dat ik kan bedenken is misschien dat er een overaanbod is op dit ogenblik op de markt van dit soort koi. Goede leerschool om er dus geen meer aan te kopen in de toekomst.

Niettegenstaande dat, vind ik het een plezierige soort om in mijn vijvers rond te zien zwemmen tussen het kleurengeweld, en qua karakter zijn ze gewoon formidabel. Er is er eentje bij van Okawa, en dat was de kleinste, namelijk 54 cm en uit de konishi bloedlijn, de anderen waren 57 to 62 cm, al bij al een behoorlijke groei in de winterperiode van ± 3 cm.

Hier komen de meetbakken geweldig van pas, zoals je kan zien op dit filmpje. Marc kwam gisteren zijn karashigoi ophalen,die, geloof het of niet,... zijn vrouw had uitgekozen. Vermits er slechts 1 van verkocht was, die bovendien al opgehaald werd, kreeg hij nog de vrije keuze, altijd een voordeel…Het mocht echter niet baten, want hij bleef pertinent bij zijn eerste keuze.

Nadat Marc gekozen had, heb ik de eerste koi naar buiten gebracht, en na een onderzoekend begin, zwemmen ze ondertussen al vrij en vrolijk rond in de buitenvijver van 44 kuub. Het is een kleurloze bedoening die misschien zijn charme heeft, maar in dit filmpje laat ik even de overgang zien van de eentonige vijver naar mijn kleurrijke vijvers 5 en 1.

Beginnen je mondhoeken dan niet stilletjes omhoog te gaan en tover je dan geen kleine glimlach op je gelaat ? Ja hoor, kleur doet leven ! (sorry Pascal)…De shiro en de ochiba chigure moeten nog opgehaald worden, die vertrekken ergens naar het noorden van Nederland…

Ik heb ondertussen ook een filmpje gemaakt van de 400 euro koi, of de koi die niet gewenst zijn. Toch een rijke keuze als je dit filmpje bekijkt. Een ideale gelegenheid voor diegenen die met een gecontroleerd budget werken. Maak ter plaatse je keuze en geef deze sukkelaars een goede vijver waar ze de rest van hun leven kunnen doorbrengen…

Tenslotte nog even dit. Ik zou graag de benigoi en de purachina's gaan verplaatsen. Maar eerst moeten de kopers nog een keuze maken. Het liefst zou ik dit gezamenlijk doen, maar dat wordt soms een moeilijke zaak, vermits de meesten van ver moeten komen. Hier is er mij op geattendeerd dat de eerste koper, ook de eerste keuze krijgt. Rob heeft zijn benigoi al gekozen, hij was de eerste koper. Graag zou ik de afspraken met de overige kopers maken om dit op gepaste manier af te werken. Gelieve me dan ook te contacteren om je koi te kiezen.

Tenslotte nog even Marc bedanken voor de flessen wijn die hij had meegebracht om me te bedanken voor de goede zorgen tijdens de winter. Het is niet nodig, maar het blijven natuurlijk fijne attenties…

Meer afbeeldingen

Gisteren was het gelig: afbeelding 1
Gisteren was het gelig: afbeelding 2
Gisteren was het gelig: afbeelding 3
Gisteren was het gelig: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137