Het ginrin geweld

Het ginrin geweld

Ondanks de moeilijkheid om de temperatuur met de geïmproviseerde verwarming op peil te houden, hoop ik dat de koudste periode voorbij is.

Normaal verwarm ik met 3 KW alle binnenvijvers en de grote vijver buiten, in totaal bijna 90 kuub zonder problemen. Nu heb ik moeite om de kleine vijver van 15 kuub met een verwarmingselement van 3 KW op 14-15° te houden.

Dit brengt enorme kosten met zich mee die ik niet ingecalculeerd heb omdat deze vijver normaal leeg is in de winter. Tel dan nog eens de overkapping bij die ik speciaal heb laten maken en dat geeft je een idee van de enorme kostenfaktor.

Het heeft zijn nut om koi binnen te houden, maar niets kan er opwegen tegen vijvers buiten, ondanks de wintertemperaturen. Ik kan nog altijd leven met de enorme financiële druk die het met zich meebrengt, en tenslotte zijn mijn klanten de winnaars.

Gisteren was de temperatuur iets gematigder en ik had de 2 voorste elementen van de overkapping opengezet. De koi waren dit natuurlijk niet gewoon, maar ze lieten zich niet ontmoedigen om hun broodnodige voer te consumeren.

Misschien iets schuchterder dan normaal, want het was raar om plotseling geconfronteerd te worden met de openstaande panelen. Je kan ook zien dat ze stilaan de groei te pakken hebben gekregen en mijn wens is om ze een gematigde groei van 5 cm toe te dichten.

Met dien verstande hoop ik dat de showareeks tussen de 26 en 32 cm zullen zijn begin april, en de ginrin benigoi iets van 30-38 cm, een verdienstelijke maat. De ginrin benigoi zijn ook enkele maanden ouder. Ben benieuwd of mijn wensen uitkomen, maar voorlopig ziet het er goed uit.

Ik heb de moeite genomen om ook nog een lang filmpje te maken van vijver 5 zodat alle eigenaars van koi een glimp van hun koi kunnen opvangen. Ik sta er nooit bij stil, maar als ik naar dit filmpje kijk dan zie ik alleen gosanke, en zo wil ik het eigenlijk ook, een collectie goede gosanke is niet te evenaren.

Omdat ik nu toch aan het filmen was voor mijn klanten, heb ik ook maar een filmpje gemaakt van mijn niet verwarmde vijver terwijl ik de filters onder handen nam. De koi zijn niet echt actief, maar zwemmen toch nog dankbaar rond.

Nog even melden dat ik zelf nu zaterdag voorlopig voor de laatste keer aanwezig ben. Daarna is het de beurt aan Ben om enkele zaterdagen op rij de deuren open te houden. Niet vergeten dat er dubbele punten gegeven worden voor de mogelijke Japanreis ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Interkoi, als je tijdens mijn afwezigheid een koi koopt. Misschien niet belangrijk, maar toch…denk erover na, want een japanreis is toch niet te versmaden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240