Het groene gevaarte

Het groene gevaarte

Ik heb een filmpje gemaakt van bijna 9 minuten van de opgroeifaciliteit in Arendonk. Er is weinig op te zien, maar het geeft een indicatie van hoe de koi zich gedragen.

Je ziet een grote vijver met kleine rode lichaampjes die amper zichtbaar zijn, maar ik vind het interessant om het gedrag te spotten.

De vijver staat reeds enkele weken op 25° en zoals je op het filmpje kan zien is er totaal geen etensdrang, integendeel…

Het duurt wel 2 minuten vooraleer enkele voorzichtige koi zich wagen aan een korreltje voer. Vermoedelijk zitten er voldoende voedselmogelijkheden in het algenrijke water zodat ze niet genoodzaakt zijn om de pellets onmiddellijk op te nemen.

Wel zie ik dat er een verandering op til is. De lijfjes zijn langzaam aan het groeien en je ziet dat er een groot verschil optreed tussen de koi onderling qua grootte.

De ene neemt een groter volume aan dan de andere, dat is duidelijk te zien, maar het is vooral als ze bovenkomen dat je een glanzend koilijfje ziet verschijnen.

Kijk maar naar dit filmpje dan zie je al een groot verschil. Ik heb ondertussen wel de BIO-UV opgezet en misschien is het water weer gedeeltelijk helder tegen zaterdag.

Lang zal dit echter niet duren, want zo gauw het helder begint te worden zal ik de lamp terug uitschakelen, want deze vijver moet algenrijk blijven tot eind dit jaar.

Ik begrijp volledig dat de mensen dit thuis niet willen, maar ik maak me sterk dat de mensen het wel op prijs zullen stellen dat ik ervoor zorg dat de koi er zo goed mogelijk uitzien of niet ?

Verkooptechnisch is het totaal waardeloos, want op deze manier koi uitkiezen is bijna onmogelijk. Je houd ervan of je houd er niet van…

.

Ondertussen heb ik mijn volgende reis al geboekt. Eind september, begin oktober zal de volgende trip plaatsvinden en het is dringend nodig om mijn bestand te optimaliseren. Ik heb er zin in….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023