Misschien onderschat: ProBites Recovery

Misschien onderschat: ProBites Recovery

Ik heb het gisteren al een beetje gehad over hoe ik de koi opvang als ze een stressvolle week hebben meegemaakt.

Natuurlijk kunnen wij ons niet inleven in de beleving van koi. Het zijn in principe doorgekweekte wilde karpers die eigenlijk nooit van de echte natuur geproefd hebben, en door omstandigheden verzorgd en vertroeteld worden voor commerciële doeleinden.

Daar is niets mis mee, want dat gebeurd met zoveel dieren, denk maar aan honden, paarden, katten etc…

Dat ze zich niet bewust zijn van wat er rondom hen gebeurd is ook een fabeltje natuurlijk, want ze beseffen maar al te goed wie er eten komt brengen, zelfs de persoon die eten komt brengen wordt herkend.

Ze weten ook heel goed wanneer ik ten tonele verschijn om een koi te netten. Ondanks het feit dat ze eigenlijk nergens naartoe kunnen proberen ze zich toch te verstoppen onder neerspattend water dat het zicht gedeeltelijk ontneemt, of onder het schaduwdoek dat ik over de vijver heb hangen zodat ze zich kunnen beschermen tegen de zon.

Als de koi een show hebben meegemaakt en ik ze in hun quarantaine verblijf heb gezet, zout heb toegevoegd en anarex bio, krijgen ze de dag erop stilaan wat voer.

Hiervoor gebruik ik altijd Probites Recovery zodat ze zich intern kunnen versterken en eventuele bepaalde interne problemen mee kunnen helpen oplossen.

Gewoonlijk gebruik ik een zakje van 1 kilo dat voldoende moet zijn om enkele dagen lichtjes te voeren. Zo gauw dit op is schakel ik over op het normale voer.

ProBites Recovery is een speciaal ontwikkeld koivoer dat actief bijdraagt aan een spoedig herstel van koi. Dit kan herstel zijn van transportstress, na vijvermedicatie, verwondingen, medische ingrepen, bacteriologische- en parasitaire aandoeningen enz.

De hoge aantrekkelijkheid van ProBites Recovery activeert de koi en stimuleert hun eetlust. Zo zorgt ProBites Recovery™ ervoor dat verzwakte koi weer snel gaan eten en zodoende alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen om weer snel aan te sterken en hun natuurlijke afweersysteem op te bouwen.

ProBites Recovery is verrijkt met Glucosamine, zeer zuivere Propolis en bevat extra vitamine A en C.

Het ondersteunt het herstel van binnenuit, bevat ontstekingsremmende ingrediënten, bevordert het herstel van de huid en een snelle opbouw van de natuurlijke weerstand.

ProBites Recovery bevat 37% ruw eiwit, maar belangrijker nog is de NEB of de Netto Eiwit Benutting die 70% bedraagt wat vrij hoog is.

Dit wil in principe zeggen dat 70% van de 37% ruwe eiwitten nuttig worden gebruikt, een aanduiding die te weinig begrepen wordt door de mensen. Ze kijken gewoonlijk alleen naar het percentage ruwe eiwitten, maar niet naar de NEB of hetgeen er nuttig van verbruikt wordt.

Nu is het niet aan mij om te beslissen wat mensen over het algemeen doen met de opvang van hun koi, ik wil alleen maar meegeven hoe ik koi opvang na een stressvolle week.

Tenslotte was het enige punt van aandacht het uiteinde van de staart van de kohaku die lichtjes geïrriteerd was, maar zoals je in het filmpje kan zien ondertussen volledig is ingeklaard.

In het hoofd van de koi kan je niet kijken, maar volgens mij is duidelijk te zien dat ze ontspannen rondzwemmen en dat is het belangrijkste.

Ondertussen krijg ik volop filmpjes aan van klanten die me tonen hoe het met hun koi gaat. Dit filmpje van Rudy stemt me blij want ik zie dat deze tosai zich wonderbaarlijk goed ontwikkelen.

Van Henco kreeg ik dan weer dit filmpje aan van de doitsu sanke die ik verleden jaar kortstondig in mijn bezit had, maar die ik geweldig vind.Je ziet ze zwemmen tussen al dit koigeweld.

Jullie zullen ze waarschijnlijk niet herkennen maar ik wel. Toch kan je genieten van de rust en de perfecte uitstraling van deze vijver. Hij geeft me een bijzonder goed gevoel Henco...

Klanten die filmpjes willen toesturen, stuur gerust, ik ben er blij mee en ik wil ze graag tonen.

Meer afbeeldingen

Misschien onderschat: ProBites Recovery: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240