We zijn weer thuis

We zijn weer thuis

Eerst en vooral wil ik mijn woorden van verleden jaar nu terugnemen, waarbij ik me ergerde over het laden en lossen van de koi en de benodigdheden van de stand.

Dit jaar totaal geen problemen, vermoedelijk doordat ze de tenten iets dichter tegen de vats hadden gezet, waardoor er meer plaats was voor de deelnemende mensen.

Dit getuigt van respect tegenover de standhouders en de mensen die hun koi hebben ingezet. Ik praat uit eigen ervaring en kan dus niet voor andere mensen praten, maar voor mij was het een hele opluchting om me niet druk te moeten maken.

Het was één van de redenen waarom ik zo opzie om deel te nemen aan een show. Er dient respect getoond te worden voor de mensen die een volledig weekend opofferen voor de show !

Er was een mooie gezellige opkomst zondag die de mindere opkomst van zaterdag helemaal deed vergeten. Dit was uiteraard te danken aan de voetbalmatch tussen België en Tunesië die onze rode duivels glansrijk hebben gewonnen. Nu Engelenland nog even op zijn plaats zetten en de wereldbeker kan niet meer stuk.

Uiteraard zijn er altijd punten van kritiek, maar kritiek is goedkoop en kost niets, dus daar gaan we ons niet met bezighouden. Misschien een nuttig gegeven is om aan die mensen die de show sterk maken, namelijk de standhouders en de koimensen hun mening te vragen.

Zij kunnen altijd op een opbouwende manier hun mening geven waardoor je in de toekomst altijd rekening kan houden met hun wensen. Kennis maakt macht en kennis kan je alleen vergaren als je weet wat er leeft onder de mensen.

Ik was wel bijzonder blij dat ik redelijk veel probites had verkocht, want dat bespaarde me een hoop sleurwerk naar de bus. Ik ben dan ook heel blij dat bijna alles verkocht was en dat ik bovendien nog een hoop bestellingen binnenkreeg dat ik vandaag nog af moet werken.

Er kwamen gisteren meer klanten opdagen dan vandaag, maar toch werd alles netjes ingevuld, zodat in mijn ogen alles perfect is verlopen. Ik bedank dan ook van harte mijn trouwe klanten die altijd mijn dagen goedmaken !

Ik heb op de show geen filmpjes meer gemaakt, want tenslotte kan je via de sociale media alles opvolgen, het was vroeger wel wat anders….

Ik heb dit keer bewust wat filmpjes gemaakt van de koi als ze thuiskomen en hoe ze naar hun quarantaine vijver worden geleid, dan heb je dit ook eens gezien.

Eerst en vooral de succesvolle kohaku van Takigawa. Dit is niet overdreven, want deze kohaku deed veel mensen likkebaarden, en ondanks het feit dat ik ze geen dikke prijs toeschreef, werd ze toch nog 2de in een zwaar deelnemersveld. Hier moet je ook realist in blijven en goed bekijken welke je tegenstanders zijn !

De favoriete sanke van Momotaro heeft al velen doen kwijlen. Dit is de koi die de meeste stemmen van de klanten krijgt, maar toch niet als de adult tategoi werd verkozen….wel een dikke verdiende 1ste prijs.

Dan natuurlijk de adult tategoi winnaar, ook een showa van Momotaro. Ze verdient alle lof en deed wat de kenners haar toegedicht hadden.

Ondanks het feit dat de sanke telkens boven de showa werd verkozen, kreeg deze showa zijn welverdiende adult tategoi prijs. Ik ben er bijzonder trots op. Bovendien werd ze verkozen tot beste showa van de ganse wedstrijd….

Ik heb nu reeds vele tategoi prijzen mogen ontvangen, en ik ben er altijd bijzonder trots op dat, waar interkoi voor staat, ook wordt gerealiseerd, en geloof me, dat is niet zo eenvoudig.

Een non gosanke die ontzettend veel succes had en vele mensen deed watertanden is de kin matsuba van Maruhiro. Nu eerlijk gezegd, ze blijft er fantastisch uitzien, en zeg nu niet dat ik nooit geen andere koi koop dan gosanke ! Als ik ze koop moeten ze wel goed zijn ! Ook deze kreeg een verdiende 1ste prijs.

Tenslotte een terechte winnaar in de goshiki/koromo klasse, werd deze verfijnde goshiki van Kanno. Een moeilijke klasse. De koi kunnen bijzonder mooi zijn, maar dikwijls zo ondankbaar om ze goed te houden ! Een mooie 1ste plaats was haar beloning.

De enige van mijn koi die geen prijs had, was de doitsu sanke van Okawa die je hier samen in de zak ziet van de goshiki. Maar dat kan de pret natuurlijk niet bederven. Met 5 eerste prijzen op 6 koi en de meest begeerde prijs voor mij, de adult tategoi, de prijs waar ik voor gekomen was, kan er niets meer stukgaan.

Ondertussen genieten de koi van van hun welverdiende ontspanning. Je kan voelen bij het debenchen dat de koi het moe werden om altijd maar verpakt en versleept te worden. Je kan het duidelkijk merken aan hun gedrag, geloof me….

Voor mensen die benieuwd zijn hoe ik de koi opvang het volgende ! Ze gaan naar een quarantaine vijver van 15 kuub waar ik eerst 25 kg zout in doe om eventuele beschadigingen op te vangen.

Een beschadiging zoals de verkleuring in de staart van de kohaku moet je in het oog houden en zien dat dit in de loop van de volgende dagen verdwijnt. Altijd een punt van aandacht.

Dan doe ik altijd 2-3 liter anarex bio in de vijver die hetzelfde doel nastreven. En zo dadelijk doe ik er weer 25 kg zout in. Daarna laat ik ze rusten en binnen enkele dagen zal ik een afstrijkje nemen om te zien of alles in orde is. En natuurlijk altijd kijken, kijken en nog eens kijken naar het gedrag van de koi.

.

Zo dat was het wat betreft de show in Hasselt. Een succesvolle show voor mij die ik niet snel zal vergeten. Bedankt in ieder geval aan iedereen die bij de show betrokken was en mee geholpen hebben !

Wie het petje gewonnen heeft dat je op de laatste foto ziet zal ik morgen bekend maken, want er zijn nog vele biedingen geweest, en bieden kan nog tot deze avond 20 uur.

Wie trouwens nog een interessant gesprek wil horen van een live uitzending kan afstemmen op een interview met Tiebo en Joachim van koiquestion. Altijd Interessant om te volgen. Zet er wat reacties op, dat animeert de creativiteit van de mensen die de moeite doen om de hobby naar een hoger niveau te tillen.

Ik kreeg zojuist ook nog een filmpje van Polleke binnen, dat ik je dan ook niet wil onthouden.

Meer afbeeldingen

We zijn weer thuis: afbeelding 1
We zijn weer thuis: afbeelding 2
We zijn weer thuis: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240