Het heeft me deugd gedaan

Het heeft me deugd gedaan

Een normale zaterdagmiddag doorbrengen met een aantal klanten en over koi keuvelen is nog altijd een plezierige bezigheid.

Het probleem is dat je klanten moet hebben en ik moet eerlijk toegeven dat het in het begin van de zaterdag een saaie bende was. Ik begreep er niets van want ik had verwacht dat er een overdaad aan interesse zou zijn voor de prachtcollectie koi die ik binnen had gekregen…niet dus…

Toch begonnen ze binnen te sijpelen, zij het in de namiddag en met als klap op de vuurpijl, de Martin met zijn vuurrode hengst die met een fleurige noot het gezelschap vervolledigde.

Het was zoals altijd, eerst alle kommer en kwel laten passeren tot er uiteindelijk een gezonde en meer optimistische mens naar huis gaat. Volgens mij dien ik als oplaadcentrum voor zijn batterijen, die af en toe dienen opgelaaid te worden. Tja, iedereen zingt zoals hij gebekt is….

Een diepgaande discussie is nooit veraf, en al gauw was de sfeer gespannen door het verschil van meningen over het zakendoen. Blijkbaar ken ik er niet veel van, want ik zou en ik moet andere soorten koi aanbieden dan de gosanke, iets wat ik pertinent weiger of laat het ons zo stellen, dat ik dit in principe enkel wens te doen als de koi in kwestie mij bevalt en waarvan ik denk dat het geen miskoop is.

De goshiki staat hierbij momenteel centraal. Een machtige maar ook zo moeilijke koi. Eerste en vooral is het sowieso moeilijk om een goshiki naar jumbo te krijgen, het zit nog niet in de genen.

Ten tweede heb je de verdere evolutie van de goshiki die bloedmooi kan zijn in Japan, maar eenmaal hier in het land, verschrikkelijk kan evolueren van bloedmooi naar spuuglelijk. De heilige tint van het zachte sumi veranderd plotseling in een donkere kleur, maar dat is nog niet zo erg, dan gaat het sumi zich langzaam kronkelen over het zachte beni met als gevolg dat je een vuil misbaksel krijgt.

Niet allemaal, maar laat ons stellen 98% van de goshiki zullen zich bezondigen en op den duur krijg je een hekel aan die koi. Maar ik ben ernaar op zoek….het is een populaire koi, en de meest bekende kwekers die hun goshiki niet laten vervuilen zijn Kanno, Conias of Hiroi en Kawakami. Minuma vervolledigt het rijtje, maar zijn bedrijf ligt op een moeilijk gelegen locatie om te bezoeken.

Jeroen is momenteel volop aan het kiezen in het Mekka van de koi om te proberen enkele goede Goshiki op de kop te tikken, en Jeroen kan ik vertrouwen. Veel bowlen was er gisteren natuurlijk niet bij, want de nieuwe lichting moet nog even acclimatiseren en uitrusten van de reis die een zware beproeving is wordt veronderstelt.

Wel zou Leo eens graag enkele kohaku zien die nog rondzwommen, waarvan eentje geboekt staat als superdeal hier rechts als banner naast het nieuwsitem.Het zijn 3 degelijke kohaku of zie ik dit verkeerd ?. Eentje van Momotaro, 58 cm en 2 van Takigawa, respectievelijk 63 en 68 cm.

Koi die prijstechnisch momenteel op een dieptepunt staan. Telkens krijg ik van Martin te horen dat ik in mijn nieuwsitems de slogan gebruik die hem blijkbaar irriteert. Ik snap niet waarom deze nog niet verkocht zijn !!!…daar stoort Martin zich blijkbaar aan, dus zal ik het niet meer gebruiken…

Ik snap echter echt niet waarom deze kohaku voor deze prijs niet verkocht zijn, en als jij het wel snapt, dan leg het maar eens uit. De 2 grote kohaku zijn 1750 euro per stuk, en ik geef je op een briefje…ga ze maar eens ergens zoeken van deze kwaliteit voor deze prijs ! Mag ik dan het gezegde “ik snap niet dat die hier nog rondzwemmen” niet gebruiken ? Zeker wel…

In ieder geval kon Leo geen beslissing nemen en heb ik ze alle drie netjes teruggezet…ik had toch weeral een filmpje om vandaag te tonen, en dat is ook wat waard. Trouwens even melden dat de superdeal vandaag of morgen verdwijnt en dan gaat dit prachtig paradepaardje weer naar zijn normale prijs van 2250 euro hoor, en geloof me, ik ben heel principieel daarin !

Voor mij is het een kwestie om te proberen nog zoveel mogelijk geld te incasseren en dan moet je soms dingen doen die je liever niet doet, maar het hoort er nu eenmaal bij.

Een bowl met showa kon Leo ook niet overtuigen, ondanks het feit dat het volgens mij een dankbare bowl Dainichi waren. Toen ik ze aankocht van de veiling vond ik ze zelf wat minnetjes, maar op dit ogenblik moet ik toegeven dat ze bijzonder positief ontwikkelen. Je houd ervan of je houd er niet van…

Weer niets, en het laatste filmpje dat ik heb gemaakt is van de Yamabuki van Matthijs. Kan je je voorstellen dat dit guppy van een 31 cm zich zal ontwikkelen naar een megadino zoals de Momotaro karashi en yamabuki nu gekweekt worden.

Nu zul je misschien lachen en denken dat ik weer niets verkocht heb zaterdag, maar dan heb je het verkeerd ingeschat. Een slimmerik heeft geluisterd naar onze goede raad, en is eigenaar geworden van een sanke met flair.

Niet alleen een sanke met flair, maar ook nog eens bijzonder veel uitstraling die zich zelfs tijdens het verblijf in Arendonk al zal laten zien. Brand deze op je netvliezen, en als het eventueel kan zal ik deze binnen enkele jaren laten zien…je zult versteld staan.

Nog even melden dat ik VANDAAG OPEN BEN VAN 10.00 TOT 12.00 UUR.

Meer afbeeldingen

Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 1
Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 2
Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 3
Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 4
Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 5
Het heeft me deugd gedaan: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240