Taniguchi Event

Taniguchi Event

Er werd langs alle kanten druk gezet om de tosai van Taniguchi online te zetten met de prijzen. Ik was het eerst niet van plan, omdat ik besef hoe moeilijk deze tosai liggen qua prijsstelling.

Ik ben dan ook overstag gegaan om deze tosai online te zetten met de prijzen. Niet dat ik er een probleem mee heb, maar omdat ik begrijp hoe irreëel deze prijzen voor sommigen klinken.

Ik blijf erbij, tosai kopen van dit kaliber is en blijft een risico. Als het werkt is het geweldig, als het mislukt is het een ramp. Niet alleen voor jullie, maar ook voor mij natuurlijk, want ik leef ook mee met datgene wat er gebeurd.

We hebben er ditmaal voor gekozen om een assortiment tosai te kiezen van betaalbaar naar quasi onbetaalbaar, en dit voor visjes van amper 3/4 maanden…ik weet het, ik ben er mij ten volle van bewust.

Het is echter een doodgewoon gebeuren in Japan voor de betere koi om deze prijzen te hanteren. Je moet vooral begrijpen dat de meeste tosai die geïmporteerd worden, de selectie op een heel andere manier gebeurd, maar dat terzijde.

Ik heb de stap nu eenmaal genomen en ik zal er zelf wel achterkomen of dit de juiste keuze is geweest of niet. Is het de verkeerde keuze, dan is het een kwestie van een stapje terug te doen.

Ik hoop echter uit de grond van mijn hart dat ik prachtige jumbo tosai kan laten zien in april volgend jaar. De tijd zal het uitwijzen.

Graag wil ik toch eventjes op een rijtje zetten wat de voorwaarden zijn van deze tosai selectie. Eerst en vooral moet je begrijpen dat deze koi tot volgend jaar blijven zitten, en dat ze dan ongeveer 32-38 cm zullen zijn. Sommigen misschien wat kleiner, anderen groter, maar het zijn allemaal jumbo tosai en de ouderdieren heb ik al aangehaald in vorige nieuwsitems, maar ik zet er de schetsen van Taniguchi San er nog even bij zodat je dit in je kan opnemen.

Wie nog interesse heeft kan de koi kopen tegen volgende voorwaarden:

De prijs is exclusief het transport, en wordt berekend op het moment van transport. Is het als tosai volgend jaar, dan zal dat op ongeveer 50 euro/koi komen. Indien ze als Azukari blijven en als nisai of misschien wel als sansai overkomen, dan zijn het uiteraard andere transportprijzen.

Na het sexen van de koi, vermoedelijk april, mag je beslissen of de koi nog een seizoen in Japan mag verblijven tegen een bepaalde vergoeding of niet. Dit is enkel mogelijk indien het een vrouwelijke koi is. Indien de koi mannelijk gesext wordt is het verplicht om deze te laten overkomen.

Indien een koi overlijd, gekwetst of slecht uit de mudpond komt, ben ik NIET verantwoordelijk. Ik ben in dat geval afhankelijk van de goodwill van Taniguchi San. Ik weet dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt, maar tenslotte verzorgt hij jou koi, en is het jou eigendom. Ik begrijp echter het probleem en zal de verantwoordelijkheid overnemen. Indien een koi komt te overlijden, kan je het verloren kapitaal gebruiken om een andere aankoop te doen. Indien de koi gekwetst of slecht ontwikkeld, dan is er helaas geen vergoeding mogelijk.

Uit ervaring weet ik dat ik redelijk veel vrouwelijke koi selecteer, zelfs tot 70-80% maar dit is geen garantie dat het weer gebeurd. Het risico dat je een mannelijke koi selecteert is duidelijk aanwezig, dat wil ik niet onder stoelen of banken steken.

Ik heb echter veel vertrouwen in deze selectie. Er werden er op korte tijd vrij veel verkocht, en dat stemt me plezierig. Ik ga nog even je aandacht vestigen op enkele koi waar je zeker naar moet kijken en die zeker interessant zijn:

sanke 1710023

sanke 1710030

sanke 1710031

En vergeet vooral de machtige ginrin kohaku niet. Ik weet dat ze niet in markt liggen, maar wel in mijn markt, want ik vind ze gewoon geweldig en ik zal altijd proberen om deze soort populair te maken als ik goede exemplaren vind.

Ik probeer al jaren een goede ginrin kohaku van Momotaro aan te kopen, maar de prijzen blijven me verbazen en ik durf het risico niet nemen. Dan maar proberen met deze tosai van Taniguchi.

Meer afbeeldingen

Taniguchi Event: afbeelding 1
Taniguchi Event: afbeelding 2
Taniguchi Event: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137