Tijd voor de éénkleurigen en voor Goshiki

Tijd voor de éénkleurigen en voor Goshiki

Zoals ieder jaar koop ik altijd een aantal éénkleurige koi, vermits hier altijd naar gevraagd wordt, en ik graag aan de vraag wil voldoen.

Zelf ga ik nooit op zoek naar éénkleurigen, maar vraag ieder jaar aan Jeroen van Keulen om voor mij de gevraagde koi te zoeken. Ik heb een zwak voor doitsu karashigoi, maar helaas hadden ze geen goede doitsu karashigoi, dus die vallen uit de boot. Wel onderhandel ik nog over een doitsu karashigoi van 74 cm, maar dat is nog even wachten op degelijk materiaal.

De samenwerking met Jeroen is tot hiertoe altijd perfect verlopen met heel positieve resultaten. Verschillende chagoi en karashigoi die ik in het verleden heb gekocht en ook verkocht hebben zich steeds heel positief ontwikkeld met een hoogwaardige ontwikkeling zowel qua groei als qua kwaliteit voor een hele deftige prijs.

Nu hoor ik je denken dat dit ten koste gaat van de prijzen, maar ik kan je garanderen dat dit niet zo is. Het is een kwestie van inkopen die je gecombineerd kunt doen, waarbij Jeroen al jaren goede relaties heeft met bepaalde kwekers die ik niet heb, en waarbij hij zijn aankopen in aantallen kan vergroten en zo een grotere macht heeft om betere prijzen te verkrijgen.

Bovendien gaat Jeroen heel graag de mudponds mee afvissen, waardoor relaties versterkt worden. Het is in principe een winwin situatie voor alle partijen. Het vertrouwen in de keuze van Jeroen is nog nooit beschadigd en zolang dit niet gebeurd, is het altijd een samenwerking die moet gekoesterd worden. De éénkleurigen komen in de maand november binnen, en krijgen een eigen plaats in mijn binnenvijvers.

De prijzen van de koi zijn altijd inclusief het verblijf in mijn op temperatuur gehouden vijvers van 18° tot in het voorjaar.

Dan het probleem Goshiki

Een merk dat bijzonder mooi kan zijn, maar niet evident om aan te kopen vind ik de Goshiki. Hoe kan je een Goshiki omschrijven ?

Goshiki is ontstaan uit een kruising van een kohaku met een asagi, en dit verklaart ook meteen de grijze kleur. De Goshiki wordt omschreven als een vijfkleurige vis, met name rood, wit, zwart, blauw en paars. Ik heb al dikwijls geprobeerd om de 5 kleuren te onderscheiden, maar dat is een moeilijke bevalling. Men probeert tegenwoordig een goshiki te kweken waarbij het rood vrij blijft van sumi, zodat de intensiviteit van het hi geaccentueerd wordt.

Ik moet wel zeggen dat ik in het verleden wel enkele goshiki heb aangekocht, en voor zover ik weet met goede resultaten. Een voorbeeld hiervan is deze goshiki van Kanno en zo zou ik er nog wel een paar kunnen tonen.

Op speciaal verzoek zijn we op zoek gegaan naar goshiki, maar momenteel heb ik ze zelf nog niet aangekocht, omdat ik dat gewoon niet wil. Van het moment dat je de hoogwaardige en bovendien vrouwelijke goshiki wil aankopen die bovendien zuiver zouden moeten blijven in de toekomst is niet evident, want dan kom je in een ander prijssegment terecht.

Ik zet deze 2 vrouwelijke goshiki van Kanno dan even in het zonnetje, en als er iemand interesse heeft om ze aan te kopen, zal ik dit doorgeven. Deze werden op mijn verzoek speciaal door Kanno voor mij geselecteerd.

Goshiki_01-46 cm van Kanno

Goshiki_02-46 cm van Kanno

Goshiki_03-51 cm van Kanno

Nog even ter verduidelijking: dit zijn vrij kostelijke goshiki met mogelijkheid dat ze zuiver blijven in de toekomst. Qua bouw lijken ze me goed om toch een lengte te bereiken van 70 cm.

Mijn keuze zou onmiddellijk vaststaan, maar ik laat het oordeel aan jullie. Moest je interesse hebben, verschiet niet van de prijs, maar dat is nu éénmaal het verdict dat hoort bij de betere koi.

Meer afbeeldingen

Tijd voor de éénkleurigen en voor Goshiki: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240