Fabio Koilab . Hij had vorig jaar 3 bijzonder goede nisai van Interkoi gekocht en die hebben wij zo goed mogelijk geprepareerd.

" /> Fabio Koilab . Hij had vorig jaar 3 bijzonder goede nisai van Interkoi gekocht en die hebben wij zo goed mogelijk geprepareerd.

" />
Het heeft zijn charme, geloof me

Het heeft zijn charme, geloof me

Vandaag was het een zware dag om de koi naar de Belgian Koishow te brengen. In totaal 14 stuks, waarvan 11 voor mij, maar ook 3 stuks voor Fabio Ciotti van Fabio Koilab . Hij had vorig jaar 3 bijzonder goede nisai van Interkoi gekocht en die hebben wij zo goed mogelijk geprepareerd.

Wij hebben hier bijna een half jaar voor gezorgd, en hij wil in de toekomst kweken met deze koi. Het zijn niet de minste koi hoor, kijk maar naar dit filmpje en oordeel zelf.

Een prachtig trio, de maruten kujaku, de sanke en de kohaku zijn zelfs kandidaat winnaars. Hij heeft ook eigen kweek koi meegebracht vanuit Japan, en ik raad iedereen aan om even te gaan kijken bij Fabio, vat 39 en vat 40.

Maar laat ons beginnen bij het begin. 14 koi waarvan toch een 8 tal jumbo inpakken is geen sinecure. Het vergt veel kracht en inzet, maar gelukkig heb ik dat nog, ik kan nog een paar jaar mee. Bovendien vormen Ben en ik een ingestudeerd duo dat precies weet wat te doen, en dat maakt alles een stuk eenvoudiger.

Na het inpakken vertrokken we volle moed naar Hasselt. Slechts 63 km, ach dat valt nogal mee, ware het niet dat we onder een slecht gesternte waren vertrokken.

In Retie hebben we 60 minuten aangeschoven om voorbij Graspop te geraken, 2 km verder, een ramp van jewelste en dan hoor ik op de radio nog zeggen dat het ergste verkeer voorbij was..jongens, ik ben blij dat je niet in mijn bus zat…je wil het niet weten…

Dan nog 10 minuten achter een grasmaaier gesukkeld die de kantjes aan het bijsnoeien was, maar dat was nog niet alles…in Lummen was er ook nog een flink accident geweest en dat werd beloond met een dik half uur file extra.

In ieder geval kwamen we om 14.30 uur aan, 2.50 uur na vertrek…Ik zou hier een hele vloekserenade willen geven, maar dat ga ik niet doen, dat past niet….

Eénmaal aangekomen konden we gelukkig konden wel goed uitladen en de stand inrichten. Het was prima in orde zo, en dat maakte al veel goed. De koi werden rustig uitgeladen en dat stelde ons gerust, alles was goed aangekomen.

Het heeft wel iets, deze Belgian Koi Show, zoals vermeld in de titel, het heeft zijn charme. Je kan proeven dat het improviseren is, maar ik denk dat alle problemen goed opgelost zijn, de crew mag zich gelukkig prijzen.

Het lijkt misschien een beetje een warboel, maar dan een plezierige in elkaar gekunstelde warboel, en dat dat kan ik best pruimen, ik voelde me dadelijk op zijn plaats, en ik denk dat de bezoekers ruim de gelegenheid hebben om alle koi rustig te bekijken.

Ik heb een 7 minuten durend filmpje gemaakt van het benchen, en alles verliep picobello. Natuurlijk kon Ben het niet laten om zelf wat medewerking over te nemen, maar dat doet hij met goede bedoelingen, en wij gaan nu eenmaal veel meer met koi om dan die mensen. Het begeleiden van de koi naar de meetbak werd stande pede door Ben overgenomen.

Ik weet het, de maten van de meeste van onze koi zijn niet goed, dus het zal strijden worden op het heetst van de naald, maar we zijn er klaar voor, met 11 nieuwe koi die niet meegedaan hebben op de Euregio koishow.

Wel waren we onder de indruk van enkele jumbo koi van Hilde en Michel, die blijkbaar een gooi willen doen naar het hoogst haalbare. Ik schat ze in ieder geval veel kans toe met de 84 cm grote kohaku. Kwaliteit heeft ze voldoende in petto, maar er zijn natuurlijk nog kapers op de kust.

De showa van Filip Poppe sprak ons ook wel aan. Een bloedmooie showa van hoogwaardige kwaliteit met een flinke body. Veel lof natuurlijk voor zijn collectie.

Er moesten nog veel koi binnenkomen, en de Franse of Waalse delegatie was ook goed vertegenwoordigt. Wij hebben onze stand afgewerkt en Ben is naar huis gereden om zondag terug te komen. Ik ben naar mijn B&B gereden, en hier was ik echt tevreden van.

Ik heb wat foto’s van deze B&B “de kiezel” geplaatst, zodat je weet waar ik terecht ben gekomen. Mooie locatie slechts één kilometer van het koiplein, perfecter kan het niet.

Ik vond mijn koi er bijzonder goed uitzien, en hopelijk zullen ze ook een prijsje pakken. Heb je de kans, kom dan zeker even langs, steun de koibusiness en je bent natuurlijk altijd welkom in onze stand.

Als je de foto van Maeda San van de Momotaro koifarm ziet, dan ben je bij Interkoi. Ertegenover staan mijn 2 vats nr. 20 en 22. Ze mochten van George niet naast elkaar wat voor mij nog altijd een raadsel blijft, maar ja… Vat 20 bevat 6 koi met enkele kleinere koi, vat 22 bevat 5 koi met de grotere afmetingen.

Op de foto staan Harry en Tilly, altijd tegenwoordig op een koishow met hun Japanse spulletjes. Ze hebben ze in een speciale plaats geduwd, goed passend bij hun spulletjes.

Tot morgen….

Meer afbeeldingen

Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 1
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 2
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 3
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 4
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 5
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 6
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 7
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 8
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 9
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 10
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 11
Het heeft zijn charme, geloof me: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240