Het is dan toch gelukt

Het is dan toch gelukt

Het is pompen of verzuipen bij een veiling van Sakai, en als je mee wil doen met de top in de wereld dan heb je de keuze...pompen of verzuipen....

Dit wil nog niet zeggen dat je aan de top staat, maar aan de subtop probeer ik toch mee te walsen op de maat van de muziek. De top en subtop zijn niet zo talrijk als je denkt. In mijn ogen zijn er dat niet meer dan een 20-30 tal in deze veiling, geloof me, en ik heb er 2 van te pakken. Het wordt echter moeilijker en moeilijker, maar we doen ons best !

Het is in principe ook geen eerlijke strijd. Hoe ik dat aan de man moet brengen weet ik niet, maar al die Aziaten kopen in opdracht van een schatrijke klant de ganse boel op, en het is kwestie van gewiekst te zijn, weten wat je doet en het momentum pakken terwijl het zich voordoet.

Uiteraard kan ik tosai aankopen, maar dat vind ik nu niet het moment. Tenminste dat vind ik persoonlijk niet, maar er zullen anderen zijn die een andere mening hebben. Ze worden als vrouwelijk aangeboden, maar dan zonder garantie, en dan weet ik al bijna wat ik in de schoot krijg geworpen. Mooie woorden en daarmee is alles gezegd, trek zelf je conclusie.

In maart volgend jaar worden er nisai en jumbo tosai aangeboden en dat zal meer mijn ding worden. Hier wil ik wel meedoen voor de tosai, maar om nu visjes te kopen van 12-15 cm dat is me wat te veel gevraagd. 

Nr 22 of nr. 30

De vraag  heb ik ook op Facebook gesteld, en ik heb een 40-tal antwoorden gekregen. Nu hoop ik dat  ik via mijn eigen nieuwsitem ook zoveel reacties kan losweken, anders is het de moeite niet meer dat ik een nieuwsitem schrijf, want Fbooken is veel simpeler te doen en te onderhouden. Daarom de vraag welke van deze 2 koi zou je  kiezen. Ik moet erbij vertellen dat ze echt  niet goedkoop zijn, maar dat zou je ook niet mogen verwachten. 

MIJN AANBOD 

De prijs van de sanke is 7950 euro/stuk op dit moment en geldig tot zaterdagavond. Het transport als Sansai en de Azukarikosten zijn gratis als je ze voor zaterdagavond aankoopt, daarna vervalt dit aanbod. 

Beide sanke blijven een jaar azukari en je koopt dus in principe een sansai van 65 tot 70 cm, en ik kan wel uitleggen hoe goed ze zijn, maar ik heb ze natuurlijk live gezien.

Nummer 30 is een heel zuivere sanke met een sublieme huidkwaliteit, toch groeipotentieel voor de toekomst en een veilig patroon. Hou er wel rekening mee dat deze 3 maanden later is geboren zodat je er in principe 4-6 cm mag bijtellen in verhouding tot nummerke 22, dat verliest men af en toe wel eens uit het oog.

Nummer 22 is dan weer een grof gebouwde sanke met ook een bijzonder goede huidkwaliteit, maar met enkele pijnpuntjes. Het koppatroon zal vermoedelijk nog beter aangroeien in de toekomst. Het gekartelde beni op het eerste patroon kan ik nu niet veranderen, het is er. Wordt dit nog anders....het is een open vraag.

Ik denk dat beide hun mogelijkheden hebben. De filmpjes zijn zojuist opgeladen, dus zal ik je nu de betere filmpjes laten zien, zodat je ze nog extra kan bekijken.

Sanke Sakai FF SA-V19-1230

Sanke Sakai FF SA-V19-1222

Maak je keuze, registreer je eindelijk en doe mee om je keuze weer te geven, het wordt geappricieerd. Tenslotte zal ik nog een paar filmpjes laten zien, van enkele vats met koi, en vooral de koi die ik geprobeerd heb te kopen, maar ik  kan niet op tegen Ryuki Narita, Max van Max Koifarm, Kiki Sutarki van Samourai koi, Benjamin Goh van AKA koi center in Maleisie, Joe Koikichi van Thailand, en ga zo maar door. Het is de wereldtop.

De onweerstaanbare karashigoi_01

De onweerstaanbare karashigoi_02

Dit zijn beiden koi van 80 cm+ en yonsai.

Koi waar ik echt mijn best heb gedaan voor 3 seconden.Nu zul je misschien moeten lachen omdat ik zeg voor 3 seconden, maar zolang duurde het vooraleer ze het miljoen yen hadden bereikt. De sanke was de topper van de avond geloof ik, en die werd verkocht voor 9 miljoen yen aan Narita. De andere waren niet veel minder. Hier nog een filmpje van deze schoonheden.

De inazuma kohaku stond ook op mijn toplijst.... en die ging naar....ja hoor !

Lang meegedaan voor deze sanke...maar noppes

Dezelfde sanke, hier werd 1.3 miljoen voor neergelegd. En nog eens

Het is dan ook het laatste verslag deze reis. Ik zet de sanke die ik aangekocht heb nog even online. De mensen die nog interesse hebben om een koi aan te kopen, doe het liever terwijl ik nog in Japan ben, het kan zijn voordelen hebben.

Laat Een Reactie Achter

19 reacties

Smetje

555


Dirk M

555


The Untouchable

555

Wim DW

555


Ronny V

555


Niels W

555


William William

555

The Untouchable

555


KONDHO

555


Jurriaan

555


Matthijs

555

The Untouchable

555

Matthijs

@The Untouchable 555


Wim DW

555

The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


David

555


Johan

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml