Het is dan toch gelukt

Het is dan toch gelukt

Het is pompen of verzuipen bij een veiling van Sakai, en als je mee wil doen met de top in de wereld dan heb je de keuze...pompen of verzuipen....

Dit wil nog niet zeggen dat je aan de top staat, maar aan de subtop probeer ik toch mee te walsen op de maat van de muziek. De top en subtop zijn niet zo talrijk als je denkt. In mijn ogen zijn er dat niet meer dan een 20-30 tal in deze veiling, geloof me, en ik heb er 2 van te pakken. Het wordt echter moeilijker en moeilijker, maar we doen ons best !

Het is in principe ook geen eerlijke strijd. Hoe ik dat aan de man moet brengen weet ik niet, maar al die Aziaten kopen in opdracht van een schatrijke klant de ganse boel op, en het is kwestie van gewiekst te zijn, weten wat je doet en het momentum pakken terwijl het zich voordoet.

Uiteraard kan ik tosai aankopen, maar dat vind ik nu niet het moment. Tenminste dat vind ik persoonlijk niet, maar er zullen anderen zijn die een andere mening hebben. Ze worden als vrouwelijk aangeboden, maar dan zonder garantie, en dan weet ik al bijna wat ik in de schoot krijg geworpen. Mooie woorden en daarmee is alles gezegd, trek zelf je conclusie.

In maart volgend jaar worden er nisai en jumbo tosai aangeboden en dat zal meer mijn ding worden. Hier wil ik wel meedoen voor de tosai, maar om nu visjes te kopen van 12-15 cm dat is me wat te veel gevraagd. 

Nr 22 of nr. 30

De vraag  heb ik ook op Facebook gesteld, en ik heb een 40-tal antwoorden gekregen. Nu hoop ik dat  ik via mijn eigen nieuwsitem ook zoveel reacties kan losweken, anders is het de moeite niet meer dat ik een nieuwsitem schrijf, want Fbooken is veel simpeler te doen en te onderhouden. Daarom de vraag welke van deze 2 koi zou je  kiezen. Ik moet erbij vertellen dat ze echt  niet goedkoop zijn, maar dat zou je ook niet mogen verwachten. 

MIJN AANBOD 

De prijs van de sanke is 7950 euro/stuk op dit moment en geldig tot zaterdagavond. Het transport als Sansai en de Azukarikosten zijn gratis als je ze voor zaterdagavond aankoopt, daarna vervalt dit aanbod. 

Beide sanke blijven een jaar azukari en je koopt dus in principe een sansai van 65 tot 70 cm, en ik kan wel uitleggen hoe goed ze zijn, maar ik heb ze natuurlijk live gezien.

Nummer 30 is een heel zuivere sanke met een sublieme huidkwaliteit, toch groeipotentieel voor de toekomst en een veilig patroon. Hou er wel rekening mee dat deze 3 maanden later is geboren zodat je er in principe 4-6 cm mag bijtellen in verhouding tot nummerke 22, dat verliest men af en toe wel eens uit het oog.

Nummer 22 is dan weer een grof gebouwde sanke met ook een bijzonder goede huidkwaliteit, maar met enkele pijnpuntjes. Het koppatroon zal vermoedelijk nog beter aangroeien in de toekomst. Het gekartelde beni op het eerste patroon kan ik nu niet veranderen, het is er. Wordt dit nog anders....het is een open vraag.

Ik denk dat beide hun mogelijkheden hebben. De filmpjes zijn zojuist opgeladen, dus zal ik je nu de betere filmpjes laten zien, zodat je ze nog extra kan bekijken.

Sanke Sakai FF SA-V19-1230

Sanke Sakai FF SA-V19-1222

Maak je keuze, registreer je eindelijk en doe mee om je keuze weer te geven, het wordt geappricieerd. Tenslotte zal ik nog een paar filmpjes laten zien, van enkele vats met koi, en vooral de koi die ik geprobeerd heb te kopen, maar ik  kan niet op tegen Ryuki Narita, Max van Max Koifarm, Kiki Sutarki van Samourai koi, Benjamin Goh van AKA koi center in Maleisie, Joe Koikichi van Thailand, en ga zo maar door. Het is de wereldtop.

De onweerstaanbare karashigoi_01

De onweerstaanbare karashigoi_02

Dit zijn beiden koi van 80 cm+ en yonsai.

Koi waar ik echt mijn best heb gedaan voor 3 seconden.Nu zul je misschien moeten lachen omdat ik zeg voor 3 seconden, maar zolang duurde het vooraleer ze het miljoen yen hadden bereikt. De sanke was de topper van de avond geloof ik, en die werd verkocht voor 9 miljoen yen aan Narita. De andere waren niet veel minder. Hier nog een filmpje van deze schoonheden.

De inazuma kohaku stond ook op mijn toplijst.... en die ging naar....ja hoor !

Lang meegedaan voor deze sanke...maar noppes

Dezelfde sanke, hier werd 1.3 miljoen voor neergelegd. En nog eens

Het is dan ook het laatste verslag deze reis. Ik zet de sanke die ik aangekocht heb nog even online. De mensen die nog interesse hebben om een koi aan te kopen, doe het liever terwijl ik nog in Japan ben, het kan zijn voordelen hebben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

19 reacties

Smetje

Voor mij ook nr 30.


Dirk M

Niet twijfelen, den 30!


The Untouchable

Het NU (nr 30) versus de TOEKOMST (nr 22): komt eigenlijk neer op het vergelijken van appelen met peren. Wie uiteindelijk het gelijk voor zijn keuze aan z\'n zijde zal krijgen valt nu nog bezwaarlijk te zeggen. Ik moet wel vaststellen dat de overgrote meerderheid van mensen uiteindelijk kiezen onder het motto: what you see is what you get. Maw de vis die NU het beste/mooiste oogt, dat is \'em. Onze Ben zou hier wel eens een ander gedacht over kunnen hebben. 

Wim DW

het feit dat het nu voorstaat op de toekomst gekoppeld aan onzekerheden die de toekomst zijn lijkt het logisch dat het nu voorsprong heeft op de toekomst


Ronny V

Ik zal mijn antwoord van FB hier kopiëren:    - Gebaseerd op foto:       30 voor de sublieme huidkwaliteit, geweldige kleursetting (hi, shiroji en sumi) en erg aantrekkelijk patroon.       22 heeft mss meer groeipotentieel, maar moeilijk te beoordelen op foto.       Ik zou voor 30 gaan.


Niels W

Nr30 voor mij.  Goeie terug reis 


William William

In feite moeilijker dan het lijkt,  30 is dik ok, 22 zou ik echt niet onderschatten, maar dan zijn we 4 jaar verder om dit te laten zien bij de 22.

The Untouchable

Het oordeel van Ben ter zake? Zeer benieuwd naar.


KONDHO

Nr 30 is prachtig mooi, moest ik mogen kiezen nr 22 Amazing ja schoonheid 


Jurriaan

Nr. 30. Heel mooi.


Matthijs

NR 30, huid.. patroon... bouw... totaalplaatje... niets maar dan ook werkelijk niets op aan te merken... Deze doet me heel erg denken aan Wakana als nisai... En ik dicht haar ook gelijke kwaliteiten toe... subliem!

The Untouchable

Ik denk voorwaar dat uw zekerheid ter zake over de nr 30, in vergelijking met de nr 22, een beetje uit blindheid geboren is. Mag ik dat zeggen tegen iemand als jij? Of moeten we anderen er nog bijroepen?

Matthijs

@The Untouchable Dat mag je gerust zeggen... maar kijk nog eens goed ;-)


Wim DW

ik ga voor nummer 30 - omdat schoonheid niet altijd groot hoeft te zijn

The Untouchable

Zelfde opmerking als tav Matthijs hierboven: what you see is what you get. Kennen jullie die uitdrukking wel?

Wim DW

@The Untouchable wat ben ik blij dat jij mij deze uitdrukking hebt geleerd - het maken van keuzes heeft tot gevolg dat voor anderen deze keuze onbegrijpelijk is. De stok in het hoenderhok en smijten maar.... 


David

Idem voor mij ... nummertje 30.


Johan

Number 30 is mijn eerste keuze very very good hi en mooi shiroji 😍 en weinig tot niks op af te keuren.

The Untouchable

Dus een keuze voor één van de shows van komend jaar, niet? Drie keer nadenken is er tegenwoordig blijkbaar niet meer bij. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240