Terug thuis

Terug thuis

Het op en neer reizen naar Japan eist zijn tol. Gelukkig kan ik redelijk goed met de jetlag over de baan, en fysiek ben ik ook goed opgewassen tegen de vermoeidheid. 

Veel kan ik nu natuurlijk niet melden. Ik kreeg gelukkig van Ben het nieuws dat alles in Arendonk onder controle is. Altijd een geruststelling als je een tijdje weg bent. Ik heb besloten om de koi die aangekocht werden in Januari over te laten komen, een viertal zal blijven als azukari.

Een klein overzicht van de afgelopen week en hoe ik de week ervaren heb. Wat betreft de koi van Momotaro ben ik onder de indruk van de verhoging van de kwaliteit, vooral wat betreft het aanbod van kohaku en Sanke. Ik zie dat keer op keer, jaar op jaar verbeteren, en ik zie waar ze naartoe gaan.

De showa blijven momenteel misschien wat achter, het aanbod is iets minder, maar de enkelen die ze aanbieden zijn wel bijzonder geraffineerd. Ik weet  niet of het de bedoeling is om op deze weg verder te gaan, de wegen zijn redelijk invoorspelbaar in deze. De ogon of de grote killers zijn indrukwekkend. Vooral de ginrin yamabuki had ik graag aangekocht, maar kon mijn move niet waarmaken, eeuwige zonde...

De koi die ik bij Momotaro te pakken kreeg zijn meer dan goede koi, alleen wou ik wat meer sanke aankopen in het segment vergelijkbaar met deze aankoop, maar dat risico werd te groot, ik moest dus passen. Het allerhoogste segment is nog een maatje te groot en of ik hier ooit zal geraken is een open vraag.

Als ik de koikweek als een piramide bekijk, bevind ik mij op dit moment juist onder de hoogste gelijkwaardige driehoek als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn intentie is om dit op pijl te houden, maar dat zal afhangen van de potentiële verkopen, want die bepalen mijn positie.

Wat betreft Sakai dit jaar, dat is een ander geval. Mijn persoonlijk gevoel, en dat was  ook het gevoel van mijn compagnons die altijd met mij meegaan was juist het ontbreken van die subtop.

De grote kleppers zijn gewoon fantastisch maar tevens onbereikbaar, het merendeel echter deze veiling vonden wij van een lager niveau, zodat het moeilijk was om er de koi uit te halen die ik wou. Ik had er makkelijk 10-tallen meer uit kunnen kopen, maar dan zit je met  het  net niet gevoel, en dat wou ik vermijden.

De 2 sanke die ik toch op de kop heb kunnen tikken zijn prijstechnisch wel heel duur, dat begrijp ik maar al te best,  maar ze  hebben beiden wat in hun mars. Volg ze volgend jaar op als ze sansai zijn en je zult versteld staan.

Ben ik tevreden over mijn week Japan ? 

Ja en neen, ik had nog wat meer koi willen aankopen, maar dat is niet gelukt omdat de koi die ik wil niet haalbaar waren. Bovendien is het 5 dagen op rij de ganse dag nauwlettend en attent bij de zaken blijven om te zien of je bepaalde  koi kunt aankopen.

Ik heb me rot geboden op een groot aantal koi, maar ze zijn me ontglipt. De Aziaten houden gewoon niet op met bieden. Ze hebben de telefoon in de hand, hebben rechtstreeks contact met hun "kopers of afstand" en het is onbegonnen werk om hier tegenop te bieden...ze stoppen gewoon niet.

Van de 14 aangekochte koi, werden er 5 verkocht of 35.70% wat een normaal is in mijn ervaring, maar onvoldoende om me volledig tevreden te stellen. Hopelijk volgen er nog enkele verkopen voor het einde van het jaar.

Ik moet  het helaas dikwijls afleggen tegen mijn medereizigers die een veel groter budget hebben dan ik kan besteden. Zij kunnen het zich permiteren om  wel de toppers uit te keizen,  het is niet anders, maar het  is roeien met de roeispanen die je hebt....

Kort samengevat: de subtop heb ik bij Momotaro wel kunnen aankopen, bij Sakai minder.

Vandaag ben ik open zoals iedere zaterdag van 11.00  tot 16.00 uur 
Morgen ben ik open van 10.00 tot 12.00 uur.

WAT BETREFT DE MEETBAKKEN EN DE KOISOKKEN;

De koisokken zijn besteld en ik wacht op informatie over hun levering. Dat zal vermoedelijk nog deze maand zijn.

Wat betreft de meetbakken kreeg ik volgend nieuws van Geert: Ik heb gisteren nieuws ontvangen van het bedrijf die de meethoeken lasert voor me en deze kunnen mij ten vroegste inplannen begin februari, wat ik wel klote vind.

In principe vind ik dat geen enkel probleem en ik veronderstel dat jullie dat ook geen enkel probleem vinden. Het is toch winter en dan is het minder van belang. Zo gauw ze binnen zijn zal ik het doorgeven. Ik hou je op de hoogte.

Meer afbeeldingen

Terug thuis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Welkom terug Luc


interkoi

Dat was snel gezien Manu, ik zal er de originele foto bijzetten, maar die vond ik niet gepast om op de website te zetten, daarom wat aangepast !


Manu

De meneer rechts vooraan lijkt 2 rechterhanden te hebben .Pintje vooraan is het pintje van de man rechts achter .


interkoi

Wat klopt er niet aan de foto ? Wie het ziet, probeer het uit te leggen. Als het niet gezien wordt zal ik het verschil deze avond meedelen of morgenvroeg. Op de foto zie je trouwens naast mij Darren Grey van Absolute koi England, daartegenover Olav van Koibito en rechts vooraan Grant Cane, ook uit England.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240