Het is niet altijd zoals het zou moeten

Het is niet altijd zoals het zou moeten

Soms loopt het niet zoals gepland, en dat moet je ook durven vertellen anders doe je de waarheid geweld aan.

Een aantal jaren geleden kocht ik een reeks shiro utsuri aan van Omosako, een klinkende naam in Japan betreffende shiro utsuri. Het waren geen overdreven dure tosai, zeg maar in een normale prijsklasse, maar toch was men benieuwd hoe deze zouden ontwikkelen.

Bonny en Clyde werden de namen van 2 shiro die gekozen werden door Jack en Corina. De keuze van Jack werd ook mede bepaald door het feit dat één van de broers van Omosako, Takahiro zijn mening gaf over de koi, en welke hij als de betere bestempelde.

Jack koos de kashira van Takahiro, terwijl Corina haar keuze had laten vallen op een meer uitgesproken shiro die zeker sommige harten sneller deed kloppen.

Hier is nog een filmpje van destijds toen hij enkele moeilijke vragen van mij moest beantwoorden. Het resultaat na 3 jaar experimenteren wordt hier door Jack omschreven. Bekijk eerst even het filmpje.

Hoi Luc , up date over de Bonnie en Clyde freak show.

Het is wel duidelijk ondertussen Clyde kan de aanpassing in de vijver niet maken. In de q- binnenbak met wat lagere temperatuur en hogere KH en vooral geen zweefalg zien we een aangename Utsuri betreffende de huid.

De bouw is gewoon spits en zeer mannelijk. Geen groeier , nu net 1 cm gedaan dit jaar.Totaal nu 52 cm groot. (Clyde is de shiro bijna zonder sumi en door Takahiro als de beste koi of kashira gekozen in deze bowl)

Zo blijkt maar weer dat er niet altijd uitkomt wat er mogelijk in zit. Leek spannend voor de toekomst , zeker nadat bleek dat een van de Omosako farm de koi als mogelijke belofte voor de toekomst bestempelde.

Niet dus ,huid klaart niet op , sumi blijft diep verstopt , het lijkt wel een kinky Utsuri in de bowl. Een toverbal met stress , zoveel is duidelijk te zien op de foto / film. In mijn vijver word het helemaal niks.

Bonnie laat een wat positiever plaatje zien. Word een zware dame , als de bouw dit maar dragen gaat......Ook geen groeier, plus 2 cm , 58 cm totaal. Maar ze lijkt veel groter !

De huidkwaliteit is beter maar ook niet overtuigend. Het Shiroji niet echt schoon ,op de buik sec.hi maar niet heftig. Het Sumi is niet constant , gevoelig voor lage Kh met hogere watertemperatuur. Pigmentatie is dus wel een dingetje bij deze Utsuri.

Vraag , gaan we Bonnie naar de 70 cm krijgen ? Mogelijk finishen van de huid met een beter Sumi en Shiroji ? We gaan het zien.

Clyde ligt eruit , die heeft andere opgroei omstandigheden gekregen , wie weet hoe de koi daar op reageert.Het geleerde zover is wel dat dus niet elke koi in een vijver met de geboden omgeving het goed doet.

Clyde was daarvan een goed voorbeeld. Binnen goed , buiten in de alg een drama. Maar waar meerdere koi in die omstandigheid gewoon goede resultaten laten zien , gaan we wel door met die manier van vijveren.

Dus up date's van Bonnie blijven zeker komen , Clyde mogelijk… Bij de lichting van Omosako zaten een aantal goede tosai , jammer dat we daar nooit een up date van hebben gekregen. Er zouden toch wel nog een aantal positieve ontwikkelingen bij moeten zitten ?!

Groeten Jack.’

Bonny en Clyde 2013

en Clyde 2014

en Clyde 2016

Meer afbeeldingen

Het is niet altijd zoals het zou moeten: afbeelding 1
Het is niet altijd zoals het zou moeten: afbeelding 2
Het is niet altijd zoals het zou moeten: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240