Het laatste weekend

Het laatste weekend

Denk eraan dat het de laatste mogelijkheid is om bepaalde koi goedkoper aan te kopen.

Nadien verdwijnen ze in het archief en zullen voorlopig niet meer te voorschijn komen. Er zitten zeker nog goede koi tussen die best de moeite zijn om verder te laten ontwikkelen, maar waar ik nog geen klant voor heb gevonden.

Ik zou willen dat ik een oplossing kon vinden voor de overblijvende koi. Het zijn er niet zoveel, maar ze behoren nu eenmaal tot de ongelukkigen die verplicht zijn om bij mij te blijven.

Maar zo slecht hebben ze het nu ook weer niet hoor ! Ik zal ze tijdelijk van de website laten verdwijnen maandagmorgen, een seizoen verder laten ontwikkelen en dan weer op zoek gaan naar mogelijke klanten.

Ondertussen zullen de nodige veranderingen ook plaatsvinden en wie weet zitten er wel een aantal tussen die een prachtige evolutie hebben doorgemaakt.

De korting heeft betrekkelijk succes gebracht. Niet dat ik er heel blij mee was, maar het is nu eenmaal onderdeel van de handel. Gisteren wist Dominique nog een showa te strikken die hij goed genoeg achtte om aan te kopen.

Deze showa van Momotaro heeft het geluk om uitverkoren te zijn. Zelf heeft Dominique nog een aardige showa rondzwemmen in Japan. Deze komt eind dit jaar of begin volgend jaar ook naar Arendonk.

Ondertussen heb ik nog wat koi nagekeken die op het punt staan te vertrekken, waaronder deze 2 showa van Momotaro.

De grotere van de 2 kocht ik op de veiling van Momotaro, verleden jaar als tosai. Geboren in juli 2016 wat vrij laat in het jaar is, was ze vorig jaar 34 cm als tosai, wat tegenwoordig matig van grootte is. Momenteel is ze 58 cm en volgens mij een goede stevige groeier.

Altijd leerzaam en interessant om evoluties van tosai naar nisai op te volgen, en nog mooier om ze nadien op te volgen als ze volwassen zijn geworden, want dat is het mooiste....

Ze zal zeker nog een serieuze verandering ondergaan vooraleer ze haar volwassenheid heeft bereikt. Het zal ook meer een klassieke showa worden, maar daar is bewust voor gekozen. Nu ken ik de vijver waar ze naartoe gaat, en dat zal vast en zeker weinig problemen opleveren.

De kleinere showa is een tosai van een kleine 40 cm die ik begin dit jaar kocht op de veiling van Momotaro. Vermoedelijk komen ze deze ook vandaag ophalen.

Ik kreeg ondertussen nog een mooie foto aan van Tiebo van Koiquestion met de 3 afscheidnemende koi op de Euregio koishow. Het zal de laatste keer zijn dat je de mogelijheid hebt gehad om deze live te zien, maar ik vond het een mooie foto die ik jullie niet wil onthouden.

Tenslotte stuurde een klant waarvan ik de naam niet zal vernoemen een filmpje van zijn ondertussen 10 jaar oude sanke van Momotaro uit de Izumuryu bloedlijn, een bloedlijn die veel stof deed opwaaien vanwege zijn grootte, (ze was toen 107 cm) maar die het uiteindelijk niet gemaakt heeft.

Ze ziet er nog steeds jong uit ondanks het feit dat ze al op ouderdom is. Ik weet niet hoe groot ze is, maar ik schat toch wel boven de 80 .

Het beni is nog van een opmerkelijke kwaliteit, ondanks het feit dat er wat secundair hi is bijgekomen zie ik. Het sumi is niet meer naar de wensen van vandaag maar het is machtig om ze nog eens terug te zien. Hier zie je een filmpje uit 2010 dat ik nog gevonden heb.

Wat ik persoonlijk interessant vind is als je bekijkt hoe sober het beni is op jonge leeftijd, en hoe intens het is geworden als ze onder goede begeleiding wordt grootgebracht. Dat is een opsteker waard. Veel mensen willen al het hi intens op jonge leeftijd en ik wil ze altijd overtuigen dat dit niet verstandig is. Misschien is het op deze manier aantonen hoe het beni kan veranderen een goede raadgever.

Achteraf krijg je nog de indruk van de vijver waar ze rondzwemt, zich vermakend met het voer dat ik niet kan thuisbrengen. Het blijft mooi om deze updates te mogen ontvangen.

Inschrijvingen verbroederingsdag 16 juni

Wie zich nog wil inschrijven voor de de trekking van de showa op zaterdag 16 juni mag zich niet vergeten in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 10 juni, daarna sluit ik de inschrijvingen zodat ik de gewenste voorbereidingen kan treffen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240