Het leven van een koi

Het leven van een koi

Sinds ik met de nieuwe website bezig ben, zet ik de meeste filmpjes die gemaakt worden van koi achter mekaar. Op dit ogenblik is dat nog niet echt toepasselijk, maar in de toekomst zou je iedere koi volledig kunnen opvolgen van aankoop tot verkoop, wat prachtig zal worden in de toekomst om op te volgen.

Gisteren kwamen Henry en Juna even langs om naar hun sanke te komen kijken. Ik kocht deze aan bij Taniguchi San op 30 april 2018. Er waren 2 dingen die ik aan deze sanke interessant vond, en dat was het zware sumipatroon en uiteraard het feit dat deze een gezonde maruten vlek had. Ik hou van dit soort koi.

Op 15 november 2018 zag ik haar terug, en ik was nog altijd begeesterd door de uitstraling van deze sanke. Ze had aan charme niets ingeboet. Een jaar later zag ik ze terug, bijna op dezelfde dag, maar dan een jaar later.

Haar gedrag was niet optimaal. Vermits de vijver van Taniguchi overvol zat  kon de sanke zich niet voldoende afscheiden, maar haar gedrag baarde me zorgen. Ik zou ze in de gaten moeten houden, éénmaal ze thuis aangekomen was.

Wat ik vreesde werd werkelijkheid. Ik weet  niet  of het transport het euvel verergerd had of niet, maar de sanke plaatste zich inmiddels in de hoek, zwom slechts sporadisch rond met fikse staartslagen, wat erop duid dat het een blaasprobleem zou zijn. 

De sanke was echter verkocht, maar ondanks dat besliste ik de sanke onmiddellijk te laten behandelen door Rob Heijmans die gespecialiseerd is in deze operaties. Het fimpje van de operatie duurt 13 minuten, maar hier kan je de operatie bijna volledig volgen. Altijd leerzaam....

Persoonlijk vind ik dat je altijd moet proberen het leven van de sanke te proberen te redden, wat er daarna ook gebeurd. Ondertussen werd Henry op de hoogte gebracht, en hij kwam gisteren even kijken hoe het met de sanke ging.

Tot hiertoe verloopt alles prima en de sanke zwemt goed mee rond. Nu is het een kwestie van tijd en hopen dat alles zo zal blijven evolueren. Zoals vroeger vermeld heb ik meerdere koi al op deze manier laten behandelen en 50 tot 60% hebben een positief gevolg gekregen. Ik duim voor deze sanke want ik blijf ze geweldig vinden.

Wat is nu het mooie aan het vernieuwde systeem van de website. Telkens ik hier een filmpje bijzet kan je bij het detail van de koi zijn volledige levenslijn bijhouden. De filmpjes worden automatisch geplaatst van oud naar nieuw zodat je de volledige cyclus van de ontwikkeling kan volgen.

Het zal vooral in de toekomst bijzonder interessant zijn om bepaalde koi op te volgen...hun levenscyclus wordt belangrijk....

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Ronny V

Welke verdoving gebruik je om de koi zo rustig te houden zonder gevaar dat je te ver gaat?   We hebben allemaal al wel eens een koi verdoofd en de ene koi is meteen \"vertrokken\", terwijl je bij een andere (even zware) koi het dubbele aan verdovingsproduct moet gebruiken. Ook heb ik al 2x meegemaakt dat de koi net dat ietsje te ver ging in de verdoving (stoppen met ademen) en dat je de koi nadien haast moest reanimeren. Dus vandaar mijn vraag welk verdovingsmiddel je gebruikt, want ik zie op de film dat de koi rustig ligt en toch zijn adembeweging blijft aanhouden.

interkoi

Het is het verdovingsmiddel van Rob zelf. je kan het vinden op zijn website fish farma.nl. Zelf gebruik ik een product dat ik per 10 liter aankoop, maar ben de naam vergeten.


Johan

Hoe lang kan de Koi eigenlijk op de operatie tafel liggen zonder water enz. ? Want deze operatie nam aardig wat tijd in beslag


Henry

Goed haar nu ook gezien te hebben, hopen dat ze het goed blijft doen de komende tijd.  Tof om alles trouwens een keer gezien te hebben na al die jaren.  Mooi en ruim opgezet en vooral de vijvers buiten spreken mij enorm aan,  je krijgt een veel beter inzicht van realiteit, werkelijkheid en kwaliteit. Vanuit Tiel wensen wij iedereen fijne feestdagen.  Ow ja,  Kiki word haar naam Luc.

interkoi

Het was dan ook al heel lang geleden Henry. Kiki, bijzonder mooie naam...


rudy

Hopelijk komt alles goed met de sanke, mooie maruten sanke


Johnny

Goed om te lezen dat de Sanke weer normaal gedrag vertoond. Is een stuk gemakkelijker zo om de koi te volgen van begin tot verkoop. 👍🏻👍🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240