Mijn allerlaatste aankopen

Mijn allerlaatste aankopen

Als je goede relaties hebt, een dosis geluk,dan krijg je nog wel eens koi te pakken die je normaal niet te pakken kan krijgen. Nu is het wel gedaan met aankopen dit jaar, want het is welletjes geweest.

Tijdens de Dainichi Kai had ik toch wel een 20-tal koi aangeduid om in bezit te krijgen, en uiteindelijk zijn het er 2 geworden. Ze zullen nog 1 jaar azukari blijven, wat inhoud dat de koi toch sansai en mogelijk tussen de 63 en 70 cm zullen zijn.

Blijkbaar is het dit jaar toch min of meer gericht op tancho, want zoveel heb ik er andere jaren nog nooit bijgekocht. Nu heb ik absoluut niets tegen tancho, integendeel, ik kan ze best pruimen. Ik probeer altijd de betere tancho van Momotaro te pakken te krijgen, want dat zijn gewoonlijk de tancho die in mijn ogen het beste ontwikkelen, maar gewoonlijk zijn ze te duur in aankoop.

Bovendien is Max van Max Koifarm een begenadigd tancho opkoper zodat het moeilijk is om hem te verslaan. Bekijk zeker het bijgevoegde filmpje dan begrijp je misschien beter tegen welke grootmachten ik soms op moet boksen tijdens de veilingen.

Zoals je kan zien heeft hij nu éénmaal financieel ook meer in zijn mars en als hij zijn zinnen op iets  heeft gezet, dan weet je het al. Tancho is trouwens een zwakke plek voor hem, en hij zal bijna alle tancho aankopen, tenminste als ze bijna perfect zijn.

Ik heb er eentje op de kop kunnen tikken op de laatste veiling. Qua huidje perfect, maar de tancho zelf is wat minder perfect, maar dat kan mij weinig schelen, en als ze eenmaal in de vijver zwemt, bijna  niet op te merken, en als ze eenmaal groter wordt, kijkt er niemand meer naar. 

De tancho van Dainichi.

De showa is een koi naar mijn gevoelmatige wensen. Ik hou van deze patronen en van de uitstraling. Ze heeft één groot mankement, en ik zal het zelf maar zeggen, het motoguru is slechts langs één kant aanwezig. Nu kan je daar over mekkeren, maar eigenlijk past  het wel bij de showa, en veranderen kan ik ze niet.

Normaal gezien zal het Motoguru bij de rechtervin terugtrekken als het sumi meer gestabiliseerd is en als je  geluk hebt zal er misschien Motoguru op de linkervin bijkomen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd,  ik heb het al meerdere malen gezien. Vergeet zeker niet dat het sumi bij deze koi wel eens voor verrassingen kan zorgen.

Het patroon is al zo onvoorspelbaar dat het ontbrekende motoguru best past in de algemene uitstraling van de showa. Het lijkt wel of het patroon dit vraagt om niet conform de regels te zijn.

Ik ben bijzonder benieuwd hoe ze uit de mudpond gaan komen. Ze gaan trouwens naar een persoonlijke mudpond van Narita in NIigata en mijn vorige aankopen via dit systeem waren bodytechnisch heel goed ontwikkeld en wie weet...Motoguru kan altijd aangemaakt worden, het is niet de eerste keer dat dit gebeurd.

Haar naam zal Sakura worden, want ik zie iets wat ik graag zie en dromen hoeven niet altijd bedrog te zijn...

EXTRA

Zondag ben ik  niet open, tenzij op afspraak.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Wim DW

zoals terecht opgemerkt door Rudy - heel mooie koi op de kop kunnen tikken ik weet dat het hier eigenlijk niet het juiste platform is om - maar ik doe het toch \" aan allen een fijn kerstmis voor de lezer en zijn familie \"😊

Johan

Dankjewel Wim vind en verwacht morgen wel een nieuwsitem waar we allemaal een kerstgroet op kunnen plaatsen. Mocht dit niet zo zijn dan vanaf deze plek ook van mijn kant allemaal hele fijne en bijzondere kerstdagen toegewenst.


rudy

😃weeral prachtige aankopen luc,dainichi power


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240