Het lijkt of er de duivel mee speelt dit jaar

Het lijkt of er de duivel mee speelt dit jaar

Geloof het of niet, maar het is nu de tweede keer dat men me vraagt om een koi in te ruilen.

Ik probeer dit altijd te vermijden, maar als het enigszins mogelijk is, probeer ik het toch in goede banen te leiden. Het brengt echter een boel stress en rompslomp mee, maar dat hoort nu bij de job.

Bovendien is het weer één van de beste koi die aangekocht werden, en die gevraagd wordt om ingeruild te worden. Na de bijzondere charmante sanke, die trouwens binnen het uur verkocht werd, is het de beurt aan de enorm brutale kohaku. Als je deze in het donker tegenkomt, dan krijg je gewoon schrik…wat een uistraling.

Wegen zijn soms ondoorgrondelijk en ik probeer ze zeker en vast niet meer te volgen, maar het verlangen is een chagoi zoals die van Polleke. Ik kan dus weer op zoek naar een éénkleurige koi….

Deze kohaku komt nu dus weer te koop. Iedereen moet zich wel bewust zijn dat dit geen goedkope koi is. Ik kan er nu wel een prijs op plakken, maar ik kan er ook een soort spel van maken in de vorm van een bod dat je kan uitbrengen.

De kohaku werd aangekocht op de veiling van november 2013, zoals je op dit filmpje kan zien. De koi verbleef nog 1 jaar extra in de mudpond en is december 2014 naar Arendonk gekomen. Ze heeft nu 4 maanden binnen gezeten, heeft bijna niets van haar kracht verloren, en zwemt nu in buitenvijver 4.

De waarde van deze kohaku is volgens mij tussen de 4250 en 5250 euro, en als ik deze op dit ogenblik in deze kwaliteit moet gaan kopen in Japan, dan kom ik met dit geld niet toe. Ik wil echter risico nemen en deze koi aanbieden voor 3250 euro als startprijs, en je kan een bod doen op deze koi. Heb je geluk en Is er slechts één geïnteresseerde, dan bezit je deze fantastische sansai van 68 cm voor dit bedrag.

Je mag het bod per mail naar mij doorsturen, of je mag even telefonisch contact opnemen. Indien er niemand interesse heeft, dan denk ik dat je een bijzonder prachtige gelegenheid laat liggen om een potentiële jumbo aan te kopen, maar zoals gezegd: de wegen zijn ondoorgrondelijk. Ik stop eventuele biedingen vrijdagavond 20.00 uur. Indien er dan geen bod is, zal ik mijn best doen om een andere koper te vinden.

Ondertussen ben ik ook begonnen met het verplaatsen van de koi van binnen naar buiten, Het geeft me toch weer dat intens gevoel van tevredenheid dat ik probeer aan jullie over te dragen via aimable filmpje van ongeveer 8 minuten.

Het is dan ook een unieke gelegenheid om eens in de maand april eens langs te komen en de koi van je keuze mee te nemen. Er zijn in totaal nog een 80-tal potentiëke jumbo koi te koop tussen de 55-75 cm voor bijzonder sterke prijzen.

Mijn doelstelling om mijn vijvers bezet te krijgen met goede koi voor aannemelijke prijzen wordt werkelijkheid en het is een genoegen om s'avonds even rond te wandelen, mijn troepen in ogenschouw te nemen en te genieten van hetgeen ik momenteel heb bereikt…

Net zoals verleden week zal ik buiten de zaterdag ook zondag open zijn van 10-12 uur. Ik ben er klaar voor….en geniet ondetussen net zoals ik geniet van het filmpje dat ik deze week heb gemaakt van de huidige bezetting.

Meer afbeeldingen

Het lijkt of er de duivel mee speelt dit jaar: afbeelding 1
Het lijkt of er de duivel mee speelt dit jaar: afbeelding 2
Het lijkt of er de duivel mee speelt dit jaar: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137