Het mini-mango festival

Het mini-mango festival

Normaal zou ik zaterdag inplannen om de serie mini mango over te brengen naar de nieuwe quarantaine faciliteit zodat er makkelijker een keuze zou kunnen gemaakt worden voor de vele ongeduldige mango lovers.

Het komt echter op de helling te staan, en vermoedelijk zal ik het een week moeten uitstellen. Na controle van het verwarmingsapparaat scheen dit stuk te zijn en kon ik niet herstellen, waardoor ik genoodzaakt ben een nieuwe heater te bestellen om de temperatuur conform de huidige verblijfplaats te krijgen.

Overzetten met een verschil van 6 tot 7 graden is not done, dat verschil is wat te groot. Een verschil van 2 tot 3 graden met inachtnemng van enkele maatregelen zou nog kunnen, maar dit verschil is te groot, daarom ben ik verplicht het mini-mango festival een week uit te stellen totdat alles weer in orde is. Vervelend maar het is niet anders. 

Ondertussen kreeg ik een ongelooflijk mooi filmpje aan van Rudi met de evolutie van zijn mango die hij vorig jaar bij de allereerste selectie aankocht. Ik was toch even geschrokken van wat ik zeg. Wat een evolutie !

Bekijk eerst even het filmpje. Wel zonde dat het weer met een telefoon gemaakt is, want dat gaat ten koste van de kwaliteit. Maar je kan goed zien hoe de mango zijn veranderd in die periode. 

Deze mango werden onmiddellijk meegenomen na aankomst op 7 maart 2020. Bekijk het filmpje bij aankomst vorig jaar en vooral....vergelijk ! Het moet wel gezegd worden dat deze onmiddellijk bij Rudi in quarantaine gingen en het ganse jaar op constante verwarmde temperatuur hebben gezeten. Wat ook het vermelden waard is, is de constante temperatuur waarop ze gezeten hebben, namelijk 22°- 24° en niet te vergeten dat ze gevoerd werden met probites !

Ondertussen kreeg ik nog een filmpje aan van de 5 koi op dag van aankomst. Gauw even downloaden, van verticaal naar horizontaal omzetten en dan in YouTube plaatsen om het filmpje te laten zien !

Maar wat een verschil en wat een evolutie. De mango die ik nu hier heb zitten, de 280 reeks zal ik het voor het gemak even noemen zijn gelijkaardig, maar wel in andere kleurvarianten. Ze gaan van geel naar oranje, rood, bruin, zwart, gespikkeld, noem maar op !

Natuurlijk is het verschil merkbaar als ze verwarmd hebben gezeten of niet, en of ze bij de klant zijn grootgebracht of hier op de zaak. Ik mag trouwens niet klagen met de evolutie van de mango die nog hier zitten ! Ze zijn nu tussen de 30 en 35 cm met hier en daar een uitschieter. Ze zijn wel van een latere selectie en zijn pas in het najaar binnengekomen De koi van Rudi zijn momenteel echter tussen de 53 en 59 cm. 

Kan dit met deze lilliputterkes ook gebeuren ? Een moeilijke vraag waar ik geen echt zinnig antwoord op kan geven. Het is het proberen waard. Ze zijn nu tussen de 13-16 cm zo te zien.Ze zijn het eindproduct van de volledige kweek mango, en je mag ze van mij beschouwen als het restant, maar is dit minder goed ? 

Het resultaat van Rudi is verblindend en ik hoop dat deze dezelfde weg kunnen opgaan, maar dat zal sowieso aan de opgroei en de verzorging liggen. Spannend is het in ieder geval. 

Van deze serie zijn er geen meer over, maar van de volgende serie die ik in het najaar aankocht, 40 stuks, zijn er nog een 9-tal over. Tel daarbij dan de 280 kleintjes, waarvan er een 80-tal verkocht zijn, zullen er in totaal nog een 210 beschikbaar zijn. Een dankbaar experiment.

Naast de mango zie je ook nog een tancho en een sanke zwemmen die Rudi tegelijkertijd aankocht en liet opgroeien. De tancho is ondertussen 53 (komt van 22 cm) en de sanke 49 cm (komt van 24 cm), en ze zijn in  dezelfde omstandigheden grootgebracht.

Dus voor de goede orde even afspreken dat het mini-mango festival pas op zaterdag 15 mei zal plaatsvinden, tenzij er onverwacht nog iets tussen komt. 

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Roy

Wat een beren de Mango's


Huub

Wat een reuzen zijn het al!
Hier zwemt de mango ( een van de 40 serie) mooi zijn rondjes in de “koude” vijver die niet wordt verwarmd, mooi om een verschil in groei te zien versus een mango in een verwarmde vijver.


Johan

Mango zijn zeer goed ontwikkeld mooi egaal van kleur indrukwekkende body en alles is goed in verhouding gebleven (brede kop, backbone en lengte). Complimenten 👍🏻


David

Zeer knap resultaat ... hopelijk gaat de mijn de zelfde kant uit 👍


Dick

Viel bijna van mijn stoel, vandaar 2x een berichtje.

interkoi

Is niet erg Dick, dan heb ik tenminste toch eens 3 reacties !


Dick

Wow, wat een evolutie, echte Jerommekes, dat belooft wat, ik hou ervan!


Dick

Wow, wat een evolutie, echte Jerommekes, dat belooft wat, ik hou ervan!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74