Passie in kwadraat

Passie in kwadraat

Het koivirus heeft ook toegeslagen in Italië en staat op het punt om ook naar een hoger niveau over te stappen. Onlangs maakte ik kennis met enkele Italiaanse koikichi die einde van de maand hun tocht naar Arendonk zullen beginnen. Dit is het verhaal van één van hun.

Zijn naam Alberto Peterlini, winnaar van de wedstrijd “Mijn koivijver”.  Alberto woont in de gemeente Borgo Carbonara, een klein stadje aan de oevers van de rivier de Po die grenst aan Emilia Romagna en Veneto.

Hij werkt in een machinefabriek voor cashmanagement, op de logistieke afdeling. Alberto heeft een voorliefde voor alles wat bijzonder is, vooral van hout bewerken. Hij is modelmaker, geleerde en herbouwer van vintage boten naar originele ontwerpen. Nationale keurmeester van klasse "C" navimodel, aangesloten bij de World Sailing Federation.

Altijd gepassioneerd door vissen, en al enkele jaren dol op nishikigoi. Dankzij een goede vriend bouwde hij met zijn eigen kracht en kennis, in verschillende jaren, twee vijvers, waarvan hieronder volgende specificaties:

1ste vijver:

De eerste vijver meet inwendig 4 meter bij 4 meter met een diepte variërend van 120 cm tot 150 cm en met een inhoud van 18.000 liter Het hart van de vijver bestaat uit twee vario pompen van respectievelijk 20.000 liter per uur en 10.000 liter per uur, voorzien van een 75 Watt UV

De zuurstofvoorziening van de tank wordt verzorgd door een Hailea-beluchter van 60 liter per minuut en een poreuze schijfbeluchter van 30 cm, geflankeerd door een luchtblaasbeluchter van 100 liter per minuut met een epdm-schijfmembraan van 25 cm

De bioloog wordt van zuurstof voorzien door Hailea zuurstofpomp van 30 liter per minuut. In de vijver bevinden zich twee bodemafvoeren van 110 mm en een wandafschuimer van 110 mm. De bekleding bestaat uit een 1,05 mm firestone epdm-plaat. De retour naar de vijver wordt bediend door drie buizen van 60 mm, geflensd op het doek onder het waterniveau.

Daarnaast is er in de vijver een waterval die afdaalt van een 40 cm breed stalen blad dat nu gevoed wordt door een 3000 liter pomp waardoor er een continue recirculatie ontstaat. Het filter bestaat uit twee zones: in de eerste zone komt het water dat uit de skimmer komt via een zeef binnen, die beheerd wordt door de vario-pomp van 10000 liter per uur. Vervolgens komt het water in een 400 liter kamer met daarin 200 liter siporax in roestvrijstalen manden, en van hieruit dan de terugkeer naar de vijver.

Het tweede filtergebied krijgt het water uit de twee onderste drains die het vervolgens naar een trommelfilter voeren. Van hieruit stuurt de 20.000 liter pomp het water nu naar een econobed 100 en keert dan terug naar de vijver via 3 x 60 mm diameter buizen. Een wekelijkse waterverversing van 10% en een kleine continue stroom nieuw water garanderen een uitstekende waterkwaliteit in de vijver.

2e vijver:

De tweede vijver meet respectievelijk 3,60 m bij 2,60 m met een diepte variërend van 1,30 m tot 1,60 m met een inhoud van 12000 liter. De pomp is zzn 20.000 liter / uur vario en de UV is een 40 Watt UV lamp

Twee beluchters van 60 liter per minuut en één van 30 liter per minuut voorzien het filter en de tank van zuurstof. Ook hier is er een afvoer en een wandafschuimer beide 110 mm Het filter bestaat uit een trommel, een 350 liter kamer met verschillende soorten statisch biologisch materiaal.

Het water gaat vervolgens door een 700 liter tank met een bewegend bed waar 150 liter helix ronddraait. Ook hier verloopt de terugvoer van water naar de vijver door twee buizen met een diameter van 60 mm die 60-70 cm vanaf de rand geflensd zijn.

Ook hier vinden we een waterval op een 40cm stalen blad met recirculatiewater voortgeduwd door een eco superfish droogpomp van 5000 liter / uur. In beide vijvers zijn er twee automatische voersystemen van de xclear en de superfish.

De koi:

Alberto's collectie bevindt zich ongetwijfeld op het niveau van zijn vijvers. De kwaliteit en de maatregelen laten geen twijfel bestaan.  In de twee vijvers vinden we 14 koi. Het allergrootste is ongetwijfeld de kin matsuba van 88 cm Fokker Hirasawa, winnaar van twee prijzen op nationale koi shows.Bekijk zijn vijvers en koi via de fotoreeks.

NIEUWE AANWINSTEN

De onlangs aangekochte nieuwe aanwinsten bij de event van Narita zijn toegevoegd onder de koi nieuwe aanwinsten. De prijs van de koi is inclusief het verblijf als azukari bij Narita en komen normaal in oktober naar Arendonk. Zo gauw ik de foto's en filmpjes heb  ontvangen van Takahiro Omosako zullen deze ook online worden gezet. 

Kleine teleurstelling: de fantastische bowl van kohaku bij de Momotaro veiling waar ik zo blij mee was, is geen succes geworden, iets wat me bijzonder verbaasd. Er werd geen enkele kohaku van verkocht !  Zelf had ik gedacht de kip met de gouden eieren te hebben gescoord, maar blijkbaar ben ik verkeerd. Hier moet ik even over nadenken.

WAAG JE KANS

Deze week vind de Jumbo Tosai Super Sale2021 9th May plaats bij Ryuki Narita . Lees goed de bijhorende info zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je meedoen, geef me dan een seintje en informeer eerst naar de voorwaarden. De aankoop prijzen staan vermeld.

 

Meer afbeeldingen

Passie in kwadraat: afbeelding 1
Passie in kwadraat: afbeelding 2
Passie in kwadraat: afbeelding 3
Passie in kwadraat: afbeelding 4
Passie in kwadraat: afbeelding 5
Passie in kwadraat: afbeelding 6
Passie in kwadraat: afbeelding 7
Passie in kwadraat: afbeelding 8
Passie in kwadraat: afbeelding 9
Passie in kwadraat: afbeelding 10
Passie in kwadraat: afbeelding 11
Passie in kwadraat: afbeelding 12
Passie in kwadraat: afbeelding 13
Passie in kwadraat: afbeelding 14
Passie in kwadraat: afbeelding 15
Passie in kwadraat: afbeelding 16
Passie in kwadraat: afbeelding 17
Passie in kwadraat: afbeelding 18
Passie in kwadraat: afbeelding 19
Passie in kwadraat: afbeelding 20
Passie in kwadraat: afbeelding 21
Passie in kwadraat: afbeelding 22
Passie in kwadraat: afbeelding 23
Passie in kwadraat: afbeelding 24
Passie in kwadraat: afbeelding 25
Passie in kwadraat: afbeelding 26
Passie in kwadraat: afbeelding 27
Passie in kwadraat: afbeelding 28

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Johan

Mooie vijvers


Frank

Picobello voor elkaar daar in Italië !!👌👌👌


Roy

Leuk om de vijver in Italië te zien! Het blijft altijd interessant om te zien wie welke techniek toepast op welke vijver en wat de resultaten of de kwaliteit van de koi is die in de desbetreffende vijver zwemmen.
De kohaku zijn inderdaad prachtig maar de prijs/kwaliteit zou ik toch eerst ter plekke willen beoordelen alvorens ik iets aankoop. Het gaat toch om een (voor mij) behoorlijk bedrag.


mark

mooi bij die italiano inter koi  internationaal  bouwt niet alleen in de benelux maar straks heel europa top👍👌


Jack

Wacht maar tot de MOMO Kohaku in Arendonk zwemmen Luc. Komt vast goed. De kwaliteit word straks heus wel gezien !
Good job Alberto !


Kristof_d

Magnifico! 👍🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74