Bowldag voor nieuwe klanten

Bowldag voor nieuwe klanten

Een familie, vader en 2 zonen op bezoek, je moet er wel je aandacht bij houden,  maar het is een fantastische familie die gezamenlijk hun aankopen doen, en volgens mij graag de koffie drinken bij Interkoi.

Het was de 3de maal dat ze op bezoek kwamen en ik vroeg me al af of het voor mij was dat ze kwamen of voor de koi. Uiteindelijk zijn ze voor de koi gekomen, een wijze beslissing.

Het werd wel een lange zoektocht naar de ideale koi, maar uiteindelijk hebben ze deze gevonden. Zelf hebben ze een fantastische vijver van 65 kuub zoals je op de foto kan zien, een waar paradijs om van koi te genieten. Sfeer is er in ieder geval voldoende.

Jan, de papa had een groot aantal codenummers opgeschreven van koi die hij wou zien. Er was niets mis aan zijn keuze, alleen had hij niet gezien dat er zich nog veel koi n Japan bevinden. De meesten komen 25 mei aan, maar er is ook een hele reeks die in Japan blijven. 

Zijn eerste keuze was snel gemaakt, en de eerste bowl met enkele kleintjes die momenteel buiten zitten werden in een bowl gezet. De tancho was al bij een vorig bezoek gekozen, maar hij wou er nog een goshiki en een sanke bij. 

Deze kan je echter nog niet meenemen, want ze zitten nog op 18° en overzetten op dit moment is een risico dat ik niet zou nemen. Daarom werd besloten om nog een aantal weken te wachten. Ik zal de temperatuur op 15°¨zetten en het weer zal de rest in de vijvers doen, zodat overzetten geen probleem meer mag zijn.

Een showa van Hoshikin stond als tweede op het programma. Een voorbeeld van een prachtshowa in mijn ogen waar ik zelf een bijzonder zwak voor heb. Ze heeft alle kwaliteiten voor verdere ontwikkeling. Zowel het hi, het shiroji en het sumi zitten op de goede plaatsen en de menware laat zich duidelijk zien. Een bliksemschicht die duidelijk aanspreekt.

Maar hij wou ook een kohaku. Niet te groot en goedkope kohaku was zijn vraag en dus deed ik enkele kohaku en een showa in een bowl.  en daarna nog een aantal kohaku die betaalbaar zijn in een tweede bowl. Helemaal niets mis met deze kohaku, maar wat is dan het probleem ?

Als je overstelpt wordt door prachtbeesten zoals in deze bowl, dan pas zie je het verschil in kwaliteit en is de keuze snel gemaakt. Tenminste als je het verschil in prijs ook kan overbruggen, want dat is natuurlijk het punt van overweging.

Tenslotte gingen ze niet overstag voor een kohaku, maar voor de supermooie tancho sanke van Momotaro in dit vat. Wat een beauty en geniet van dat sumi ! Deze werd aangekocht op de veiling van oktober vorig jaar, en ik heb er nog geen 5 minuten spijt van gehad. Een terechte keuze van een topper in formaat die iedere show kan ingezet worden.

De honger was nog niet gestild, want hun oog was ook gevallen op de doitsu sanke die een mooie prijs gewonnen had in Japan. Hier is niets mis mee, het zijn geweldige doitsu sanke die je zelden tegenkomt. 

Alleen had ik de verkeerde doitsu sanke genomen, want één van deze sanke was verkocht. Daarom nog even de andere doitsu sanke laten zien om het foutje recht te zetten. Een beetje druk van patroon, maar wel een mooi exemplaar vind ik zelf. Hun keuze werd snel gemaakt.

Eindconclusie: Jan, de papa, kwam voor een kohaku, zag bloedmooie kohaku, maar ging zonder kohaku naar huis ! Het werd in ieder geval een gezellige dag, en van mij mogen ze regelmatig komen koffie drinken !

Het enige waar ik ze nog onderricht in moet geven zijn 2 dingen ! Ten eerste koop ik niet alle soorten koi, en richt ik mij enkel op 80% tot 90% gosanke, en dat zal ik blijven doen, en ten tweede zullen ze moeten aanvaarden dat mijn prijzen gemiddeld vrij hoog liggen.

Dat heeft echter te maken met de kwaliteit, dat kan ik helaas niet veranderen. Geniet van de foto's, maar vooral de expressie van de papa op de foto toen ik de sanke van Sakai terug in de vijver zette, lees de uitdrukking van bewondering, een geweldige foto om te bekijken.  Ik had wel gevraagd of ze geen foto gemaakt hadden waarop ik lachtte, maar dat bleek onmogelijk te zijn, die hadden ze niet kunnen maken...

HET SUPER SALE NARITA EVENT

Op dit ogenblik werden er meerdere koi geselecteerd in de Super Sale Narita Event van volgend weekend. De prijzen zijn vast, maar onderdeel van het Lucky Draw systeem. Er zullen redelijk wat mensen zijn die zullen gokken op de meest populaire koi en de prijzen zijn bijzonder economisch. De kans dat je scoort is dus in mijn ogen heel miniem, maar als je niet probeert, dan zul je het nooit weten !

Zelf doen wij niet mee aan het event, maar indien je een koi wil selecteren en wil je een kans maken, contacteer me dan zo snel mogelijk, zodat ik het op tijd kan doorgeven. Let wel, er wordt geen garantie gegeven tijdens het verblijf in Japan, en ben ik afhankelijk van de goodwill.

Ik wil morgen alle nummers doorgeven waar op gegokt wordt. Ik wens de deelnemers succes !

 

Meer afbeeldingen

Bowldag voor nieuwe klanten: afbeelding 1
Bowldag voor nieuwe klanten: afbeelding 2
Bowldag voor nieuwe klanten: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

KONDHO

Leuk om zien, proficiat papa Jan (bompa ge moet niet onderdoen qua expressie op de foto) SA-V20-10199 snap ik toch ook niet dat die nog niet verkocht is, maar laat maar rustig zwemmen in Arendonk vrees echter dat het snel prijs op aanvraag zal worden en dan weet je het wel zeker, ... . 


Has

Hi Bompa, bedankt voor je gastvrijheid. Papa Jan (wij natuurlijk ook) heeft erg genoten van de bowldag, en geniet er nog volop van. Hij zei dat ie morgen zelf wil komen 😊. 


Johan

Leuke bowl filmpjes en prachtige koi. Jan de papa gefeliciteerd met de nieuwe koi


Dick

Weer een bijzonder aansprekend nieuwitem, ik hou ervan!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74