Het nieuwe seizoen belooft heel spannend te worden

Het nieuwe seizoen belooft heel spannend te worden

Als de zon een beetje schijnt, dan begint er weer iets te kriebelen, en de koifanaten weten ook wat ik ermee bedoel.

Ik heb vandaag weer een boel werk verzet, want ik heb nog een paar plannen op stapel liggen. Het weer is stukken beter dan verleden jaar, en ik hoop dat dit zich doorzet op deze manier tot april. Vandaag heb ik Ben’s bakje afgebroken en verhuisd naar achter, waar ik nog 2 bakken heb bijgezet.

De bedoeling is dat ik de warmtepomp hierop aansluit, zodat ik een constante temperatuur in de 3 bakken kan houden. Niet dat de vissen op hoge temperatuur moeten komen zitten, maar op een constante temperatuur, zodat de zomer gewoon 10 maanden duurt op minimaal 18°.

De bedoeling is dat ik deze 3 bakken ga koppelen, zodat er in totaal 12 kuub water verdeeld wordt. Het enige nadeel is als ik moet behandelen, want dan moet ik alle 3 de bakken behandelen, maar ik ben nu eenmaal eigenwijs, en wil het toch zo doen. Ik hoop in de loop van volgende week alles in orde te hebben, zodat ik klaar ben voor de grote invasie die ik verwacht.

Ik krijg zeer vele nieuwe vissen binnen, te beginnen met volgende week. Dan komen de eerste Momotaro’s binnen, samen met Dainishi en Matsue. De bakken hiervoor zijn al geregeld. De maand daarop komen er hele interessante Tosai binnen van niemand minder dan Sakai SFF. Het mooie hiervan is dat het JT zijn van 30-35 cm zijn. (JT = Jumbo Tosai)

In april komen er nisai van Takigawa die de winter hebben doorgebracht in de groeivijver, en ik sta verbaasd van deze huidkwaliteit. Bekijk het bijgevoegde filmpje en let vooral op de huidkwaliteit van deze vissen. Ik ben er van de week nog bijgeweest voor controle en sta telkens versteld van de diepe kleuren, vooral van het shiroji. Ik ga hier een speciale dag voor organiseren. Wat in mijn hoofd zit is om de vissen te gaan ophalen en onmiddellijk na het ophalen te tonen aan mensen die interesse hebben.Hierover echter later meer.

In april komen er nog karashigoi binnen van Okawa, een aantal Jumbo koi die enkele jaren in Japan hebben gezeten, in ieder geval een hele boel nieuwe koi en spanning alom…

Bij het afbreken is er nog een kleine bakki shower overgebleven in roestvrij staal. Voor iemand die interesse heeft om deze over te kopen, die mag me altijd contacteren. Ik vraag er 350 euro voor incl. de filtermedia, en dat bestaat uit 2 trayers met de originele bacteria house, en 1 trayer met iets anders dat ik niet ken.

Morgen zijn we in ieder geval weer present.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml