Het noodlot slaat toe

Het noodlot slaat toe

Soms…..heel soms gebeuren er dingen die je niet voorziet en die een domper leggen op het genieten van koi.

We weten dat er allerlei dingen kunnen misgaan met koi, want het spreekwoord “zo gezond als een vis in het water”, is een begrip dat kant noch wal raakt.

Eén van de meest ongewenste en onaangename dingen is dat er water in de blaas komt. Door de één of andere reden is er een probleem met de blaas en loopt het water heel langzaam in de blaas.

Het komt bijzonder zelden voor, en ik heb het al een 3-tal keer meegemaakt. Wat zijn de symptomen ?

De koi zal zich naar de bodem begeven en afhankelijk van de hoeveelheid water zal hij moeilijk naar boven kunnen komen. Wil hij eten dan zal hij zich met zware slagen van de staart naar boven bewegen voor korte tijd om een hapje te nemen, waarnaar hij langzaam weer naar de bodem zakt.

Het is een noodlottige aandoening die slechts op één manier kan geholpen worden en dat is door een ingrijpende operatie die heftig, zeer heftig is. De volgende beelden zijn dan ook schokkend, maar we gaan de waarheid niet verbloemen, het zijn dingen die helaas gebeuren.

Bekijk het filmpje

Er wordt een echo gemaakt van de koi om te weten waar de blaas zich bevind. Een lange naald wordt dan in de blaas gestoken, zodat het vocht via de spuit eruit kan gehaald worden. Alles wordt natuurlijk via het scherm opgevolgd om te weten waar de naald zich bevind.

In dit geval bevind er zich meer dan 500 ml water in de blaas...een bijzonder hoge hoeveelheid. Daarna wordt er lucht terug in de blaas gespoten om de blaas terug op normale druk te laten komen.

Tegelijkertijd wordt er een product in de blaas gespoten om de blaas te sealen zodat deze dicht is, samen met antibiotica. Daarna wordt de koi verzorgd en opnieuw te water gelaten. De operatie kan tot 2 uur duren, en is bijzonder ingrijpend.

Bovendien handelt het zich over een showa waar wij bijzonder veel aandacht aan wilden schenken voor de toekomst, want deze werd een grote toekomst toegedicht.

Ondertussen zwemt de showa goed rond en is het hele gebeuren misschien vergeten. Het is nu de vraag of de blaas helemaal dicht is en of het in de toekomst goed zal blijven gaan.

Duimen is de boodschap en we hopen dat we deze showa binnen 3-4 jaar nog in volle glorie kunnen bewonderen....

Meer afbeeldingen

 Het noodlot slaat toe: afbeelding 1
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 2
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 3
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 4
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 5
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 6
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 7
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 8
 Het noodlot slaat toe: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240