Allerlei,

Allerlei,

Het doe me plezier om informatie te ontvangen op vragen die ik af en toe stel in de nieuwsitems. Er zitten veel onbekenden tussen die toch de nieuwsitems lezen, dus het doet me zeker plezier.

Je herinnert je misschien nog het stuk dat ik schreef over de prijs die ik behaalde bij Momotaro in 2008 en mijn oproep met de vraag of er nog aankopen zijn uit die tijd. En geloof het of niet, ik kreeg nadien een antwoord.

Niet verwacht, wel heel erg gewaardeerd, met de boodschap die ik hieronder even plaats:

Hallo Luc,

Ik zag je oproep om info met betrekking tot de in maart 2008 gekochte veiling koi. Ik ben nog in het bezit van 1 van die vissen. Mijn Momotaro Bentley bloodline kohaku heeft echter 3 stippen na de koptekening en is niet de prijswinnaar.

Ik heb haar overgenomen van Patrick. Hij had een aantal koi op de veiling gescoord. Volgens mij meer dan hij had verwacht. Ik kon toen kiezen uit de 2 kohaku’s en na beraad bij “Good old Mike Snaden” uiteindelijk gekozen voor de 3-stip.

Zij was volgens hem beter dan de 4-stip die gewonnen heeft. Zij is nu even mooi als toen ik haar kocht. In de jaren heeft zij een paar secundaire hi- stipjes op haar rug ontwikkeld.

Ze is na haar tewaterlating nooit meer gebowld dus moet ik haar lengte schatten. Ze is zeker tussen de 70 en 75cm. Hier een paar foto’s gemaakt met mijn mobiel.

Ik heb tevens een foto van mijn vrouwelijke karashi gestuurd. Zij is van de Koi-Bito open sales actie van 2011. Zij is ook ruim over de 70cm en nog nooit gebowld.

Je mag de foto’s gebruiken echter vind ik dat ze op deze foto’s niet tot haar recht komt. Ik zal op een heldere dag met mijn spiegelreflex beter foto’s maken.

Groeten,

Frank

Heel erg bedankt Frank. Foto's en filmpjes in een bowl zeggen zoveel meer, maar ik begrijp het. De vraag of de koi het erg vinden om ooit eens 5 minuten in een bowl te zitten zal nooit beantwoord worden, maar ik geloof niet dat het werkelijk een impact heeft op de koi. Dit ter info...

Ik ben enorm blij met reacties zoals deze omdat het bevestigt wat ik vertel en omdat de nostalgie weer boven komt. Of deze beter is dan de kohaku met de 4-stip is nog maar de vraag en zou enkel kunnen beantwoord worden met een vergelijk. Maar dat doet niet ter zake. Heel erg bedankt voor deze informatie.

De showa die zaterdag vertrok

Van de week kreeg ik ook een filmpje aan met een overzicht van de nieuwe verblijfplaats van de showa die zaterdag vertrok.

Ik vind het altijd fijn als mensen ons mee laten genieten met hun vijver en hun tuin. Ook dit is weer een prachtig voorbeeld van hoe mensen kunnen genieten van hun vijver en hun tuin.

Je voelt en ziet hoe mensen de liefde in deze dierbare hobby steken en een tuin aanleggen met veel gevoel. Heel mooi om te zien en om van te genieten.

Een levensdroom

Een levensdroom is volgens mij een gebeuren waar je al jaren van droomt, het steeds uitstelt totdat je het toch waarmaakt. Het geeft een enorme kick en een droom gaat in vervulling.

In ieder geval is deze droom meer dan werkelijkheid geworden en of je het nu mooi vind of niet, ik weet zeker dat hier met volle teugen genoten wordt van het moment. Ik zou zeggen dat je groot gelijk hebt als je een levensdroom in vervulling laat gaan.

Natuurlijk herken ik veel van deze monsterlijke koi. Ik ken ze bijna stuk voor stuk. Well done Polleke...

Wat is jou levensdroom ?

Ja ik heb er ook nog eentje. Ik heb al zoveel levensdromen vervuld gezien, maar mijn levensdroom is om nog eens met de ganse familie, zowel kinderen als kleinkinderen op vakantie te gaan. Gewoon gezellig samenzijn en genieten gedurende een aantal weken, dat is mijn levensdroom….

Nogmaals: Wat is jullie levensdroom ?

Tenslotte

Het filmpje van gisteren is in totaal 400 keer bekeken. Normaal worden mijn filmpjes 150-200 keer per dag bekeken maar met 400 keer is het een verdubbeling. Toch wel een bewijs dat het filmpje een grote impact heeft gehad op de mensen.

Meer afbeeldingen

Allerlei,: afbeelding 1
Allerlei,: afbeelding 2
Allerlei,: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137