Het noodlot slaat weer toe

Het noodlot slaat weer toe

Dat de 6 koi van Ogata in slechte conditie waren aangekomen had  ik al verteld, maar gisterenmorgen werd bevestigt dat ik geen ongelijk had. Vraag me niet hoe of waarom, maar na aankomst lagen 2 koi dood op de bodem.

Ik wist dat ze het moeilijk hadden en heb er alles aan gedaan om ze zo goed mogelijk op te vangen, maar helaas. 2 van de 6 hebben het niet gehaald,en de overige hebben het moeilijk. Enkel de yamabuki is 100% in orde en de andere zijn herstellende.

ginrin chagoi van ogataLaat ons hopen dat ze het goed doorkomen, ik heb goede hoop maar ze zijn redelijk rood doorlopen, wat volgens mij wijst op zuurstofgebrek tijdens de reis. Eentje ligt nog aan de beademing, dus ik hoop die er ook nog door te krijgen. Met beademing bedoel ik dat ik de koi vlak bij de zuurstof uitlaat leg zodat de koi zoveel mogelijk zuurstof krijgt. Duimen maar....

koi van ogataDe koi die het niet gehaald hebben zijn sanke 2305102 en ginrin chagoi 2305100. Ik zal ze van de website verwijderen, maar hiernaast nog even de foto's laten zien. Eeuwige zonde  De andere koi doen het allemaal uitgelezenn goed, ik zet de volgende 5 hieronder op een rijtje.

Voor wie een kwaliteitssanke van Sakai FF wil, moet zeker deze  koi eens  komen bezichtigen, het is sanke SA-NA21-421, of de verloren sanke. Het verhaal ken je en iin vorige nieuwsitems al uitgelegd geweest. Het is sowieso een sanke met toekomst en zal uitgroeien tot een volwaardige kanshebber op iedere show.

De 3 volgende zijn 2 sanke en een showa van Sakai FF. Deze werden als tosai aangekocht begin dit jaar. Ze waren om en bij de 15-20 cm en nu tussen de 50 en 58 cm voor de showa. Kom kijken en je zult zien dat ze hun geld meer dan waard zijn.

De volgende serie zijn de kohaku KO-V23-0550 en KO-V23-0556 van Momotaro. De eerste is niet verkocht, de tweede gaat naar Zweden. Ik kan niet genoeg onder woorden brengen hoe mooi alle kohaku van Momotaro op dit ogenblik zijn.

Ze hebben zich de laatste jaren gespecialiseerd in kohaku en de showalijnen gelaten voor wat het is, maar het is in mijn ogen een grandioos succes. De bouw, het patroon, het beni, ze zijn van absolute topklasse. Kom kijken en overtuig jezelf.

Een beul qua verschijning en een in mijn ogen bijzonder gewaardeerde koi is deze doitsu ginrin kogane van Oyama met een werkelijk brute uitstraling. Ik vind haar in één woord geweldig en vind  het een lust om ernaar te kijken. 

Beide zijn ze verkocht, de showa van Taniguchi. Ze zijn beide zeer goed aangekomen en voelen zich goed in hun verblijfplaats, de grote buitenvijver. Zware bodies hebben deze zeker en vast, ze zien er beloftevol uit;

Ik laat je nog even de aankomst van de Ogata koi zien, dan begrijp je wat ik bedoel dat ze bijzonder slecht uit de zak kwamen. Rooddoorlopen en in bijzonder slechte conditie. Eénmaal in de vijver drijvend en niet goed wetend wat er gebeurd. Eeuwige zonde, ik heb het zelden meegemaakt.

Box 1 van Ogata

Box 2 van Ogata

Ik denk dat ik de overige 4 er wel goed kan doorhalen, maar het is altijd afwachten natuurlijk. 

 

 

Meer afbeeldingen

Het noodlot slaat weer toe: afbeelding 1
Het noodlot slaat weer toe: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Sven

555


Eric

555


Peter VDB

555


Matthijs

555


Thijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml