de prachtige tancho hebben gezien die op de Hiroshima Nogyosai een eerste plaats in de wacht sleepte in 65 Bu.

" /> de prachtige tancho hebben gezien die op de Hiroshima Nogyosai een eerste plaats in de wacht sleepte in 65 Bu.

" />
Het onmogelijke wordt mogelijk

Het onmogelijke wordt mogelijk

Het was een reis die wij niet snel zullen vergeten. Het is de eerste keer dat ik niet alles kan presenteren en pas nu aan jullie kan laten zien.

Ongetwijfeld zul je al de prachtige tancho hebben gezien die op de Hiroshima Nogyosai een eerste plaats in de wacht sleepte in 65 Bu.

De Hiroshima Nogyosai is misschien een locale wedstrijd, maar je moet er wel rekening mee houden dat je hier te kampen krijgt met de besten der aarde, waaronder uiteraard Sakai FF, Momotaro, Takigawa, waarvan ik nog een winnende sanke presenteerde, Oyama, Matsue en noem maar op. Niet onderschatten dus.

Ik heb ze real live gezien en was dadelijk onder de indruk….zelden heb ik een zo mooie gezien, maar dat was nog niet alles. Toen we de kweker vroegen om een bepaalde kohaku te zien, vielen de ogen bijna uit onze kop.

Dat was een kohaku naar ons hart. Dit was een niet opgefokte kohaku waarbij de natuur haar werk op een normale manier heeft gedaan, net zoals je bij Takigawa ervaart.

Je proeft het, je voelt het….hier moest ik mijn best voor doen om deze te pakken te krijgen. Ze is gosai, 76 cm, en de kwaliteit straalt er vanaf. De onderhandelingen werden onmiddellijk gestart en ik kwam er als winnaar uit, maar wel met een lege geldbeugel, en dat roept natuurlijk ook vragen. Gelukkig kon ik beide snel in optie zetten, en ondertussen werden ze verkocht.

De derde kohaku was 78 cm en ook een winnaar in de Nogyosai 80 Bu of is het 75 Bu, daar moet ik voor liegen, want de Japanse maten zijn nog altijd een moeilijkheid.

De koi blijven speciaal nog een jaartje in Japan om over de 80 cm te gaan en te werken aan hun body en huidkwaliteit. Wanneer ze afkomen zal pas eind volgend jaar zijn.

Nu zul je je vragen stellen over Nonami de kweker, maar Nonami is geen kweker. Deze hou ik nu bewust eens voor mezelf. De reden is persoonlijk, maar er wordt zoveel nageaapt dat het niet plezierig meer is. Daarom hou ik deze informatie even voor mezelf.

Als je nu denkt dat dit einde verhaal is, dan ben je er naast. We kregen nog een appetijtelijk voorstel dat ik absoluut niet mocht missen. Mijn portemonnee werd tot de bodem geleegd, maar momentums moet je koesteren. Deze week was iedere dag een momentum, en ik vrees dat deze nu niet meer gaan gebeuren.

Bekijk onderstaande sansai….koi die je zelden in deze hoeveelheid voor de voeten krijgt geschoven. Koi die je tot tranenstoe kunnen bewegen.

Ik zet ze hier op een rijtje, en geloof me, ondanks het feit dat wij een selectie van één tot 5 hebben gemaakt, is dit absoluut geen must. We hebben gewoon de kleinste foutjes naar achter verwezen, maar ze zouden alle 6, want ondertussen heb ik nog een 6de bijgekocht, zomaar nummer 1 kunnen staan.

Showa 1811038 –sansai 70 cm

Sanke 1811041 –sansai 67 cm

Kindai Showa 1811042 – yonsai 75 cm

Showa - Sansai 70 cm

Showa – Sansai 70 cm

Showa – Sansai 72 cm

Welke je ook kiest, ze zijn allemaal bekwaam om volgend jaar op eender welke show ingezet te worden. Zo dadelijk ga ik ze in het koi aanbod plaatsen.

Nu zijn er nog een paar kleine koi, tosai die ik moet aanbieden, maar ik moet wachten op foto’s. Ik heb nog 8 azukari ginrin showa aangekocht, en deze moet ik nog in het systeem integreren. Deze blijven tot april 2019 in Japan tot jumbo tosai.

Het was een onvergetelijke reis, met veel ups en geen downs. Een reis zoals deze zullen we nooit meer meemaken vrees ik. Eens zal het hoogtepunt moeten bereikt worden…maar je weet nooit.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240