Het tijdstip nadert

Het tijdstip nadert

De temperatuur begint langzaam te stijgen, de visjes bewegen zich al wat beter, het zonnetje laat zich af en toe al zien, ja, de koitijd is in aantocht...

Voel je de kriebels al ? Begint het jachtinstinct al te werken ? Ik moet eerlijk bekennen dat mijn leven er plotseling beter begint uit te zien als ik nu naar mijn troetelbeestjes ga kijken. De meesten hebben de winter goed doorstaan en er zijn zelfs koi die flink aangekomen zijn tijdens de winter. Het was ditmaal een lange winter, en misschien kraaien we nu te vlug victorie, maar laten we hopen dat de zomer ook lang, maar vooral geen ups en downs vertoond. Een temperatuur van 22° gedurende een 6-tal maanden zou perfect zijn.

Het wordt ook de tijd om de koi op te komen halen die bij interkoi overwintert hebben. Voor diegenen die een verwarmde quarantainefaciliteit hebben, is het geen probleem. Voor diegenen die dit niet hebben, is het weer nog iets te koud. Wij zouden het ophalen van de koi graag plannen in de eerste 14 dagen van april. Tegen die tijd komen ook de nieuwe koi binnen, en moet er natuurlijk plaats gemaakt worden. Als wij terug zijn van Japan (28 maart) zal ik de vijvers stilaan laten afkoelen. Ik zal hiervoor ± 8 dagen nodig hebben. Mijn voorstel is dan om het ophalen van de koi op zaterdag 4 en zondag 5 april te organiseren. Misschien is het een leuk idee om alle eigenaars van de shiro’s op één van deze dagen samen te laten komen zodat zij elkaar leren kennen en af kunnen spreken om de evolutie van de Omosako op te volgen.

Kort samengevat zou ik willen stellen dat zaterdag 4 en zondag 5 april de dagen zijn om de meeste koi op te halen, en dat de shiro eigenaars onder elkaar maar afspreken of ze dit samen op dezelfde dag willen/kunnen doen. Ik heb alle eigenaars met emailadressen indien gewenst.

Vermoedelijk komen de nieuwe vissen rond 15-20 april aan. Hier zitten ontzettend hoge kwaliteitskanjers tussen, dus het wordt weer watertanden, en 3 Mei wordt onze jaarlijkse hoogdag. Zo hebben we alvast iets om naar uit te kijken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240