Het uur van de waarheid

Het uur van de waarheid

Het is altijd een spannend gegeven als je voor de eerste keer de koi uit de opgroei gaat controleren. Het is belangrijk dat het vanaf het begin goed begeleid wordt, dan zijn daarna de grootste problemen van de baan, en kan je ze met een gerust hart verder laten evolueren.

Het water was groen en we hadden het sleepnet niet bij. Het was dan even gokken om een paar koi te pakken te krijgen. Ze zitten er nog niet zolang dus het is eigenlijk nog niet nodig om alle koi te filmen. Binnen enkele weken zullen we zeker een update van alle visjes maken.

Maar wat we zagen zag er goed en gezond uit. We hebben enkele showa in een bowl gecontroleerd en dat leverde dit filmpje op. Je ziet al dadelijk dat ze het goed hebben en goed gegroeid zijn met vooral een toename van massa.

Tegelijkertijd moesten we een kohaku van Takigawa verzorgen die de winter wat minder goed is doorgekomen. Dokter Ben nam de nodige maatregelen en het zal niet lang duren of de ontstekingen zijn verleden tijd. Altijd vervelend zulke ontwikkelingen, je moet het nauwlettend in de gaten houden.

Het blijven toch imposante verschijningen die kohaku van Takigawa. Er zijn al heel wat van deze kolossen door mijn vingers gegaan, en ik denk er altijd met plezier aan terug. 

Ondertussen zullen binnen enkele minuten alle tosai van Momotaro online staan. Ik dacht met de actie een leuke afwisseling in het aanbiedingsmenu gemaakt te hebben, maar blijkbaar was het geen succes. Niet getreurd, want niets gedaan heeft nog veel minder waarde en niet alles kan een voltreffer zijn.

Ik ben wel blij dat er in totaal toch 14 van de 44 tosai zijn verkocht, een niet te onderschatten resultaat, en wie weet komen er nu nog enkele verkopen uit de bus. Ik nodig iedereen uit om op zaterdag 27 juni even te komen kijken. Het is mogelijk dat ik een lucky draw systeem op poten zet, maar ik ben bang dat er niet genoeg volk op af zal komen.

In ieder geval zullen we de koi één voor één presenteren en we zullen wel zien hoe het loopt. Zo gauw alles in mijn hoofd op een rijtje staat, en een plan gerijpt is, zal ik het kenbaar maken. Aan alle mensen die een tosai gekocht hebben, dikke proficiat, ik denk niet dat je er spijt van zult hebben, het zijn formidabele tosai.

Van de 14 verkochte, wat overeenkomt met de magische 30% regel, zal er slechts eentje niet in de groeivijver gaan, en 3 vertrekken er naar Duitsland voor verdere verkoop. Ik werk tegenwoordig samen in Duitsland met Michael, een echte koikcihi die zijn werk uitermate vakkundig doet.

VOLG ALLE TATEGOI TOSAI OP DEZE LINK !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

rob

De showa’s zijn al hard gegroeid Zag dat onze kay zijn visje ook naar boven was gekomen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137