Het verhaal van een Tancho

Het verhaal van een Tancho

Johan vroeg me om een verhaal te publiceren over het leven van zijn Tancho, een verhaal met ups en downs, met alle plezier en narigheden tijdens zijn bestaan.

Hij vroeg me ook om het verhaal smeuïg te maken, alhoewel ik niet goed begrijp wat hij bedoelt met smeuïg, dus ik heb besloten om het verhaal te publiceren zoals hij het heeft geschreven, dat lijkt me veel beter. Hier dus het onbewerkte verhaal van Johan, en cursief zal ik hier en daar wat meer info geven:

Onderwerp : Tancho Momotaro 1310001

Dit is het eerste filmpje dat ik gevonden heb bij aankoop van de koi (nog in Japan). Aan de code van de koi kan je zien dat dit in oktober 2013 was.

Kort het levensverhaal van mijn Tancho die afgelopen maanden behandeld is door Rob Heijmans. In april 2014 bezocht ik voor het eerst Interkoi, omdat ik op zijn website een aantal mooie Tancho gezien had.

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede Tancho en had al wat dealers bezocht, mijn reis ging op deze dag naar België omdat hier niet 1 goede Tancho zwom maar 3 stuks.

Ik koos mijn Tancho uit deze bowl, een male, geboren op 1-7-2012 bij kweker Momotaro en plaatste deze in mijn vijver op een lengte van 60cm.

De jaren erna volgden onderstaande ontwikkelingen :

April 2014: 60cm

September 2014: 66 cm

Juli 2015: 70 cm

Oktober 2016: Tancho gemeten op 74 cm, waar de Koi er al wat slechter uit zag maar toch na het winterseizoen weer goed opgeknapt uit de winter kwam en in het voorjaar weer harstikke goed uitzag.

Eind Juni 2017 begon de Tancho wat te verslechten met klachten als liggen op de bodem minder eetlust en stres plekken die elke dag op andere plekken naar boven kwamen. Ook de kieuwen werden geïnspecteerd.

Na controle in de bowl en het maken van een afstrijkje waar ik helemaal niks op kon vinden, contact opgenomen met koidokter Rob Heijmans. Samen besloten dat de Koi verder onderzocht moest worden en vanuit de scan werd duidelijk dat er een zwemblaas probleem is ontstaan door vermoedelijk een oud rugprobleem.

Het behandel plan:

De koidokter heeft enkele malen vuiligheid en push (wat duidt op ontstekingen) uit de zwemblaas gehaald wat Rob trouwens zeer verontrustend noemde. De koi werd door Rob Heijmans meegenomen om bij hem thuis verder op te volgen. Daarna is de Tancho behandeld met antibiotica baytril 5%. In een ondiepe bak herstelde de Koi van de ligplekken en ontstekingen.

Afgelopen zondag 3 september de Koi opgehaald en in mijn opkweekvijver gezet de reis gaf duidelijk stress aan, maar maandag 4 september waren de stress symptomen verdwenen en zwom de Tancho redelijk zijn rondjes. De rode plekken op de huid waren verdwenen en ook at de koi al wat mee met de kleinere Tosai.

Het is nog geen Hosanna met de Tancho maar volgens Rob Heijmans zou deze Koi nog heel gelukkig rond kunnen zwemmen in een wat ondiepere vijver. Deze ondiepte geeft minder druk op de zwemblaas waardoor de Tancho minder inspanningen hoeft te verrichten om recht te zwemmen.

Vandaar mijn keuze om de Tancho in de opkweekvijver te plaatsen, deze is slechts 1 meter diep en een tijdelijke optie.

Indien je zelf een verhaal kwijt wil, zet het dan op papier, en ik zal het graag publiceren.

Bijkomende informatie

Morgen zaterdag en overmorgen zondag ben ik normaal open. Volgende week zaterdag en zondag ben ik ook open, maar daarna is Interkoi gesloten van 18 september tot en met 8 oktober. Ik zal de eerste keer terug open zijn op zaterdag 14 oktober. Gelieve hier rekening mee te houden. Natuurlijk kan er altijd contact gehouden worden via de sociale media.

Ondertussen zijn zo goed als alle koi opnieuw gebowld en gefilmd om alles up to date te houden, een kolossaal werk, maar het is gebeurd. Bijna alle filmpjes die je ziet zijn dus vernieuwd, en alle info is aangepast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De ouderdom van de koi wordt automatisch aangepast, dus deze is altijd juist en de lengte van de koi is nu ook terug aangepast, zodat de koi vermeld wordt met de juiste lengte op dit ogenblik.

Een goed moment om nog eventueel een koi aan te kopen, ze zien er allen bijzonder goed en gezond uit, en ze zijn verdeeld over de vijvers zodat iedere koi minimum 1-3 kuub ter beschikking heeft. Op naar de volgende generatie...

De 3 aangeboden koi onder de knop nieuwe koiaanwinsten zullen deze avond tussen 15.00 en 20.00 uur van de website verdwijnen. Wat ik met de koi dan ga doen weet ik nog niet, maar ze zullen voorlopig niet meer op de website komen te staan.

Ik zeg bewust tussen 15.00 en 20.00 uur, omdat ik niet wil dat er iemand om 19.59 uur nog een bod gaat doen om eventuele afwachtende mensen te verrassen. Het kan dus zowel 15.01 uur zijn als 19.25 uur.

Eeuwige zonde...

Meer afbeeldingen

Het verhaal van een Tancho: afbeelding 1
Het verhaal van een Tancho: afbeelding 2
Het verhaal van een Tancho: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240