Koi in Mudpond

Koi in Mudpond

Ik heb zojuist een aantal koi opnieuw even in de aandacht gezet. Het zijn de koi die ik begin dit jaar heb aangekocht en die zich nu nog “in de mudpond” bevinden.

Bekijk deze nog eens eventjes goed, want er bevinden zich uitstekende koi bij van hoge kwaliteit. De meeste prijzen zijn aanvaardbaar als je bedenkt dat je niet een tosai koopt met de maat die aangegeven staat, maar vermoedelijk een jonge nisai die tussen de 55 en 60 cm is.

Hoe deze geëvolueerd zijn is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar over het algemeen is dat bijzonder positief, als je bekijkt welke resultaten ik de laatste jaren heb geboekt.

Teleurstellingen zijn er natuurlijk ook, dat is bijna niet te vermijden. Is het dan verstandig om geen tosai meer aan te kopen, en me te richten op nisai en sansai ? Een moeilijke vraag waar ik geen definitief antwoord op kan geven, want alles is natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod.

Het speelt echter in mijn hoofd om stilaan deze stap te nemen, maar daar moet je toch behoedzaam in zijn. Eénvoudig is het niet, anders zou iedereen het doen, en ondanks het feit dat velen het proberen, zijn er nog meer die het na een tijd opgeven.

Als ik terugkijk in de loop der jaren, zijn er al velen gesneuveld bij wijze van spreken, en zijn het de die hards die overblijven. Gelukkig kan ik mij bij de die hards rekenen, ondanks het feit dat je met alleen koi verkopen een moeilijke weg hebt ingeslagen.

Ja, ik weet dat velen denken dat je voor een appel en een ei een koi kan kopen en deze voor het hondervoudige kan verkopen, maar diegenen die zich al in het hol van de leeuw gewaagd hebben weten wel beter.

Zoals iedere keer weer als de fase van de japanreizen begint, en ik heb er nog 2 of 3 in het verschiet dit najaar, dan word ik onzeker en probeer ik een strategie te bepalen, die in principe niet te bepalen is.

Een mooi woord is dan het “momentum” of beslissingen nemen op het ogenblik dat deze kunnen genomen worden.

Op 29 september vertrek ik naar datgene wat zo romantisch wordt gezegd: “het land van de rijzende zon”, stel je voor ….Ik herinner me dat ik nog jong en onbevangen was, en op zondag reden we naar “de kasselse bergen”, een soort recreatiegebied met wat heuveltjes in zavel waar je op kon ravotten...

Het was op en top 20 km en minutieus werden de voorbereidingen gemaakt om deze onbezonnen en hachelijke reis te maken met “een auto”. Ja, ik kom nog uit de tijd dat auto’s niet zo evident waren…ik voel me nu echt een dinosauriër…(maar nog altijd een Tyranausaurus Rex wel te verstaan.)

Nu vliegen we eventjes op en neer naar Japan, een bestemming die nog altijd tot de verbeelding doet spreken. Het is onderhand wel de 40ste keer dat ik deze trip maak, het is dus geen nieuwigheid meer.

En toch blijft het spannend. Niet om al het moois te zien wat Japan te bieden heeft, maar vooral om de adrenaline in je aderen te voelen stromen éénmaal je de veilingen begint af te schuimen…

Spannende momenten die het leven toch zo dierbaar maken. Narita – Momotaro – Sakai FF en Taniguchi staan in de planning…maar wat het lot brengt kan ik helaas niet voorspellen.

Ditmaal neem ik 2 reisgezellen mee, namelijk Johan en Ben. Bovendien zal ik vergezeld worden door een icoon uit de koiwereld, Tjaard van Balen…

Bekijk ondertussen de nog aangeboden koi nog eens goed, want ik ben bijna 99% zeker dat er een aantal kleppers van formaat tussen zitten.

In mijn persoonlijke keuze, vind ik dat één van de betere nog niet is verkocht, maar dat hou ik rustig voor mezelf…dat kom je wel eens te weten…

Ik wou vandaag eigenlijk geen nieuwsitem schrijven, want ik had in principe weinig te vertellen. Het was een bijzonder drukke week met veel werk om de nog aanwezige koi te filmen en te fotograferen.

Ik denk dat alles nu zo goed als online staat, enkele uitzonderingen daargelaten en ik tel nog 113 koi in Arendonk. Met een vijverinhoud van in totaal 250 liter hebben de koi het beslist naar hun zijn momenteel.

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn koi het buitengewoon goed doen. Hier en daar een schrammetje dat ze niet mochten oplopen, maar 99% is zo gezond als een vis.

Ik ben nog 2 weekends open, en er staan al een groot aantal koi in optie voor volgende week. Laat daarom de kaas niet van je boterham halen en als je zin hebt om een gezonde koi te kopen die bovendien nog goed is ! Je weet waar je moet zijn !

Bijkomende info

De getoonde foto bij dit nieuwsitem heb ik ontvangen van de kweker Marujyu die deze genomen had van de Yamabuki die Interkoi heeft aangekocht in het voorjaar en die nu hopelijk richting 80 cm zal gaan. Ik ben heel benieuwd naar deze kanjer, want de kweker bestempelde deze zelf als "tategoi" en het waren bijzonder zware onderhandelingen om deze aan te kopen...

openingsdagen

Ik ben vandaag aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Ik ben volgende week zaterdag aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur

Ik ben volgende week zondag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Daarna ben ik gesloten van 18-09-2017 tot en met 08-10-2017

Gelieve hier rekening mee te houden aub.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137