Het was een zware strijd

Het was een zware strijd

Op de Chugoku veiling worden er altijd prachtige koi aangeboden, en de strijd om er één te bemachtigen is niet van de poes. Verschillende mensen die meededen  kunnen dat beamen. Voordeel ook is dat er meerdere kwekers meedoen aan deze veiling.

In totaal heb ik er 4 kunnen scoren en Johan van Interkoi Nederland heeft er ook eentje na een lange strijd op de kop kunnen tikken. Ik zal deze hier onderaan eventjes onder elkaar zettten, en nadien onder de knop nieuwe koiaanwinsten activeren.

Alle gekochte koi hebben de mogelijkheid om azukari te blijven, en voorlopig zullen ze ook onder azukari worden gezet tot in het voorjaar, en dan zullen we wel verder zien. 

De eerste waar ik mijn zinnen op had gezet was buiten bereik. De reden zie je op de foto die ik als voorbeeld bij het nieuwsitem heb geplaatst. Ik zal je een filmpje laten zien van dit pracht exemplaar, maar wel met een extra voetnoot. Deze bijzonder mooie kogane ginrin ochiba ging voor bijzonder veel geld naar een nieuwe eigenaar.

Ik ben het er volledig mee eens, en als je de aankoopprijs bekijkt, dan heb je nog niet het volledige bedrag uitgeteld wat ze in werkelijkheid moet kosten. Vergelijk dit nu even met de kogane ginrin ochiba die ik heb aangekocht. Zelf vind ik de koptekening van mijn kogane zuiverder en beter geaccentueerd. Je kan discussieren over kwaliteit, maar ik denk dat ik niets verkeerd zeg als mijn kogane bijna evenwaardig is als de topverkoop van de aangeboden kogane in de veiling.

Ik weet hoe duur deze dingen gaan, ik heb het aan den lijve ondervonden, maar ik kon de schoonheid van deze koi niet weerstaan. Natuurlijk zullen ze weer te lijden hebben onder het conservatieve gevoel van de koikichi, het is niet anders, maar je moet vooruit kunnen kijken en open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Ik laat  je nu de naakte waarheid zien waar deze koi voor verkocht worden. Of je het nu fijn vind of niet, het is zo....

Vermits ik toch in dezelfde mood zit, kon ik het niet laten om de  Doitsu Ginrin Karashigure KG-CH22-1110 aan te kopen. KG staat voor kogane, want KO is al bezet. CH staat voor de veiling van Chugoko en 11 voor de maand. Bovendien is het koi 10 die aangeboden werd, dus de verklaring van de code is een open boek voor de volgers.

Deze koi zal ik zonder tegenbericht zeker laten zitten als azukari, want ik weet hoe ze er als sansai uit zullen zien. Ze hebben in ieder geval mijn hart gestolen en ik weet uit de aanvragen van klanten dat ze ook hun hart hebben gestolen. Ik ben hier bijzonder blij mee.

Op naar de volgende, en dat is een mevrouw met klasse. Wat moet je nog meer vertellen over een Konichi doitsu karashigoi , sansai en 80 cm ? Ik geloof dat dit niet veel uitleg nodig heeft. Het is bijna anders onmogelijk een Konichi karashigoi aan te kopen, want dan moet je Kammerer passeren en dat heeft zo zijn vraagtekens. 

Een bikkelharde strijd ging het om deze benigoi KA CH22 1199 van Sakai Co. Nisai en 63 cm gekoppeld aan een jaar azukari, dan kan je pas zeggen dat je met jumbo te maken hebt. zelf schat ik die in tussen 70 en 75 cm tegen eind volgend jaar. Ik ken de kweker ondertussen na 3 tot 4 jaar voorzichtige aankopen, en ik weet waar hij toe in staat is. 

Van dezelfde kweker komt deze maruten sandan kohaku KO-CH22-11100. Kwaliteit heeft geen uitleg nodig veronderstel ik. Ik had deze al bij het begin van de veiling in de gaten, de toekomst spat er vanaf. Pas op het laatste en finale bod werd er niet meer tegengeboden, anders hadden we ze verloren. Ook zij zal azukari bljiven.

Als laatste van de serie kon Johan beslag leggen op deze sanke SA-CH22-11104 van Tamaura, die bekend staat om zijn koi met hoge huidkwaliteit. Zeker een aanwinst in zijn koi aanbod, en zeker eentje om te volgen. Ook hier was de strijd bitter en ook deze zal azukari blijven. Laat je kans niet onbenut en vraag verdere info aan Johan. Hij heeft dit jaar een aardig legertje van toppers verzameld en ik zie ondertussen dat de meeste al verkocht zijn. 

Het is in ieder geval een aardig dagje opboxen tijdens de veilingen. Ik moest nog bieden voor enkele andere mensen, maar helaas was de strijd te hevig en werd er verloren van de tegenstanders. Geniet ondertussen van deze koi.

Als allerlaatste zal ik je nog een screenshot laten zien, van hoe ik de klanten op de hoogte breng van hun biedingen. Ik zal onmiddellijk na aankoop een foto of screenshot tonen van de prijs van de aankoop. Op bijgaande foto kan je dit zien, iteraard zonder vermelding van de prijs, wat je kan begrijpen veronderstel ik.

Dit  om misverstanden en zeker om misbruiken te vermijden, want ik weet ondertussen hoe het er aan toe gaat. De klant is wel duidelijk geinformeerd over het bod dat gedaan werd. Binnenkort ga ik trouwens het systeem veranderen, maar daar  is het nu nog even te vroeg voor, dat moet eerst op punt staan. 

screenshot aankopen

 

8
3
21
8
4
3
4
3

Meer afbeeldingen

Het was een zware strijd: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan D

Dit zijn zeker mooie aankopen , ook Johan proficiat met de sanke

Johan

Dankjewel naamgenoot 👍🏻👍🏻👍🏻


Johan

Gefeliciteerd, prachtige Doitsi en geweldige maruten Kohaku en niet te vergeten de diep rode Benigoi zijn weer fraaie aanwinsten.

Zelf ook erg blij met de Sanke en heel benieuwd wat het jaar Azukari gaat doen. Altijd weer een mooie en spannende verassing in Oktober 2023 en vermoedelijk tikt deze dan de 70 aan.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 11.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml