Lading 2 is geland

Lading 2 is geland

Dit keer kwamen de koi s'morgens aan. Om 9 uur werden ze vrijgegeven en na het inladen waren de koi rond 11 uur in Arendonk, zodat wij konden beginnen met het uitladen.

Dit keer werden er een aantal non gosanke verwacht. Er werd me regelmatig verweten dat ik altijd gosanke aankocht, daarom even mijn pijlen gericht op non gosanke. Of dit zijn nut zal hebben zal zich in de toekomst moeten bewijzen.

De koi die gisteren aangekomen zijn en niet verkocht, zal ik nog even onder de knop nieuwste koi aanwinsten zetten, misschien vind ik nog mensen die interesse tonen. Wel moet ik even bevestigen dat er 3 koi verkocht werden die in aanmerking komen voor het aanbod van de hoofdprijs zoals vermeld in dit nieuwsitem

Er zullen dus nog 7 koi moeten verkocht worden vooraleer het aanbod effectief zal uitgevoerd worden. Het zou langs één kant spijtig zijn natuurlijk als dit initiatief niet doorgaat, maar daar  heb ik weinig zeggenschap over. Het is in ieder geval een gegund geschenk voor de deelnemende kopers. Forceren kan ik het echter niet. Wat betreft de zending van gisteren, deze zal ik hieronder even één voor één plaatsen met een kritische noot uitleg.

De eerste box die opengedaan werd waren 2 showa van Kase. Het eerste probleem kwam aan bod. Ze hebben een verkeerde koi geleverd. Dat is balen natuurlijk, en zou moeten opgelost worden. Ik ben weer benieuwd hoe dat zal aflopen !

Eén van deze showa zal richting Frankrijk vertrekken, de andere is foutief geleverd en hier zal verder over moeten gedebatteerd worden. Ze zag er wel bijzonder goed uit, dus aankopen zal geen probleem mogen zijn, ik wil ze grust in mijn assortiment opnemen, want showa zijn momenteel al zo moeilijk om goede exemplaren te vinden.

Tot mijn verbazing vond ik de kwaliteit van deze showa wel bijzonder goed, en kwamen ze gezond en wel uit de zak. Toch altijd fenomenaal om te zien hoe ze de reis overleefd hebben. Ik stel me altijd zelf voor hoe ik zou reageren als ik in een kleine ruimte zolang zou opgesloten zijn. Claustrofobisch zonder meer en dan wil ik het nog niet hebben over de angsten die ongetwijfeld deel zullen uitmaken van het gebeuren. 

De volgende patiënt zal richting Zweden verhuizen binnen een aantal maanden. Deze tancho showa oogt stevig en sterk, met een bijzonder hoge huidkwalteit die je dadelijk bevalt. Of het sumi deze tancho showa nog extra in de verf gaat zetten in de toekomst is nog een open vraag die ik niet kan beantwoorden, maar voor mij hoeft dit niet. 

Een tussendoortje is een ai goromo van Sakesume. deze kocht ik enkel aan omdat er vraag is naar ai goromo en dat ik zelf een goromo wel kan appreciëren. Ze kwam gezond en wel uit de zak, want ze maakte veel commotie bij het uitladen. 

Een koi waar ik een bijzonder gevoel bij heb is deze doitsu mukashi ogon van yamamatsu. Hoe speciaal is deze wel ! Prachtig exemplaar om te zien. Ik moet wel zeggen dat ik het nog nooit heb gezien, maar voor alles is een eerste keer. Goed voor eender welke show in ieder geval.

Een zuivere en gewoon geschubte mukashi is nooit een verloren aanwinst. Deze mukashi ogon van yamamtsu is loepzuiver te noemen en zeker een kwalitatieve aanwinst. Een kleine beschadiging tijdens het transport aan het uiteinde van de staart. Dit moet nog even verzorgd worden, maar zou geen probleem mogen opleveren. Zich bewegend tussen de gosanke is dit een verrijking van je vijver, en voor de éénkleurige fanaten een licht in de duisternis.

Tja, de volgende is wel heel apart. Een doitsu shiro utsuri van Sakesume. Nu zul je je afvragen waarom ik een koi zoals deze koop ? Wel heel eenvoudig. Iets wat speciaal  is intrigeert mij wel, en dat is deze doitsu. Het patroon is onconventioneel, maar de kwaliteit van het shiroji en het sumi spat er wel vanaf. Ze zou wel eens als een kumonryu door het leven kunnen gaan. Ja hoor, dit lust ik wel. En als ze niet verkocht wordt zal ik er zelf van kunnen genieten.

Een yuki asagi en een matsukawabake van Tanaka. Ook hier weer 2 koi die een bepaalde uitstraling hebben. De asagi werd verkocht, de matsukawabake moet nog even blijven rondzwemmen totdat ze een koper vind. Nu word ik er telkens op geattendeert dat het sumi moet versterken, maar is dat wel zo ? Voor mij hoeft dat in principe niet hoor. Ik hou wel van dat kage-achtige sumi, het geeft een speciale uitstraling die ik ook op prijs stel bij sommige showa. Het mag iets genuanceerder, wat in principe hier ook zal gebeuren, maar voor mij hoeft het niet echt. 

Een kohaku die ik op het eerste zicht niet kon thuisbrengen had ik op de veiling van Dainichi gekocht. Ik kon ze in eerste instantie niet thuisbrengen, en dacht ook dat ze verkeerd geleverd was. Toen ik echter de foto erbij nam, zag ik dat het de juiste was en ik weet dat jullie mij niet zullen geloven, maar de koi viel me live veel beter mee dan op de foto. Misschien nog niet de volle stevige body, maar zeker een kohaku waar nog toekomst in zit. Ik denk dat door het groeien en verbreden, het patroon beter zal meespelen en de koi wat speelser zal maken.  Een meevaller dus. 

De klap op de vuurpijl en een koi die hoog bij mij aangeschreven staat is de Midori goi van Marusei. Een moeilijke onderhandeling waarbij geen toegevingen door de kweker werd gedaan. Kwaliteit moet betaald worden, daar kan je niet om heen. Een pracht exemplaar om te zien.Een midori goi heeft iets magisch. Midori wil niets meer of minder zeggen dan groen, en sedert mijn begin als koi fanaat wordt ik al geobsedeerd door midori goi.

Al jaren probeer ik de betere midori goi aan te kopen, en liefst de doitsu variant, maar dit is de geschubte variant geworden. Het doet me steeds terugdenken aan mijn eerste aankopen in de jaren 90 toen ik een doitsu midori goi aankocht. Deze werd later verkocht aan Wilfried, die ze op een schilderij liet vereeuwigen. Het moet  ondertussen al bijna 18 jaar geleden zijn, maar toch denk ik er nog met plezier aan terug.

Ik heb wat opzoeking gedaan en het schilderij terug gevonden, en zet het hieronder nog eens even ter bezichtiging. Links zie je de doitsu midori waarvan sprake, samen met een ginrin ochiba chigure en een tancho kohaku van Momotaro. Begrijp je nu waarom deze soorten in mijn geheugen staan geprent en aangeduid worden als nostalgische momenten. 

Zo, we hebben dit keer eens weinig gosanke gezien. Ik zet zo dadelijk de niet verkochte koi even onder de nieuwste koi aanwinsten, dan kan je er nog even over nadenken.

midori goi


SPECIALE MEDEDELING

Nu zaterdag en zondag zullen er een aantal kin matsuba van 35-40 cm weggegeven worden aan 99 euro per stuk. Gezonde mooie koi, maar er moet plaats gemaakt worden, het is nodig. Je kan ze bekijken op deze video.

Bovendien kan je een keuze maken uit een 25 tal orenji karashigoi van Momotaro van 45-50 cm aan de prijs van 195 euro/stuk. Stuk voor stuk prachtige koi. Je moet wel zelf een box meebrengen wil je van dit aanbod gebruik maken.

Ik ben vanaf 11 uur open, dus wie eerst komt  heeft de eerste keuze.

 

Meer afbeeldingen

Lading 2 is geland: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml