Het weggeef weekend

Het weggeef weekend

Is het niet het goede moment om koi over te zetten ? In mijn ogen is er zeker geen probleem. De meeste koi hier hebben uitgebalanceerd goed voer gekregen, eten nog redelijk goed en gaan sterk de winter in. Zeker niet vergeten dat mijn koi het ganse jaar buiten zwemmen. Beter in mijn ogen dan het moment als ze verzwakt uit de winter komen en de voorjaarperikelen op deze manier  moeten ondergaan. Maar wie ben ik ? 

Er is een groot verschil tussen koi die het ganse jaar buiten zitten en goed doorvoed zijn, en koi die in de binnenvijvers gewoonlijk rondzwemmen en niet altijd top gevoerd worden. We moeten niet altijd de wet van het conservatisme ondergaan. We leven nu éénmaal in een veranderende wereld.

Dit weekend zal ik koi zo goed als gratis weggeven, gewoon omdat ik er teveel van heb. Je kan niet altijd de perfecte keuzes maken, soms maak je de foutieve keuzes en moet je met je blote billen op de blaren zitten en de gevolgen aanvaarden.

Voor wie interesse heeft zal ik dit weekend dan ook een aantal kin matsuba en orenji ogon zo goed als weggeven. de matsuba zijn om en bij de 35 cm, er zijn er  nog een aantal van. Je mag ze uitkiezen en moet ze wel meenemen. In dit filmpje dat ik gisteren heb gemaakt zie je er een paar rondzwemmen. Let wel,  het zijn niet de kujaku, maar de kleinere kin matsuba die aangeboden worden. Ze zijn van dit jaar, maar vraag aub niet naar een certificaat want dat is er niet. De prijs: 99 euro/stuk.

De orenji karashigoi zijn gebouwd om groot te worden, maar de verkoop is dik tegengevallen. Ik heb 25 stuks in vijver 9 gezet, zoals je in dit filmpje kan zien. Het zijn koi die een serieuze grootte kunnen bereiken, maar ik had er teveel aangekocht omdat ik verwachtte dat ze populair zouden zijn...mis poes. Mijn gedachtengang was "oranje boven", maar dat bleek dan ook maar een fabeltje te zijn.

Het is vijver 9, aangeduid op de foto, die aangeboden worden aan 195 euro/stuk, uit te kiezen. De juiste grootte weet ik niet, maar als ik zeg tussen de 45 en 55 cm dan zal ik er niet ver naast zijn. Voor mensen die er meer dan één willen het volgende voorstel: Bij afname 5 stuks ben ik tevreden met 160 euro per stuk. Met afname van 10 stuks ben ik tevreden met 125 euro/stuk.

Het is even slikken en doorgaan, maar keuzes moeten gemaakt worden. Nog even ter verduidelijking, het zijn enkel deze orenji karashigoi die aangeboden worden in vijver 9 die deel uitmaken van de mogelijke aankoop. Hopelijk heeft mijn actie wat succes.

KOGANE OF EEN GOUDEN KOI - EEN SPECIALLEKE

Tijdens mijn Japan reis en mijn bezoek aan Oyama, de kweker van de kogane ochiba, werd meermaals de vraag aan mij gesteld om enkele sansai versies voor te stellen. Helaas waren die er niet op het ogenblik van mijn bezoek, maar in de loop van de maand zouden er een paar binnenkomen.

Ik vroeg toen natuurlijk of ik er info van zou krijgen, en dat gebeurde gisteren. Ik kreeg enkele filmpjes binnen van deze sansai kogane ochiba, maar er was er maar één die mij eigenlijk aansprak. Dus startte ik de onderhandelingen over deze sansai. 

Normaal willen ze dat je de koi dadelijk verzend, maar dat is in deze tijden een moeilijker gegeven, en bovendien wou ik ze eigenlijk zelf als azukari behouden om te zien hoe ze zou ontwikkelen qua groei.

Mijn persoonlijke mening is dat ik ze bijzonder speciaal vind in alle facetten. Ze is nu sansai en 65 cm, de hoop is natuurlijk dat ze eind volgend jaar naar de 75 cm zal gaan. Bekijk even het filmpje dat ik aangekregen heb. Een goede foto heb ik er niet van, die heb ik gevraagd aan de kweker, dus ik hoop dat hij deze in de loop van de volgende dagen even zal opsturen.

Als je van het ongewone houdt, dan denk ik dat we hier de juiste koi te pakken hebben. Het bijna goudkleurig lijf is rijkelijk geflankeerd door diamanten die de koi een sublieme uitstraling geven. Heb zo maar iets in je vijver, die zal wel opvallen.

De waarde van de koi is bepaald op 3750 euro voor de liefhebbers. De prijs is inclusief azukari, maar exlusief het transport eind volgend jaar. Wie interesse heeft mag zich uiteraard melden.

Morgen zal ik aanwezig zijn van 11.00 tot 16.00 uur, en zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn al wat mensen die langs zullen komen heb ik begrepen, profiteer in ieder geval van het aanbod indien je een goede zaak wil doen.

EXTRA INFORMATIE

Begin volgend jaar zal ik speciale aanbiedingen doen via de whatsapp groep. Ben je nog geen lid ? Dan kan je je hier inschrijven. Misschien niet de meest klantvriendelijke benadering, maar de maatschappij verandert continue. De aanbiedingen zullen stevig zijn, want er blijven nog bijzonder veel goede koi over die geen eigenaar gevonden hebben.

 

5
6
32
5
4
5
3
2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 11.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml