Het was eens  iets anders

Het was eens iets anders

Normaal wordt ik geconfronteerd met zware boxen van grote koi, nu was het de beurt aan zware boxen maar dan met kleine koi. Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens, laat ons hopen dat dit ook op waarheid berust.

Maar eerst met 2 jumbo koi van Ueno die ik als tosai aankocht op een event van Narita, en die 2 jaar in Japan bleven. Het is altijd mooi om een filmpje te zien bij aankoop, dit is 10 mei 2021. Gisteren kwam ze eindelijk aan en dit is het resultaat. En ja hoor...dit is dezelfde showa, ik moest ook even goed kijken. Zoals je kan zien is ze redelijk veel veranderd. Vooral de koptekening heeft een hele metamorfose ondergaan, met een toename van het beni in een tancho-achtig patroon, ik zou zeggen een verbetering ten goede.

De andere is haar zuster en zo zag ze eruit bij aankoop. Nu bijna 2 jaar later zijn beide koi van 66-70 cm en dit is ze nu ! Ze zijn nog wat beduusd na de lange reis, maar dat zal snel veranderen. Nu nog ervoor zorgen dat ze een goede thuis krijgen, dat is momenteel al een hele opgave, maar we doen ons best.

Daarna was het de beurt aan de kleintjes. Heel wat makkelijker dan die zware jumbo dat is een feit. Dit zijn tosai van 22-35 cm die in Arendonk blijven en die vermoedelijk per stuk zullen gefotografeerd en gefilmd worden. Laat ze even acclimatiseren nu hun lange reis. Het zijn de momotaro tosai kohaku en sanke en een aantal tancho sanke. De tancho sanke heb ik eventjes afzonderlijk gezet om apart te filmen. Een mooi kwartet.

showa wordt shiro utsuriDeze box is een box met Showa van Sakai FF. Mijn ervaring leert me dat dit heel aangename showa zijn, Ook hier zullen afzonderlijke foto's en filmpjes van gemaakt worden. Mooi momentum is de commentaar van Kotano, de zoon van Kentaro, die me het volgende vertelde. Deze showa (wijst hem aan op de foto) heeft zijn beni verloren maar is getransformeert in een prachtige shiro utsuri.

Ik was in eerste instantie niet blij hiermee, maar toen ik ze in de bowl zag moest ik hem geen 100 maar 120% gelijk geven, het is inderdaad een bijzonder mooie shiro utsuri geworden, je ziet de tosai duidelijk in beeld in het filmpje. Even erbij melden dat Kotaro ondertussen onze gesprekspartner/tussenpersoon is bij Sakai FF.

Dan werden er nog 2 boxen met in totaal 52 tosai voor Michael geleverd die vrijdag opgehaald worden. Dit is de eerste box met 26 stuks. Ze komen allemaal picobello uit de zak. Dit is de tweede box ook met 26 stuks voor Michael

Terwijl ik de koi moest ophalen was de veiling van Momotaro nog aan de gang. Ik moest nog wat koi proberen aan te kopen voor klanten, maar helaas werd het prijskaartje voor deze mensen te hoog en moest ik afhaken.

Michael scoorde echter wel een fantastische showa van Momotaro, een ginrin showa SH-V23-02392. Deze showa is opzettelijk klein gehouden om haar te kunnen inzetten op de Wakagoi show die binnenkort zal beginnen op de prachtige locatie bij het Himeji paleis. Ik ben hier al enkele malen geweest en het is een prachtlocatie.

Hoe houden ze de koi klein ? Eigenlijk heel eenvoudig, minder voer en kouder water, dat zijn de 2 ingrediënten die gebruikt worden om koi klein te houden. Laten we duimen voor de showa, die ondertussen wel te koop zal staan, maar je begrijpt dat deze van een hogere prijsklasse is. De nodige informatie vind je hier ! Bij eventuele interesse kan je contact opnemen met Michael.

Ook voor Interkoi Nederland kwamen er prachtige tosai binnen. Ik kreeg van Johan dit mooie filmpje toegestuurt. Hij is er blijkbaar mee in zijn nopjes. Ik zal dit het jaar van de tosai moeten dopen....

 

Meer afbeeldingen

Het was eens  iets anders: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

wiechert

555


Johan

555


Phil

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml