Het was lang geleden, maar nu moest het er van komen

Het was lang geleden, maar nu moest het er van komen

Ik was heel nieuwsgierig hoe de vissen van Rini de winter waren doorgekomen, want ik kreeg iedere week te horen dat ze er zo geweldig uitzagen. Van vorig jaar november was het geleden dat ik er nog geweest was, want zeg nu zelf…die winter was niet van de poes dit jaar. Dat is toch maar liefst 6 maanden geleden, en ondertussen kan er veel gebeurd zijn.

Blijkbaar hadden ze de winter goed verteerd, want het volume dat ik te zien kreeg loog er niet om. Het is precies of ze nog gegroeid waren in de winter, en zo niet gegroeid dan precies nog in lengre toegenomen. Kan dat nog bij Domino ? Kan hij de 100 cm bereiken ? Ik ben in ieder geval benieuwd, want met een onderzeeboot zoals Domino in je vijver weet je nooit. Het water was nauwelijks 11°, maar het zag er picobello uit, staalhard, gepolijst water met een gevoel van leven. De vissen zouden moeten kunnen recupereren op dit moment, zodat ze gesterkt de lente aankunnen.

Brengt ons weer bij de vraag die ze me regelmatig stellen, wanneer het de beste tijd is om je koi op te komen halen en je koi over te zetten naar zijn nieuwe habitat. Mijn antwoord is altijd hetzelfde tegenwoordig: wanneer jij je er goed bij voelt. Of het nu veel verschil maakt of het nu 12 of 15° is, maakt volgens mij niet zoveel uit, maar je moet er zelf een goed gevoel bij hebben. Ik heb het op speciaal verzoek van Toon nog eens gevraagd aan Rini, en hij blijft bij zijn standpunt: vanaf 15°. Voor mij maakt het niet zoveel uit. Ik heb niet te veel koi rondzwemmen in mijn vijvers en de meeste zijn verwarmd, dus het probleem stelt zich niet bij mij. het is altijd een verantwoordelijkheid om koi van klanten bij te houden, maar het hoort bij het vak. Ik zou me trouwens minder gelukkig en kwetsbaar voelen als mijn koi zaten samengepakt als haringen in een ton, maar dat is niet zo, en bovendien hebben de meeste van mijn koi de winter perfect doorstaan en kunnen ze met een sterk gestel aan het voorjaar beginnen.

Ik kon het uiteraard niet laten om enkele plaatjes te schieten bij Rini om zijn woorden kracht bij te zeggen, en zeg nu zelf…is het geen plaatje, onze Domino. Voor mensen die nieuw zijn op de site en de voorhistorie niet kennen: klik dan hier om het de Domino story te lezen. Was zijn kop toen nog breder dan zijn lijf, is zijn lijf nu toch wel duidelijk breder dan zijn hoofd. Een machtige verschijning blijft HIJ, want we vergeten wel eens dat het een man is.

Filmpjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Let wel , het zijn geen slow motion films, maar de koi zwemmen slechts op halve kracht. Ondanks het feit dat Rini altijd zegt, niet te veel voeren, heeft hij wel 5 keer gevoerd tijdens het halfuur dat ik er was….

Bij Rini-01

Bij Rini-02

Bij Rini-03

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052