Het was me het dagje wel

Het was me het dagje wel

Deze periode is er één van inpakken, verplaatsen en koi nakijken of alles in orde is.

Ik denk trouwens dat er veel koikichi plezier hebben beleefd aan de zalige dag die iedereen het gevoel gaf dat er nog hoop is na de lange triestige winter. We hadden de tijd genomen om de eerste groepsverhuizing in orde te maken, en we hebben er van genoten.

In mijn verkoopsvijver zwemmen nu 40 nisai en enkele sansai van goede kwaliteit rond, die allemaal een deugdelijke lengte hebben van gemiddeld 60 cm, sommige iets minder, de meesten iets erboven.

Het zijn allen koi met jumbo genen die de moeite zijn om te zien, van meer dan goede kwaliteit, de winter goed doorstaan en nu gaan genieten van een heerlijke zomer.

Geloof je me niet ? Ik geef hier een staaltje van datgene wat naar mijn “vijver 1” is verhuisd.

Bowl 1 – 6 stuks

Bowl 2 – 7 stuks

Bowl 3 – 8 stuks

Bowl 4 – 1 vergeten koi

Wil je geloven dat ik er nog altijd ontzettend veel plezier in heb om deze koi in een bowl te zetten, te bekijken en te verplaatsen…

Dan is het natuurlijk ook de tijd om je koi op te komen halen. Johnny was als eerste paraat en het duo een ogon en een asagi vertrokken naar huis.

Ik weet niet meer hoe groot de ogon waren bij binnenkomst, maar deze had een deugdelijke lengtegroei ondergaan zonder speciale hulpmiddelen.

Hier zie je ze nog bij aankoop, en ik denk dat ze zowat 25-30 cm waren, dit was oktober.

Door het lange binnenzitten zijn ze wat witter geworden, maar eenmaal buiten krijgen ze een lichtgelige kleur die zacht overkomt. Ik ben benieuwd wat deze gaan doen in de toekomst. Als je bedenkt dat deze 43 cm zijn op hun 10 maanden, dan is er toch nog wat in het verschiet…

Altijd fijn als je een filmpje ontvangt van de koi bij aankomst....

Ondertussen nog een deel showa bekeken. Het blijft de moeite om ze te bekijken, en het zal pijn doen om ze weg te zien gaan.

En weet je wie er tenslotte de stoep om kwam rijden ? Ja hoor, Beereke is zijn naam, goed bekend onder de koivrienden. Hij belde me op om te vragen of hij zijn nieuwe aanwinst kon komen ophalen. Natuurlijk mag dat, ik heb niet liever, want ik moet en zal plaats maken voor de nieuwe delegatie.

Een excentrieke kindai showa mag je dit noemen, en onder mijn klanten zijn er velen die deze een gouden toekomst toedichten. De vraag is of je het eruit kan halen !

Het is een Dainichi showa die ik aankocht op een veiling en die een huidkwaliteit heeft om duimen en vingers van af te likken. Doe je best Beereke….

Een eigenzinnige kohaku, gekocht op een event van Narita, en dan mag je er zeker van zijn dat de huidkwaliteit, de kwaliteit van het hi en het shiroji buiten kijf is.

Ik hou van dit soort patronen trouwens, die niet conform de geijkte modellen gaat maar in mijn ogen een eigenwijze uitdrukking hebben. Deze kohaku gaat naar een vijver die onder controle staat van Ben…

Tenslotte de tancho showa van Tara en Rob, en weet je wat ! Ik ben rats vergeten te filmen. Het gebeurd me niet dikwijls en Rob heeft me er ook niet op attent gemaakt, maar ik ben het vergeten.

Hier zie je hem bij aankomst, is positief verandert, maar ditmaal geen echte groei ! Raar…normaal groeien ze toch altijd een paar centimeter tijdens hun verblijf hier, maar de tancho showa was bijna hetzelfde gebleven.

Hopelijk zet zich dat niet door, maar het is voor mij een ongekende faktor, en ik wil toch weten of dit zich doorzet in de toekomst, want koi voorspellen is nog altijd moeilijk. Het gezinnetje nog even op de foto, en dan is mijn zaterdag ten einde.

Vandaag zal ik van katoen moeten geven want er gaan een 10-15-tal koi naar hun uiteindelijke bestemming. Ik heb 10 dozen klaargezet voor 10 geweldige koi, ben benieuwd hoeveel er weg gaan.

De koi die binnenzitten kunnen nu naar buiten, en eerlijk gezegd…ik ben er blij om.

EXTRA INFO

Als er iemand is die denkt dat hij geen loten heeft gekregen voor zijn aankoop, gelieve het me te melden. Het kan zijn dat ik iemand vergeten ben, je weet nooit ! Het gaat over iedere aankoop die gebeurd is in 2018, dus GEEN aankopen die voor 31-12-2017 zijn toegezegd of verkocht.

Op dit moment zijn er 1552 loten verdeeld !

Meer afbeeldingen

Het was me het dagje wel: afbeelding 1
Het was me het dagje wel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240