Het was me het dagje wel

Het was me het dagje wel

Het is een week met serieus wat stress en druk. Ik kan mijn werk niet gedaan krijgen zoals het hoort, en iemand die mij kent weet dat dit geen kattepis is.

Eerst een filmpje van het koiaanbod op de eerste dag van de Momotaro veiling.

Ook vandaag was het weer druk druk druk op de ketel, want ik wou persé de koi bowlen die azukari bleven. Hier moet weer een heel gevecht geleverd worden om dit voor elkaar te krijgen, maar de mensen begrijpen niet wat ik er voor moet doen.

Het enige wat ze zeggen is dan hun koi niet veel gegroeid was in de winter….het is precies of de koi in de winter ook doorgegroeid worden, maar dat is niet zo. De koi blijven in de winter hier ook op 14-16° en worden gewoon niet gestoord.

Alle koi die van december tot in het voorjaar doorgroeien zijn maximaal 1 tot 2 centimeter gegroeid, dat is een doodnormale zaak, zowel bij Sakai als bij Momotaro, dat hebben we overal al nagekeken. Dat groei nu belangrijk is begrijp ik, maar dat je denkt dat koi door blijven groeien in de winter is totaal niet relevant en niet done….

Het eerste wat ik hoor als ik ze aan de mensen toon is dat ze niet gegroeid zijn…natuurlijk niet, daar is de winter ook hier niet voor ! Wat een onzin is dit. De winter is rust en normale opvolging van de biologische klok.

Ik heb hemel en aarde bewogen om toch nog de koi die azukari blijven te filmen en heb ze allemaal op film gekregen. De meeste waren bloed en bloedmooi en ik word wat depressief als ik hoor dat de eerste reactie over groei gaat. Juist of dat alleen groot zijn belangrijk is...

Weet je wat, ik zal je enkele koi laten zien die bloedmooi zijn, en dan vergeet je de grootte van de koi, terwijl ze allemaal 80+ in hun genen hebben, maar niet van vandaag op morgen ! Dat moet je ofwel zelf doen, ofwel zul je ervoor moeten betalen....

En ja, ze zijn maar 1-2 cm gegroeid, wees maar blij zou ik zeggen !

Kohaku KO-V18-10112

Kohaku KO-V18-1073

Sanke SA-V18-10153

Sanke SA-V18-12157

Sanke SA-V18-12166

Sanke SA-V18-12168

Kohaku KO-V18-1230

Kohaku KO-V18-1232

Kohaku KO-V18-12133

Kohaku KO-V18-12127

Showa SH-V17-10204

Ik heb alle moeite moeten doen om deze nog te filmen, en nu op naar de koi die ik vandaag heb aangekocht. Niemand gaat er blij mee zijn, maar lees de voorwaarden voortaan om koi azukari te laten in Japan.

Ik heb er speciaal een foto van gemaakt zodat je zult begrijpen waar ik mee te kampen heb, en hoe de vork aan de steel zit. Dat zijn de minimum prijzen aankoop voor tosai. Voor nisai gaan ze nog een stap verden en is het bedrag geen 300 000 maar 500 000 yen.

Misschien opent dit de ogen van velen die koi azukari willen laten en worden de regels duidelijk gemaakt. Het is pompen of verzuipen. Ofwel denk je mee of verdwijn je in de massa. Ik verdedig mijn klantenkring zo goed ik kan, maar ik kan geen ijzers met mijn handen smeden….

Dit zijn de koi die ik aangekocht heb vandaag:

Kohaku KO-V19-4341. Deze mag azukari blijven.

Kohaku KO-V19-4447 . Deze mag azukari blijven. Dit is mijn persoonlijke lieveling op deze show.

KO-V19-4350. Deze mag niet azukari blijven in Japan, maar wel in Arendonk.

Kohaku KO-V19-4364. Deze mag niet azukari blijven in Japan, maar wel in Arendonk.

Kohaku KO-V19-4343. Deze mag niet azukari blijven in Japan, maar wel in Arendonk.

Kohaku KO-V19-4381. Deze mag niet azukari blijven in Japan, maar wel in Arendonk.

SA-V19-4485. Deze mag niet azukari blijven in Japan, en ook niet in Arendonk.

6 Van de 7 zijn prachtige koi, maar behoren zelfs nog niet aan de top, want die komen pas morgen. Alleen kunnen we deze niet, of willen we niet betalen, zo simpel is het….

Daarom dat ik mijn pijlen zoveel mogelijk vandaag heb verschoten om toch zoveel mogelijk goede en degelijke koi naar Europa te krijgen, want als je de prijzen morgen zult zien, scheit je gewoon in je broek.

Ik zet zo dadelijk de koi nog even online, en dan ga ik slapen….

Meer afbeeldingen

Het was me het dagje wel: afbeelding 1
Het was me het dagje wel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240